Antena Meniu Search
x

Video Școlile au intrat rând pe rând în scenariul roșu, în Galaţi. Mai mulţi elevi şi profesori au fost confirmaţi cu COVID-19

Nici bine nu au revenit elevii în bănci că şcolile intră rând pe rând în scenariul roşu. La Galați deja şase unități școlare sunt în această situaţie, după ce mai mulţi elevi şi profesori au fost confirmaţi cu COVID-19. Nici oraşul nu este departe de scenariul roşu, avertizează autorităţile locale. Rata de infectare este acum de 2,98.

de Adrian Obreja

la 19.03.2021, 17:22

Vezi și
  • Galaţiul se apropie de scenariul roşu
  • Nici bine nu s-au întors la şcoală, că mai multe unităţi de învăţământ s-au închis rând pe rând

Elevii de la şcoala numărul 28 din Galaţi nu mai merg la şcoală de ieri. Cursurile s-au mutat din nou în online. Şi asta după ce şapte şcolari şi doi profesori au fost confirmaţi pozitiv cu noul virus. 

Camelia Bucșa, director Școala nr. 28: Am luat decizia sistării cursurilor în formă fizică până pe data de 28 martie. Avem stabilită o procedură de dezinfecţie generală la nivelul unităţii, o firmă specializată va veni şi va face o procedură de nebulizare. 

În același timp, conducerea şcolii cere părinților sa fie responsabili.

Camelia Bucșa, director Școala nr. 28: Noi depindem foarte mult de responsabilitatea părinţilor. Dacă dumnealor nu iau măsurile în momentul în acre copilul iese pe uşă, să-i dea drumul copilului să vină la şcoală, acest copil fiind sănătos, noi mare lucru nu putem să facem. Pentru că noi ne străduim să păstrăm distanţa, să facem o igienizare, dar totuşi răspândirea virusului nu poate fi stopată dacă noi nu avem şi sprijinul dumnealor. 

Pe acelaşi subiect

Înapoi la şcoala online, în afară de elevii din anii terminali 

Şi cum rata de infectare în municipiu este de aproape 3 la mia de locuitori, în curând apoape toţi elevii, în afară de cei în anii terminali şi clasele 0-4,  vor trece din nou la şcoala online. 

Gabriel Panaitescu, prefect Galaţi: Creşterea incidenţei la Galaţi, în oraş este cât se poate de alarmantă. Dacă mergem în ritmul ăsta câte de curând. Intrăm în incidenţă peste 3 şi atunci trebuie să intrăm în culoare roşie. Observăm foarte multe persoane, gruprui de tineri, dar şi de oameni adulţi care pur şi simplu ignoră  mesajele care sunt vopsite pe asfalt, unde se spune că în  această zonă se poartă masca de protecţie. 

Dacă oraşul intră în scenariul roşu se impun şi noi restricţii. Restarurantele se închid în interior, la fel şi teatrele, dar şi sălile de jocuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Școlile au intrat rând pe rând în scenariul roșu, în Galaţi. Mai mulţi elevi şi profesori au fost confirmaţi cu COVID-19