Antena Meniu Search
x

Video Un tânăr din India sprijină elevii români. A pus bazele unei platforme gratuite pentru educaţia remedială

Un tânăr de origine indiană ajută copiii români să recupereze materia pierdută în perioada pandemiei. Tushar Advani a pus bazele unei platforme gratuite de educaţie remedială, prin care lacunele eleviilor să fie diminuate. În proiect s-au implicat un număr impresionant de voluntari şi profesori. 

de Lorena Rădulescu

la 23.06.2021, 16:33

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Tushar Advani: Nu ştiam absolut nimic despre România. Nu ştiam nici că există o ţară de genul acesta. Am văzut zăpadă pentru prima dată aici în 2008 şi a fost chiar foarte frumos.

Tushar Advani a venit în România datorită tatălui lui. Omul s-a stabilit aici de 26 de ani dar, timp de 11, nu a putut să-şi aducă familia în ţară. Iar Tushi și-a cunoscut tatăl abia la vârsta de 8 ani, când acesta a primit cetățenia română.

Tushar Advani- voluntar: Din greşeală. Eu în clasa a 12-a cum încă învăţam româna, am început să caut evenimente sociale ca să pot să gasesc şi prieteni români cu care pot să exersez româna. În perioada aia am căutat un eveniment pe facebook. Am ajuns acolo şi am aflat de la unul dintre ei că nu era un eveniment social şi sunt interviuri pentru a deveni organizator junior la un ONG. 

Aşa s-a făcut remarcat, în urmă cu un an, prin proiectul "Generația Vot". Iar entuziasmul tânărului este molipsitor. Sub organizarea lui se conturează un nou proiect, dar şi o importantă comunitate de voluntari

Pe acelaşi subiect

Tushar Advani - voluntar: Mie mi-a fost foarte mult de ajutor. Persoana care mi-a luat atunci interviu este cel mai bun prieten al meu  Poţi să ajuţi alţi oameni care nu au aceleaşi oportunităţi ca tine sau caută oportunităţi pe care le ai şi tu, şi atunci poţi să-i ajuţi să găsească, iar chestia asta mi se pare absolut minunată. Putem să-i ajutăm pe alţi oameni să crească împreună cu noi. Noi lucrăm la o platformă de educaţie remedială prin care ajutăm copii din clasa zero până la clasa a opta care nu au avut acces la educaţie din cauza pandemiei sau acces general la educaţie. Oamenii care s-au implicat în proiect au lucrat extrem de mult ca sa ajungem la punctul la care suntem şi s-au implicat şi mai mulţi profesori. Avem peste 40 de profesori care ne-au ajutat să digitalizăm toate materiiile. 

Aproape 200 de tineri îi vor ajuta pe elevi să recupereze materia pe care au pierdut-o cât timp şcoala a fost online. Denisa şi Iosif fac parte din voluntarii pe care Tushad îi coordonează. Au trecut şi ei prin experienţa şcolii online. Noi i-am surprins în timp ce testau noua platformă. 

Iosif, voluntar: Profesorii încearcă să se adapteze la ce este nou. Îmi lipseşte interacţiunea asta umană. Tuturor ne lipseşte. Se simte lipsa unui curs fizic. Atenţia nu este aceaşi. De multe ori activităţile pot să fie altele în timpul orelor de curs sau seminar.

Denisa, voluntar: A fost greu.Trecând de la şcoala normală la cea online. La început profesorii nu erau atât de bine pregătiţi, dar cu timpul s-au adaptat. 

Andra Munteanu - cofondator Narada: La începutul pandemiei erau 900 de mii de copii care nu aveau acces la tehnologie. Un an mai târziu au rămas mai puţin de 200 de mii. Pentru că a fost o trecere forţată la educaţia digitală, nu a fost o trecere naturală, lucrul ăsta s-a simţit din plin. Să fii profosor în mediul online înseamă practic să faci altă meserie. De foarte multe ori materia pierdută a fost fie ca durată, o perioada suficient de lungă, până să ajungă să aibă acces la tehnologie. 

Aproape 900 de mii de elevi au fost absenți de la cursurile online în semestrul al doilea al anului școlar trecut din cauza lipsei internetului sau a dispozitivelor necesare pentru conectarea la şcoala virtuală. Tot potrivit statisticilor, doar 3 luni pierdute în procesul de învățare situează elevii cu un an jumătate sub nivelul clasei urmate. Motiv pentru care educația remedială a devenit urgența numărul 1 a sistemului de învățământ. 

Platforma pentru educaţie remedială o să fie disponibilă începând cu 12 iulie. Va oferi suport gratuit tuturor elevilor de gimnaziu pentru recuperarea materiei pierdute din utimul an de şcoală .

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Educatie » Un tânăr din India sprijină elevii români. A pus bazele unei platforme gratuite pentru educaţia remedială