Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Rezultate finale Bac toamnă 2020. Au fost publicate notele elevilor, după contestaţii

Elevii îşi află, sâmbătă, rezultatele finale la Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă. Notele obţinute de candidați au fost publicate și le puteţi găsi pe edu.ro și observatornews.ro.

de Veronica Micu

la 05.09.2020 , 11:33

Elevii află ce rezultate a obținut la exemanul de Bacalaureat 2020, sesiunea de toamnă Rezultate finale Bac toamnă 2020. Notele după contestaţii, publicate pe edu.ro - Hepta
  • Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, înainte de contestații, a fost de 31,5%.
  • La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 de candidaţi înscrişi.

Notele finale ale elevilor la BAC toamnă 2020. Rezultatele obţinute de elevi la examenul de bacalaureat - în sesiunea de toamnă - pot fi accesate pe bacalaureat.edu.ro

Observatornews vă pune la dispoziție toate informaţiile legate de examenele susţinute de absolvenţii clasei a XII-a din România.

Rata de promovare înregistrată în sesiunea august-septembrie a examenului naţional de bacalaureat 2020, înainte de contestații, a fost de 31,5%, în creștere cu aproape un procent comparativ cu sesiunea august-septembrie 2019 (30,8%).

Articolul continuă după reclamă

Cele mai bune rezultate s-au obținut în județele Caraș-Severin (35,1%), Vâlcea (35,2%), Covasna (35,4%), Bistrița Năsăud (35,7%), Suceava (36%), și Botoșani (41,7%), iar cele mai slabe în județele Vrancea (24,3%) și Ilfov (24,7%).

La probele scrise s-au prezentat 34.462 de candidaţi din cei 42.747 de candidaţi înscrişi.

Din totalul candidaților promovați (10.858), 7.038 de candidaţi fac parte din promoţia curentă, iar 3.820 de candidaţi provin din promoţiile anterioare.

Potrivit unui comunicat al MEC, rata finală de promovare - absolvenţi din promoţia curentă şi din promoţiile anterioare, înregistrată la sesiunea iunie-iulie a examenului naţional de Bacalaureat, după soluţionarea contestaţiilor depuse în etapa specială (6-12 iulie), a fost de 64,5% (95.470 de candidaţi).

Rezultatele înainte de contestaţii au fost afișate în 2 septembrie, în centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

Rezultatele la Bacalaureat, publicate anonimizat

Pentru susținerea probelor din toamnă s-au înscris peste 42.700 de candidaţi. Din totalul celor înscrişi, peste 24.900 de candidaţi provin din promoţia 2019 - 2020, iar aproximativ 17.800 sunt din promoţiile anterioare.

Acum vin și rezultatele, care sunt publicate pe evaluare.edu.ro și în centrele de examen. Observatornews.ro vă ține la curent cu rezultatele de la Bacalaureat 2020, afișarea primelor rezultate fiind programată pe 2 septembrie, până în ora 12:00.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor - RGPD).

Fiecare elev va avea un cod generat de aplicația informatică EvNat, distribuit la examen, în momentul predării lucrării scrise.

Pe site-ul Edu.ro, sâmbătă, lista de note va fi însoțită de coduri, în loc de nume și prenume. Astfel, doar cei care au un cod pot vedea nota din dreptul acestuia.

Măsura a fost adoptată în conformitate cu Regulamentului privind protecția persoanelor fizice, la solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

JJ0000000

Model de cod unic aferent candidatului, unde JJ este indicativul judeţului

Bacalaureat - ce medie trebuie să ai

Bacalaureatul pentru elevii clasei a XII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului liceal.

Reamintim faptul că pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

- recunoașterea/echivalarea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;

- susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;

- obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Citește și:
Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vă consideraţi dependent de telefonul mobil?
Observator » Educaţie » Rezultate finale Bac toamnă 2020. Au fost publicate notele elevilor, după contestaţii