Antena Meniu Search
x

Video Testarea standardizată a elevilor nu este obligatorie. Precizările ministrului Educației despre Evaluările Naționale din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Testarea standardizată, anunţată săptămâna trecută de ministrul Educaţiei, nu este obligatorie! Precizarea a fost făcută chiar de Sorin Câmpeanu, care - zilele trecute - se arăta foarte dornic să afle nivelul de pregătire al elevilor, în condiţiile în care un procent enorm dintre ei au analfabetism funcţional.    

de Redactia Observator

la 19.05.2022, 09:28

Vezi și

Ministerul Educaţiei a mai facut o precizare de natură să bulverseze sistemul: copiii nu sunt obligaţi să participe nici măcar la Evaluările Naţionale din clasele a 2-a, a 4-a şi a 6-a.

Dar, dacă pentru aceste evaluări sunt stabilite zile şi ore fixe, testarea standardizată se va putea da în timpul orelor de Matematică şi Română. Subiectele primite de elevii din 329 de şcoli vor fi absolut noi, astfel încât să fie analizate şi rezolvate la prima vedere. Testele vor dura maximum 30 de minute, în cazul învăţământului primar şi maximum o oră, în cazul gimnaziului şi liceului.

Cum se vor desfăşura evaluările standardizate

Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 - 2022 se organizează de către inspectoratele școlare județene/al municipiului București în perioada 30 mai - 10 iunie pentru elevii claselor I-a - a VII-a și în perioada 30 mai - 8 iunie pentru elevii claselor a IX-a - a XI-a. 

Pe acelaşi subiect

Disciplinele la care se organizează Evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 - 2022 sunt următoarele:

a) pentru elevii claselor I-a - a VII-a, limba română și matematică;

b) pentru elevii claselor a IX-a - a XI-a, limba română și, în funcție de filieră, profil și specializare, disciplina care se susține la examenul național de bacalaureat, ca probă obligatorie a profilului, matematică sau istorie.

Testele pentru evaluarea standardizată la finalul anului școlar 2021 - 2022 sunt construite respectând programa școlară corespunzătoare fiecărei clase/disciplină. Timpul de lucru efectiv pentru fiecare disciplină la care se susține evaluarea standardizată este 30 de minute, pentru clasele din învățământul primar, respectiv 60 de minute, pentru clasele din învățământul gimnazial și liceal.

Ce se întâmplă cu rezultatele evaluării standardizate

În urma evaluării standardizate la finalul anului școlar 2021 - 2022 sunt furnizate detalii despre întrebările/itemii la care elevul a răspuns și se generează rapoarte de narative de evaluare la finalul fiecărui test. Rapoartele narative de evaluare nu se transformă în calificative/note acordate elevilor și nu pot fi utilizate în vederea evaluării activității cadrelor didactice.

Rapoartele narative de evaluare analizează în detaliu competențele elevilor, precizând nivelul de cunoștințe, astfel încât la nivelul Ministerului Educației să poată fi adoptate o serie de măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Educatie » Testarea standardizată a elevilor nu este obligatorie. Precizările ministrului Educației despre Evaluările Naționale din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a