Video Universităţile de top din SUA caută studenţi români. Condiţia pusă pentru a primi bursa de 80.000 de euro pe an
Universităţile americane au venit la vânătoare de studenţi români. Cele mai prestigioase instituţii din New York, Miami sau California îi recrutează pe cei mai buni elevi din România chiar şi gratuit. Bursele pot ajunge până la 80 de mii de euro, dacă tânărul demonstrează că familia nu are venituri care depăşesc această sumă anual. Evident, asta nu e greu, raportat la salariile din ţara noastră, mai greu e însă Bacalaureatul american, dar și activitățile extraşcolare pe care copilul trebuie să le desfăşoare în timpul liceului.
- Momentul în care cele 3 picioare amputate sunt furate din Spitalul Cantacuzino de un bărbat. Imagini la Observator 19:00, la Antena 1
- Cum a învăţat Iancu Guda de la bunicul lui să devină antreprenor. Sfatul pe care l-a primit când avea 10 ani
Visul american al Cameliei este tot mai aproape. E în clasa a unsprezecea la un liceu din Giurgiu şi îşi doreşte să locuiasca la New York. Prima oprire- universitatea din Yale.
Camelia, Giurgiu: Este visul american, e ceva la care am sperat de când eram mică. 05 36 Este foarte romantizat și idealizat. Yale, Harvard, Standford. Dacă sunt admisă, voi alege Dreptul. Văd o viață plină de colegi, de petreceri, de prieteni, de învățat în New York
Andreea a absolvit la Yale şi a venit să le vorbească elevilor din România din propria experienţă.
Andreea Ciobanu, Yale University: Se poate studia orice fel de domeniu, de la informatică, lingvistică, engleză, limbi străine, stiine naturale, au și facultăți de drept, de medicină. Sunt patru ani la facultate și în primul an studenții au șansă de a explora, să vadă ce li se potrivește.
- Ministrul Educaţiei, Daniel David: Lucrăm la noul curriculum pentru liceu. Vom avea metode de formare a profesorilor
- Programa pentru Bac 2025 - română, matematică, istorie, biologie, geografie şi alte materii
- Ministrul Educaţiei vrea bonusuri pentru profesori în funcţie de performanţă. "Dincolo de un salariu decent"
- O profesoară l-a făcut pe Dragoş să deteste o materie în şcoala generală. Cum a ajuns la liceu să o iubească...
- Schimbare importantă pentru elevi, din acest an. Copiii performanți pot promova doi ani de școală într-unul singur
E un argument bun pentru tinerii noştri: pot combina materiile, până cand se decid ce le place cu adevarat sa faca in viata.
Viitoare studentă: Pentru mine, literatură ar fi o idee. Am și o pasiune pentru dans și acolo aș putea să fac în paralel.
La standul universitatii din California, promoter e chiar ambasadoarea Statelor Unite in Romania. Kathleen Kavalec a absolvit Computer Science şi crede că mulţi români au şanse să-şi trăiască visul.
Kathleen Ann Kavalec, ambasador SUA în Romania: Românii au o reputație excelentă în pregătirea academică. Cred că pentru studenţii care nu au mijloace să plătească, să caute o bursă pentru studenţii internaţionali, a două opţiune este să ia în considerare să facă un an exchange.
Taxele sunt inaccesibile pentru cele mai multe familii din Romania, între 80.000 şi 100 de mii de dolari pe an. Dar bursele pot acoperi cheltuilelie în anumite condiţii.
Andreea Ciobanu, Yale University: Dacă o familie de trei persoane face mai puțin 70 de mii de dolari pe an, studenții merg pe gratis, full.
În acest moment, aproape o mie de tineri români studiază la una dintre universitățile americane. Jumătate dintre ei sunt înscriși la un program de licenţă. Iar cele mai populare state pentru visul american sunt, bineînțeles, New York, California, Masschausetts, Pennsylvania și, surprizator, Texas.
Joseph, Vanderbilt University: Au nevoie de notă de la examenul SAT, eseul de aplicare și au nevoie de recomandări de la profesorii lor. Cheia succesului - e cool să ai note mari, e bine să ai pregătire academică, dar ce îi face pe ei să se remarce - dacă au depășit anumite provocări, au inventat ceva, au un talent special, activități extraşcolare.
Pregătirea pentru visul american trebuie sa înceapă cu cel puţin doi ani înainte de Bacalaureat, recomandă specialiştii.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰