Antena Meniu Search
x

Cum s-ar putea desfășura examenele naționale în acest an. Precizările ministrului Educației: Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, sâmbătă dimineaţă, că tematica pentru examenele naţionale ar putea fi adaptată, subliniind că se doreştea ca acestea să fie organizate la aceeaşi dată, în format fizic.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 09.01.2021, 10:52

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației - Facebook
  • Ministrul Educației a menționat că își dorește reluarea cursurilor în format fizic
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

"Pierderile suferite de sistemele de educaţie sunt foarte mari, important este să le compensăm. Trebuie să facem acţiuni remediale, este nevoie de profesionalismul şi devotamentul oricărui cadru didactic. Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul, nu ce a predat profesorul. Am identificat sursele de finanţare pentru acţiunile remediale. Examenele naţionale se doresc a fi organizate la aceeaşi dată, în aceeaşi structură, în format fizic. Ele trebuie să se deruleze. Tematica ar putea fi adaptată", a declarat Cîmpeanu.

El a mai spus că se doreşte deschiderea şcolilor, subliniind că la data de 8 februarie nu se va exclude niciun scenariu.

"Pe lângă evoluţia epidemiologică şi cea de vaccinare, luăm în calcul şi evoluţia din alte state. Pe data de 8 februarie, în funcţie de analize, nu excludem niciun scenariu.Nu am să fiu ferm peste limitele competenţei. Toate trebuie puse la masă, pentru a lua decizia corectă", a subliniat ministrul.

Școala continuă în mediul online, după vacanța de iarnă

Elevii vor învăţa tot online de luni, când reîncep cursurile după vacanţa de iarnă, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propunând, printr-o hotărâre adoptată vineri suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică la şcoală până în data de 7 februarie. Semestrul a doilea al anului şcolar începe din 8 februarie şi se încheie în 18 iunie, scrie News.ro.

”Se propune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în sistem on-line, pentru perioada 11.01.2021 – 07.02.2020”, conform hotărârii aprobate vineri de CNSU.

Secretarul de stat Raed Arafat afirmă că specialiştii îşi doresc reluarea cursurilor ”faţă în faţă”, însă trebuie luată în considerare situaţia epidemiologică şi, ”dacă totul este ok”, şcolile ar putea fi deschise în al doilea semestru.

Întrebat de ce nu s-au deschis acum şcolile, Arafat a precizat că perioada rămasă până la următoarea vacanţă este mică şi încă nu s-a evaluat impactul sărbătorilor de iarnă.

”Posibil să se răspândească din nou, prin copii, virusul din casă în casă”, a explicat Arafat.

Structura semestrului II (17 săptămâni)

Semestrul doi din anul școlar 2020 - 2021 va începe, luni, 8 februarie 2021 și se va încheia vineri, pe 18 iunie 2021. Elevii vor intra în vacanța de primăvară pe 30 aprilie și vor reveni în bănci pe 9 mai 2021.

Cursuri: Luni, 8 februarie 2021 – Joi, 1 aprilie 2021

Vacanţa de primăvară: Vineri, 2 aprilie 2021 – Duminică, 11 aprilie 2021

Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie.

Cursuri: Luni, 12 aprilie 2021 – Joi, 29 aprilie 2021

Vacanță de primăvară: Vineri, 30 aprilie 2021 – Duminică, 9 mai 2021

Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai.

Cursuri: Luni, 10 mai 2021 – Vineri, 18 iunie 2021

Vacanţa de vară: Sâmbătă, 19 iunie 2021 – data din septembrie 2021 la care încep cursurile anului şcolar 2021 – 2022.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Cum s-ar putea desfășura examenele naționale în acest an. Precizările ministrului Educației: Trebuie să se vadă cât a pierdut elevul