Antena Meniu Search
x

Studenții protestează pentru transport gratuit cu trenul: “Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”

Nu doar pensionarii sunt revoltaţi după măsurile de austeritate anunţate de Guvernul Cîţu. Studenţii din mai multe centre universitare au ieşit astăzi în stradă.

de Redactia Observator

la 12.02.2021, 14:26

Vezi și
  • Tinerii sunt nemulţumiţi că nu vor mai putea circula gratuit cu trenurile.
  • Facilitatea le fusese acordată la finalul lui 2017 de către executivul de atunci.

Până în urmă cu 4 ani, studenţii beneficiau tot de o reducere cu 50% din costul unei călătorii cu trenul. În Ordonanţa discutată de Guvernul Cîţu şi care ar putea fi adoptată luni sunt prevăzute, de asemenea, plafonarea pensiilor şi eliminarea voucherele de vacanta si eliminarea sporurilor covid din prefecturi.

Zeci de elevi şi studenţi au protestat joi în Piaţa Victoriei

Protestatarii s-au adunat în faţa sediului Guvernului şi au scandat mai multe sloganuri, printre care: “Fără transport, avem viitorul mort”, ”Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”.

“Suntem în faţa Guvernului României, alături de colegii noştri de la ANOSR, pentru a aduce în atenţia publică problematica subfinanţării educaţiei, care va avea repercusiuni precum înlăturarea gratuităţii transportului pentru studenţi şi elevi. Este necesar să conştientizăm cu toţii importanţa investiţiilor în sectorul de învăţământ, care sunt, fără doar şi poate, paşi elementari în dezvoltarea României”, a transmis, joi, Consiliul Naţional al Elevilor, într-un mesaj pe Facebook. 

La rândul lor, studenţii din Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) au anunţat că Guvernul intenţionează să ia ”decizii arbitrare”. 

“Ar trebui să fie un capăt de ţară faptul că în ciuda unor statistici dezastruoase privind situaţia materială a studenţilor, Guvernul intenţionează să ia decizii arbitrare, argumentând un impact bugetar în fapt nesemnificativ faţă de multiplele avantaje atât pentru studenţi, cât şi pentru operatorii feroviari. Nu doar că niciun partid din coaliţia guvernamentală nu a criticat transportul gratuit al studenţilor din opoziţie, ba chiar reprezentanţi ai lor l-au susţinut”, a transmis ANOSR.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că nu vede ca fiind ”un capăt de ţară” limitarea călătoriilor CFR pentru studenţi, dând exemple din mai multe ţări, potrivit news.ro.

”România era ţara care era în afara sistemului, toate celelalte ţări, ţări mult mai dezvoltate, nu ofereau această gratuitate”, a afirmat Cîţu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Studenții protestează pentru transport gratuit cu trenul: “Florin Cîţu să ne vadă, facem orele în stradă”