Antena Meniu Search
x

Video Sorin Cîmpeanu promite că elevii nu vor îngheţa în sălile de clasă. Şcoala va funcţiona normal indiferent de facturile la energie

Şcoala va funcţiona fără întrerupere indiferent de cât de mari vor fi facturile la energie. Este anunţul făcut de Sorin Cîmpeanu care garantează că elevii nu vor face educaţie la temperaturi de 18 grade Celsius in salile de clasa. Doar universităţile sunt cele care pot rămâne la varianta cursurilor online, şi doar cu motive justificate.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 26.09.2022, 20:36

Vezi și

Toate şcolile si gradiniţele din ţară vor avea caldură la iarnă pentru copii. Este promisiunea ministrului Educaţiei când afară sunt deocamdată temperaturi de vară.

Sorin Cîmpeanu: Ştim cu toţii că traversăm o perioadă dificilă din punct de vedere al crizei energetice. Este necesară optimizarea consumurilor. Guvernul a asumat acoperirea integrală a diferenţelor de cost. 

Mai multe unităţi de învăţământ din ţară se pregătiseră deja să ia măsuri pentru a face economii. Ca să poată plăti facturile, luau în calcul setarea unor temperaturi de 18 sau 19 grade în sălile de clasă. 

Sincron Cîmpeanu: Toată această discuţie a plecat de la o neînţelegere a unei adrese transmise de Ministerul de Interne prin prefecturi. Nu am competenţa de a defini o temperatură minimă, dar, în mod sigur, 18 grade este un nivel stupid! Elevii, mai ales copiii, nu pot învăţa într-o sală în care temperatura este de 18 grade.

Pe acelaşi subiect

Problema este că sunt primari care au cheltuit deja banii din buget aşa că acum nu le mai ies calculele pentru iarnă. De aceea, toţi inspectorii generali din ţară au fost convocaţi luni la Ministerul Educatiei, iar până joi trebuie să raporteze estimarile facturilor pentru urmatoarele trei luni. 

Gina Brânzan, Inspector Galați: Împreuna cu autoritatile locale vom gasi solutii astfel incat procesul sa nu fie afectat, si nici orele de curs nu vor fi scurtate sau suspendate. 

Guvernul dă asigurări că banii de facturi pentru şcoli, universităţi şi spitale vor fi asiguraţi de stat.

Adrian Câciu, Ministrul de Finanțe: Facturile se vor compensa 100% la nivelul la care l-am stabilit prin ordonanţă, respectiv un leu/ kw, diferenţa urmând să fie suportată de către stat. Există sursa de finanţare, există banii necesari pentru această compensare.

La cursuri online pot apela doar universitatile în acest an şi doar cu motive justificate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Sorin Cîmpeanu promite că elevii nu vor îngheţa în sălile de clasă. Şcoala va funcţiona normal indiferent de facturile la energie