Antena Meniu Search
x

Veste bună pentru părinţii. Grădinițele de vară s-au deschis

Veste bună pentru părinţii care nu au cu cine să îşi lase acasă copiii. S-a deschis sezonul grădiniţelor de vară în Capitală.

de Redactia Observator

la 03.07.2020, 11:11

Vezi și
  • În Timişoara, creşele fost cele mai căutate.
  • Sute de părinți s-au îngrămădit ca să fie siguri că vor prinde un loc.

Peste 1.500 de locuri sunt disponibile în Bucureşti, însă multe dintre ele s-au ocupat deja. Dacă cererea va fi şi mai mare, în luna august s-ar putea redeschide şi alte centre pentru preşcolari.

14 grădiniţe de vară din Bucureşti s-au deschis. Este vestea mult aşteptată de părinţii care nu au cu cine să îşi lase copiii.

Ramona Dăncescu, educatoare: Copiilor le-a fost foarte greu în perioada aceasta. Le-a lipsit socializarea.

Dacă înainte de pandemie, o grupă avea până la 30 de copii, acum numărul s-a redus. Reguli greu de respectat, mai ales că aerul condiţionat nu va fi pornit.

Mariana Sitaru, educatoare: Până acum rezistăm şi cred că ne vom descurca. O să ieşim şi afară şi atunci clasele vor fi aerisite.

Pentru a păstra distanţa între copii, cele mai multe jocuri vor avea loc afară iar sălile de clasă vor fi dezinfectate la finalul fiecărei zile. Tot pentru siguranţă, educatoarele au fost testate pentru coronavirus.

Aurica Năzdrăvan, director grădiniţa 250:  Au fost testate toate persoanele, atat cadrele didactice, personal auxiliat pentru SARS. Toate au ieşit negativ.

În Timişoara, creşele fost cele mai căutate. Fără să mai ţină cont de distanţare, sute de părinți s-au îngrămădit de la primele ore ca să fie siguri că vor prinde un loc.

Gabriela Crăciun - director Serv. Creșe Timișoara: Am tot încercat să le spunem să păstreze distanţa. Într-adevăr oamenii sunt disperaţi. Probabil că nu au încredere sau că nu prind loc.

Pentru anul școlar 2020 - 2021, în Timișoara sunt disponibile aproximativ 270 de locuri în creșele de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Educatie » Veste bună pentru părinţii. Grădinițele de vară s-au deschis