Antena Meniu Search
x

Studenții din ani terminali își pot da examenele online

O veste importantă vine și pentru studenți. Guvernul a decis cum funcționează universitățile cât timp este stare de urgență. Mai exact, studenții din anii terminali își pot da examenele - dar online!

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 24.04.2020, 22:30

Vezi și
  • Studenții din ani terminali ar urma să dea examenele sub formă de interviuri.
  • Autoritățile își doresc să poată distribui măști gratuite în unitățile de învățământ.

Studenții ar cam trebui să uite de acele testări grilă și mai ales de testările scrise, în clase, pentru că totul se mută în mediul online. Asta presupune, de altfel, și Ordonanța de Urgență adoptată de către Guvernul Orban.

Profesorii vor opta mai mult pentru testările orale, sub formă de interviu. Este o măsură luată în principal pentru studenții din anii terminali, pentru ca aceștia să-și poată da lucrările de licență și de dizertație.

De asemenea, înscrierile și admiterea la universități se va face în același mod.

Ceilalți studenți ar trebui să știe că nu sunt în perioada de vacanță, acum, și ar trebui să-și trimită proiectele prin e-mail, către profesori, și, de asemenea, dacă este nevoie neapărată de acea interacțiune față în față, se va face în mod intensiv, modular, cu respectarea în ceea ce privește protecția covid-19. Și aici Guvernul Orban a anunțat că vrea să asigure măști în mod gratuit către profesori și studenți și, de asemenea, să facă un triaj în ceea ce privește temperatura studenților la intrarea în universități. Rămâne să vedem dacă există resurse pentru a face asta, pentru că examenele sunt aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Educatie » Studenții din ani terminali își pot da examenele online