Antena Meniu Search
x

Document Lista localităților cu incidența COVID mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Comuna Șeica Mică din Sibiu este fruntașă

În România există la acest moment 224 localitati cu incidența COVID de peste 3 la mia de locuitori. Fruntașă este comuna Șeica Mică din județul Sibiu, acolo unde incidența a ajuns la 10.03 cazuri la mia de locuitori.

de Redactia Observator

la 20.09.2021, 18:47

localități cu incidența mare a cazurilor de coronavirus
Lista localităților cu incidența COVID mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori - Shutterstock (arhivă)

Începând de luni, 20 septembrie 2021, în localitățile din România unde rata de infectare cu coronavirus este între 3 și 6 la mia de locuitori, certificatul verde este obligatoriu pentru toți cei care merg la restaurante, la cinema, piscină, competiții sportive sau participă la nunți și botezuri. Excepție fac doar copiii cu vârste mai mici de 6 ani. 

Utilizarea documentului, care poate fi descărcat de AICI, a fost aprobată vineri de Guvern.

Astfel, în județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică sau egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:

Pe acelaşi subiect
  • vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

     

  • prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore

     

  • prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore și care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai sunt doar 19 locuri libere la Terapie Intensivă, în toată ţara

Situaţie gravă în Capitală, acolo unde nu a mai rămas niciun pat liber la Terapie Intensivă. La naţional, mai sunt doar 19 paturi libere la ATI. "La data de 19 septembrie 2021, la nivel naţional erau 1024 paturi ATI avizate de către DSP dedicate pacienţilor Covid- 19. Dintre acestea, 849 erau ocupate cu pacienţi. 18 dintre pacienţii de la ATI sunt minori. La nivelul municipiului Bucureşti, la data menţionată, regăsim 184 paturi ATI avizate DSP", a transmis Grupul de Comunicare Strategică. Din totalul de 184 de paturi ATI din Bucureşti avizate de DSP, erau ocupate 133.

"Facem precizarea totuşi, ca parte din aceste paturi ATI destinate COVID-19 sunt paturi rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2(obstetrică-ginecologie etc.)", transmit autorităţile. De asemenea, situaţia privind numărul de paturi disponibile este în dinamică şi variază în funcţie de numărul de pacienţi internaţi la ATI şi de numărul de paturi nou operationalizate, având în vedere faptul că în ultimele zile este un efort continuu privind avizarea de noi paturi şi detaşarea personalului medical necesar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sanatate » Lista localităților cu incidența COVID mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Comuna Șeica Mică din Sibiu este fruntașă