Antena Meniu Search
x

Video Creşterea ratei de incidenţă pune pauză distracţiei. Marile festivaluri şi evenimente, anulate sau amânate din cauza pandemiei

Marile festivaluri şi evenimente din Capitală sunt sub semnul întrebării. Dacă săptămânile trecute s-au putut organiza festivaluri mari la Bucureşti şi la Cluj, cu sute de mii de persoane, în perioada următoare va fi aproape imposibil. Rata de infectare în Capitală se îndreaptă rapid spre 3 la mia de locuitori şi deja un eveniment programat în weekend a fost anulat.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.09.2021, 20:49

Vezi și

Părea că s-au întors vremurile bune. Două festivaluri mari au adunat sute de mii de oameni în Bucureşti şi Cluj în urmă cu doar câteva săptămâni. La SAGA au participat peste 45 de mii de oameni din 30 de ţări, iar la Untold au fost, în cele 4 zile de festival, peste 265 de mii de oameni.  "Am avut un număr impresionant de oameni care au venit vaccinaţi. 75% din cei care au venit la festival au fost persoane vaccinate. A mai existat şi varianta pentru cei care nu întruneau una din aceste trei condiţii, de a intra la festival în baza unui test antigen", povesteşte Edy Chereji, organizator Untold.

Festivalul Forever Hit a fost anulat

Acum, toate evenimentele de acest tip sunt sub semnul întrebării. Festivalul Forever Hit, care trebuia să aibă loc pe 18 septembrie la Bucureşti, s-a anulat. 43.000 de persoane cumpăraseră deja bilete la festival. Le pot păstra pentru anul viitor ori şi pot cere banii înapoi. "Cu o săptămână înainte de festival, Bucureştiul trecuse deja de incidenţa de unu la mie, iar în urma discuţiilor pe care staff-ul de conducere le-a avut cu autorităţile de la Primărie, de la DSP, graficele arătau că situaţia urmează să se înrăutăţească. Autorităţile nu au interzis, dar au sugerat ca evenimentul să nu se ţină", spune Ciprian Munteanu, organizator festival Forever Hit.

Concertul lui Armin van Buuren, amânat pentru anul viitor

Pe acelaşi subiect

Concertul lui Armin van Buuren, programat la Bucureşti pe 25 septembrie, a fost deja anulat şi amânat pentru anul viitor. Totul pentru că, în Capitală, rata de infectare a ajuns deja la peste 2,5 la mia de locuitori. La o incidenţă de peste 3 la mie, spectacolele vor putea fi organizate cu cel mult 1.000 de persoane care au certificat verde. Greu, mai ales pentru organizatori. 

Pandemia, o provocare pentru Campionatul Mondial de Gaming

La Campionatul Mondial de Jocuri pe Calculator sunt aşteptaţi zeci de mii de spectatori în tribune. Evenimentul de gaming este programat între 12 şi 17 octombrie, pe Arena Naţională din Bucureşti. Pentru acest eveniment, primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a închiriat deja Arena Naţională pentru suma de 500.000 de euro. Însă până acum nu au fost puse biletele în vânzare. "Varianta Delta a virusului a mai adăugat o provocare în organizarea acestui eveniment", scriu organizatorii. "Este păcat. Aş vrea să mai merg la festivaluri. Atâta timp cât oamenii sunt vaccinaţi nu ar trebui să fie o problemă", crede un cetăţean străin, aflat în România.

Până la mijlocul lunii octombrie, specialiştii estimează că, în Capitală, rata de infectare va depăşi pragul de 6 la mia de locuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Entertainment » Creşterea ratei de incidenţă pune pauză distracţiei. Marile festivaluri şi evenimente, anulate sau amânate din cauza pandemiei