Antena Meniu Search
x

Simularea examenului de Bac 2021. Ce trebuie să ştie elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a care susţin pe 22 martie proba scrisă la Limba şi literatura română

Elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a susţin, pe 22 martie, simularea la examenul de Bac 2021 pentru prima probă, respectiv Limba şi literatura română.

De Redactia Observator la 19.03.2021, 15:27
Examenul de Bacalaureat 2021 are loc în vară, respectiv în luna iunie
Autorităţile speră ca elevii să dea examenul de Bacalaureat 2021 în condiţii de maximă siguranţă - Hepta
  • Simulările pentru Bac 2021 se dau în perioada 22-25 martie.
  • Examenul de Bacalaureat 2021 se dă în vară, respectiv în luna iunie.

Elevii care termină liceul în acest an vor avea de susţinut examenul de Bacalaureat în perioada 14 iunie - 1 iulie. Totuşi, până atunci, săptămâna viitoare, elevii vor putea să-şi afle nivelul, ei urmând să susţină simulări pentru câteva dintre cele mai importante probe precum Limba şi literatura română, proba obligatorie a profilului, proba la alegere a profilului şi specializării şi Limba şi literatura maternă.

Simularea examenului de Bac 2021 începe pe 22 martie cu Limba şi literatura română

Luni, pe 22 martie, se dă prima probă din serie de simulări pentru examenul de Bac 2021. Este vorba despre proba la Limba şi literatura română. Celelalte trei probe se dau în zilele următoare, respectiv proba obligatorie a profilului este marţi, pe 23 martie, proba la alegere a profilului este miercuri, pe 24 martie, iar proba la Limba şi literatura maternă se dă joi, pe 25 martie. Pe 31 martie sunt anunţate rezultatele de la aceste simulări. Rezultatele nu pot fi contestate, însă cei mulţumiţi de rezultatele obţinute pot solicita ca acestea să le fie trecute în catalog.

Simularea oferă elevilor posibilitatea de a-şi afla nivelul de cunoştinţe cu trei luni înainte de examenul propriu-zis, dar şi zonele în care mai au de acumulat informaţii pentru a se prezenta la examenul într-un mod cât mai optim. Pe de altă parte, simularea probelor oferă autorităţilor posibilitatea de a vedea unde mai au de lucru astfel încât examenul din vară să se poată desfăşura în condiţii maxime de siguranţă, iar elevii şi profesorii să evite pericolul de a se infecta cu noul coronavirus.

Ce măsuri s-au luat pentru a preveni răspândirea Covid-19

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei au anunţat implementarea unor măsuri speciale pentru ca simulările de săptămâna viitoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. Printre altele, se solicită în mod specific ca elevii care dau simulări să fie aşezaţi câte unul în bancă, în ordine alfabetică, şi fără ca în clasă să mai fie permis accesul unor elevi din alte clase.

De asemenea, se precizează că se vor aplica toate prevederile legale actualizate, astfel că există posibilitatea ca elevilor să li se ia temperatura la intrarea în şcoală. Pe de altă parte, trebuie precizat că simulările nu vor avea loc în sistem online în localităţile aflate în carantină, însă autorităţile din aceste localităţi au posibilitatea de a amâna susţinerea acestor probe până când incidenţa de infectări cu noul coronavirus scade până la un nivel rezonabil, dar nu mai târziu de 15 mai.

Examenul de Bac 2021 are loc în vară

Examenul de Bac 2021 se va desfăşura în vară, respectiv în perioada 14 iunie - 1 iulie. Totuşi, emoţiile elevilor încep încă de la sfârşitul lunii mai, pe 31 mai fiind deschis procesul de înscriere a candidaţilor, proces care se încheie pe 4 iunie, când se şi termină cursurile pentru elevii din clasele a XII-a şi a XIII-a. Între 14 iunie şi 1 iulie se susţin probele, urmând ca pe 5 iulie, până cel târziu la ora 12.00, să fie afişate rezultatele.

Pe 5 iulie, între orele 12.00 şi 18.00, elevii vor putea depune contestaţii, dacă nu sunt mulţumiţi de rezultatele obţinute. În perioada 6-9 sunt verificate contestaţiile, urmând ca pe 9 iulie să fie afişate şi rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Simularea examenului de Bac 2021. Ce trebuie să ştie elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a care susţin pe 22 martie proba scrisă la Limba şi literatura română