Antena Meniu Search
x

Video Statul este pe cale să pice cel mai important test în scoli. Elevii şi profesorii nu mai au teste de salivă, autorităţile ridică din umeri

Testarea elevilor, eşec în formă continuată. Pentru joi, deja nu mai există teste în şcoli, iar de la autoritati nicio veste. Statul speră să cumpere o nouă tranşă de 55 de de milioane, ca să acopere necesarul de 70 de milioane. Dar nu ştie nici când, nici de unde. 

de Redactia Observator

la 04.01.2022, 21:03

Vezi și

Dacă în prima zi de şcoală se presupune ca toţi elevii ar fi trebuit să vină testaţi, cu un test primit dinainte de sărbători, pentru următoarea zi, adică joi, sau cel târziu vineri, elevii şi profesorii nu mai au teste.

Sorin Ion: Pentru cea de-a două testare din săptămâna asta, așteptăm precizări de la DSU cu privire la livrare.

Reporter: Știți că vor veni?

Sorin Ion: La acest moment nu avem certitudinea că vor veni.

Pe acelaşi subiect

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă ne transmite că nu are nimic în depozite momentan. Aşa că şi ei, şi inspectoratele şcolare aşteaptă următorul lot.

Asociaţiile cer introducerea obligativităţii testării elevilor

Iulian Cristache, federaţia părinţilor: Dacă nu suntem în stare să asiguram nişte teste banale, ce pot să vă spun, vorbim despre incompetenţă crasă.

Ionela Neagoe: Noi dăm testele acasă şi le fac părinţii, presupunem că au venit testaţi la şcoală, pentru că nu avem o dovadă a faptului că s-au testat sau că nu s-au testat.

Asociaţiile de elevi vin cu altă soluţie: cer testarea direct la şcoală.

Silviu Morcan, consiliul elevilor: Posibilitatea testarii în curtea şcolii pentru elevi şi profesori în zilele de weekend din partea DSP-urilor cu precădere acolo unde nu există cabinet de medicină şcolară.

În faţa valului 5, Guvernul a anunţat că una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie pentru toată lumea rămâne masca de protecţie, chirugicală sau de tip FFP2. În privinţa şcolilor, toţi elevii vor avea asigurate măşti gratuite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Statul este pe cale să pice cel mai important test în scoli. Elevii şi profesorii nu mai au teste de salivă, autorităţile ridică din umeri