Antena Meniu Search
x

Viața la cămin s-a schimbat: dezinfectantul a luat locul borcanului cu zacuscă de la mama

Doar emoțiile au rămas la fel pentru studenții care se pregătesc de noul an universitar. În rest toate regulile s-au schimbat. Studenţii la Agronomie din Iaşi nu mai împart camerele din cămin cu alţii, ci le folosesc câteva săptămâni prin rotaţie. Şi bagajul de student e diferit acum: dezinfectantul a luat locul borcanului cu zacuscă.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 13.09.2020, 00:15

Vezi și
  • Studenţii la Agronomie din Iaşi nu mai împart camerele din cămin cu alţii, ci le folosesc câteva săptămâni prin rotaţie
  • Doar jumătate dintre studenți vor reveni în săli și amfiteatre de luni

De la primele ore ale dimineții campusul studențesc al Universității Agronomice a prins din nou viață. Doar că e o cu totul alta acum faţă de ce știau tinerii.

Clara Mihociu, reporter Observator: Nimic nu mai este la fel anul acesta nici măcar intratul în cămin. În primul rând nu vor avea acces în interior decât dacă poartă masca de protecţie, iar prima oprire o vor face pentru a se dezinfecta pe mâini, după care le va fi măsurată temperatura înainte de a avea acces către camerele din cămin, iar dacă vor să iasă, vor trebui să urmeze alt traseu.

Valentina și Teofila, două surori din Botoșani studente în anul doi spun că bagajele sunt diferite anul acesta.

Mai ales că la jumătatea semestrului vor ceda locurile altor două studente care în primele săptămani vor învăța online.

Prof. Dr. Gerard Jităreanu, rector USAMV Iași: Anii de studiu din facultate au fost splitați, 7 săptămâni jumătate de semestru fac anii 1 și 2 faţă în faţă, lucrări practice şi cursuri online, iar acasă, se decazează, după care revin ceilalţi studenţi, anii 3 și 4 care vor face lucrări practice fata in față și cursuri online.

Altă studentă a dat zacusca pe dezinfectant.

Mihaela: Au fost puse prima dată în bagaj să fiu sigură că nu le uit.

Reporter: Adică nu mai e ca în anii trecuţi, zacusca de la mama întâi?

Mihaela: Acum măștile și dezinfectantul. 

Clara Mihociu, reporter Observator: Şi festivitatea pentru începutul de an va fi una total atipică, pentru că pentru prima oară în istoria universităţii aceasta nu se va desfăşura în aulă, ci afară pe terenul de sport. Mai mult decât atât, doar câţiva studenţi vor putea lua parte la această festivitate. Vor fi împărţiţi în patru grupe pentru fiecare facultate în parte. Se va păstra distanţa între studenţi şi de asemenea se va purta tot timpul masca de protecţie. 

Doar jumătate dintre studenți vor reveni în săli și amfiteatre de luni. Iar asta doar pentru seminarii și lucrări practice, cursurile fiind pentru toți studenții exclusiv online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Educatie » Viața la cămin s-a schimbat: dezinfectantul a luat locul borcanului cu zacuscă de la mama