Antena Meniu Search
x
LIVE

Zeci de copii din Cucuieți, Teleorman, nu au cu ce merge de 2 săptămâni la școală

Zeci de copii dintr-o comună din Teleorman nu merg de două săptămâni  la şcoală pentru că... nu au cu ce. Paradoxul este că autorităţile locale au nu unul, ci două microbuze pentru transportul elevilor la şcoală.  Doar că unul e stricat, iar celălalt a rămas fără şofer.

De Redactia Observator la 05.04.2019, 20:38
Vezi și

Zeci de copii dintr-o comună din Teleorman nu merg de două săptămâni  la şcoală pentru că... nu au cu ce. Paradoxul este că autorităţile locale au nu unul, ci două microbuze pentru transportul elevilor la şcoală.  Doar că unul e stricat, iar celălalt a rămas fără şofer.

E ora prânzului şi în satul Cucuieţi, din judeţul Teleorman, zeci de copii se joacă pe uliţe, deşi ar trebui să fie la şcoală. 

(Reporter): De cat timp nu merge copilul dumneavoastră la scoala?

(Mamă): De 2 saptamani, daca nu mai avem sofer. Trebuie sa platim o masină și eu nu îmi permit 7 lei 50 pe zi!

În altă curte, doi fraţi de clasa a patra abia s-au trezit. Ies şi ei la joacă.

E al doilea an in care ni se intampla la fel. Au stat copiii si o luna doua acasa, n-avem transport din cauza ca directoarea nu s-a ocupat de scoala.

Din Cucuieti pana in Scriostea sunt 8 kilometri, iar parintii spun ca ar fi periculos pentru copiii lor sa parcurga aceasta distanta pe jos pana la scoala. De transport individual nu poate fi vorba, pentru ca familiile nu si permit. 

Microbuzul care ar trebui să ducă elevii din 3 sate: Brebina, Cucuieţi şi Gresia la şcoala din Scrioştea stă parcat în curtea unităţii de învăţământ. Directoarea spune că a rămas fără şofer şi la finalul lunii trecute a scos postul la concurs. Nici primăria nu are soluţii, edilii şi directoarea se ceartă pe un al doilea microbuz care zace stricat. 

Șefu Marian, primar Scrioștea: Primaria le-a pus la dispozitie un autobuz mercedes cu 30 de locuri, iar doamna directoare si-a batut joc de acest mijloc de transport. De 2 ani se judeca cu o firma, putea pur si simplu sa faca un gest sa plateasca omului reparatia microbuzului si sa-l ia inapoi.. 

Florin Popa, mecanic: Microbuzul e in stare de functionare, dar atata timp cat sta degeba bateria se termina. Pneurile sunt aproape uzate, coapte. Dacă mai stă așa mult, bubuie!

Părinţii se tem că, din cauza neînţelegerilor dintre autorităţi, copiii lor vor rămâne în urmă cu programa şcolară. Inspectorii şcolari nu au putut fi contactaţi pentru a comenta situaţia.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Educatie » Zeci de copii din Cucuieți, Teleorman, nu au cu ce merge de 2 săptămâni la școală

Breaking News

Luptele politice interne din Austria țin România la ușa Schengen. Cancelarul Nehammer nu dă înapoi;...

Luptele politice interne din Austria țin România la ușa Schengen. Cancelarul Nehammer nu dă înapoi; românii cer boicotarea produselor și companiilor austriece