Video

Un tânăr din India sprijină elevii români. A pus bazele unei platforme gratuite pentru educaţia remedială

De Lorena Rădulescu.
Publicat: 23.06.2021, 14:10.
Actualizat: 23.06.2021, 16:33

Un tânăr de origine indiană ajută copiii români să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei. Tushar Advani a pus bazele unei platforme gratuite de educaţie remedială, prin care lacunele eleviilor să fie diminuate. În proiect s-au implicat un număr impresionant de voluntari şi profesori. 

Tushar Advani: Nu ştiam absolut nimic despre România. Nu ştiam nici că există o ţară de genul acesta. Am văzut zăpadă pentru prima dată aici în 2008 şi a fost chiar foarte frumos.

Tushar Advani a venit în România datorită tatălui lui. Omul s-a stabilit aici de 26 de ani dar, timp de 11, nu a putut să-şi aducă familia în ţară. Iar Tushi și-a cunoscut tatăl abia la vârsta de 8 ani, când acesta a primit cetățenia română.

Citește și:

Tushar Advani- voluntar: Din greşeală. Eu în clasa a 12-a cum încă învăţam româna, am început să caut evenimente sociale ca să pot să gasesc şi prieteni români cu care pot să exersez româna. În perioada aia am căutat un eveniment pe facebook. Am ajuns acolo şi am aflat de la unul dintre ei că nu era un eveniment social şi sunt interviuri pentru a deveni organizator junior la un ONG.

Aşa s-a făcut remarcat, în urmă cu un an, prin proiectul "Generația Vot". Iar entuziasmul tânărului este molipsitor. Sub organizarea lui se conturează un nou proiect, dar şi o importantă comunitate de voluntari

Tushar Advani - voluntar: Mie mi-a fost foarte mult de ajutor. Persoana care mi-a luat atunci interviu este cel mai bun prieten al meu Poţi să ajuţi alţi oameni care nu au aceleaşi oportunităţi ca tine sau caută oportunităţi pe care le ai şi tu, şi atunci poţi să-i ajuţi să găsească, iar chestia asta mi se pare absolut minunată. Putem să-i ajutăm pe alţi oameni să crească împreună cu noi. Noi lucrăm la o platformă de educaţie remedială prin care ajutăm copii din clasa zero până la clasa a opta care nu au avut acces la educaţie din cauza pandemiei sau acces general la educaţie. Oamenii care s-au implicat în proiect au lucrat extrem de mult ca sa ajungem la punctul la care suntem şi s-au implicat şi mai mulţi profesori. Avem peste 40 de profesori care ne-au ajutat să digitalizăm toate materiiile.

Aproape 200 de tineri îi vor ajuta pe elevi să recupereze materia pe care au pierdut-o cât timp şcoala a fost online. Denisa şi Iosif fac parte din voluntarii pe care Tushad îi coordonează. Au trecut şi ei prin experienţa şcolii online. Noi i-am surprins în timp ce testau noua platformă.

Iosif, voluntar: Profesorii încearcă să se adapteze la ce este nou. Îmi lipseşte interacţiunea asta umană. Tuturor ne lipseşte. Se simte lipsa unui curs fizic. Atenţia nu este aceaşi. De multe ori activităţile pot să fie altele în timpul orelor de curs sau seminar.

Denisa, voluntar: A fost greu.Trecând de la şcoala normală la cea online. La început profesorii nu erau atât de bine pregătiţi, dar cu timpul s-au adaptat.

Andra Munteanu - cofondator Narada: La începutul pandemiei erau 900 de mii de copii care nu aveau acces la tehnologie. Un an mai târziu au rămas mai puţin de 200 de mii. Pentru că a fost o trecere forţată la educaţia digitală, nu a fost o trecere naturală, lucrul ăsta s-a simţit din plin. Să fii profosor în mediul online înseamă practic să faci altă meserie. De foarte multe ori materia pierdută a fost fie ca durată, o perioada suficient de lungă, până să ajungă să aibă acces la tehnologie.

Aproape 900 de mii de elevi au fost absenți de la cursurile online în semestrul al doilea al anului școlar trecut din cauza lipsei internetului sau a dispozitivelor necesare pentru conectarea la şcoala virtuală. Tot potrivit statisticilor, doar 3 luni pierdute în procesul de învățare situează elevii cu un an jumătate sub nivelul clasei urmate. Motiv pentru care educația remedială a devenit urgența numărul 1 a sistemului de învățământ.

Platforma pentru educaţie remedială o să fie disponibilă începând cu 12 iulie. Va oferi suport gratuit tuturor elevilor de gimnaziu pentru recuperarea materiei pierdute din utimul an de şcoală .

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Imagini exclusive de la nunta Sandrei Izbașa cu Răzvan Bănică / FOTO
spynews.ro
Ce spune un primar din Bulgaria despre România, după ce a vizitat țara noastră
libertatea.ro
Mărturia unui român care s-a întors din Grecia abia intrată în zona roșie: ”N-a fost nici măcar un control minim în vama Giurgiu, să mă întrebe dacă am vaccinul”
Ziare.com
Horoscopul zilei de 3 august 2021. Săgetătorii sunt gata de vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Cât a ajuns să coste un șezlong în Mamaia. Turiștii au făcut „drum întors”!
gandul.ro
Simona Halep, apariție spectaculoasă alături de Ion Țiriac la turneul WTA de la Cluj! Sportiva a petrecut momente de neprețuit alături de mentorul ei | GALERIE FOTO
prosport.ro
Cum l-a păcălit o elevă cu 40.000 de euro pe un bărbat din Vaslui, cu 30 de ani mai în vârstă! El muncea în Finlanda când a cunoscut-o pe Facebook
bzi.ro
Ce voiau să facă preotul Costel Paizan și soția lui chiar înainte să moară
redactia.ro
Actorii din Adela, Mara Oprea, Oana Moșneagu și Vlad Gherman, fac spectacol pe plajă. Cum se distrează
tvhappy.ro
Descoperire șocantă! La 6 ani de la tragedia din „Colectiv”, Arena Națională nu respectă normele de siguranță la incendiu
GSP
Primul român care va face închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Cine este Matei Strugurel
money.ro
Cum arată bruneta sexy care l-a însoţit pe miliardarul Ion Ţiriac la plajă! Imagini de pe nisipul fierbinte din Mamaia
as.ro