Antena Meniu Search
x

Subiectele de la Evaluare Naţională 2020: Limba română. Cerința care le-a dat bătăi de cap elevilor

Peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a VIII-a, susțin proba de Limba și literatura română, care se va desfășura în 4.253 de centre de examen. La examenul de Evaluare Naţională din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 15.06.2020, 10:41

  • Peste 170.000 de elevi, absolvenţi de clasa a VIII-a, susțin examenul de Evaluare Națională 2020.
  • În acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea.

La primul subiect, elevii au avut de rezolvat cerințe de vocabular și limbaj pe un text scris de Sorin Vitel „Zborul”. De asemenea, li s-a cerut să explice apartentența la genul epic.

La al doilea subiect, elevilor li s-a cerut să analizeze un text după Ionuț Cristian Ungureanu, ”Viața de geniu: Traian Vuia, avocatul care nu a renunțat la visul său adevărat - zborul”. 

Ultimul punct al celui de-al doilea subiect le-a cerut elevilor scrierea unei narațiuni cu toate momentele subiectului despre o întâmplare în timpul unei activitati preferate.

Subiecte Limba şi Literatura Română
Subiecte Limba şi Literatura Română  2
Subiectele de la Limba şi Literatura Română

La examenul de Evaluare Naţională din acest an a fost eliminată materia din semestrul al doilea al anului școlar 2019-2020.

Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a este un examen naţional şi reprezintă modalitatea de evaluare externă sumativă a competenţelor dobândite pe parcursul învăţământului gimnazial.

Calendarul examenului de Evaluare națională 2020

Conform calendarului de examene, luni, elevii de clasa a VIII-a vor susţine luni proba scrisă la Limba şi literatura română, iar miercuri pe cea la Matematică.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine joi proba la limba maternă.

Pe 22 iunie se vor afişa rezultatele, până la ora 14,00. În aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 19.00, şi pe 23 iunie, între orele 8.00 – 12.00, se vor putea depune contestaţiile.

În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Educatie » Subiectele de la Evaluare Naţională 2020: Limba română. Cerința care le-a dat bătăi de cap elevilor