Antena Meniu Search
x

Premiile Grammy 2022. Nominalizările vor fi anunţate la finalul lunii noiembrie

Nominalizările pentru premiile Grammy 2022 vor fi anunţate la finalul lunii noiembrie, a transmis Recording Academy, forul care acordă trofeele.

De Redactia Observator la 22.09.2021, 09:52
Premiile Grammy 2022
Nominalizările pentru premiile Grammy 2022, anunţate la finalul lunii noiembrie - Shutterstock

Registrul de anul acesta ar putea fi complet diferit de ultimii ani, având în vedere că Academia a eliminat comitetele „secrete” de selecţie alcătuite din artişti, creatori şi experţi din industrie.

The Weeknd: Nu voi mai permite casei mele de discuri să îmi înscrie muzica la premiile Grammy

Acum, nominalizările finale vor fi, după cum a fost comunicat, alese de organismul de vot extins al Grammy. Schimbarea a fost făcută după controversatele alegeri din 2020, când The Weeknd, care a avut cel mai de succes album al anului şi „Blinding Lights” cel mai de succes single de după 2000, nu a primit nicio nominalizare.

Cântăreţul şi compozitorul canadian The Weeknd, marele absent din lista nominalizărilor de anul acesta pentru premiile Grammy, a anunţat că nu va mai permite casei sale de discuri să îi înscrie muzica în cursa pentru trofeele acordate de Recording Academy. Cel mai recent album al lui, „After Hours”, a ocupat primul loc în topul american şi a fost unul dintre cele mai populare şi apreciate de critică în ultimul an. Mai mult, piesa „Blinding Lights”, primul single extras, a petrecut un an întreg între primele zece clasate în Billboard Hot 100. 

Pe acelaşi subiect

Cu toate acestea, The Weeknd nu a primit nicio nominalizare. Multe voci au semnalat asta, între ele, Drake, care a spus că este un moment bun pentru artişti să renunţe la Grammy. Inexplicabila sau suspecta omitere, scrie Variety, pe care o caracterizează drept cea mai gravă din istoria Grammy, ar putea fi explicată ca „lucrare a comitetelor secrete” formate din veterani din industrie, directori şi artişti care determină nominalizările la anumite categorii. Aceste comitete au fost aduse în discuţie şi în plângerea formulată de Deborah Dugan, care a fost înlăturată din funcţia de CEO/ preşedinte al Recording Academy anul trecut, după doar 8 luni. Ea a făcut mai multe acuzaţii de corupţie.

The Weeknd a scris, la scurt timp după anunţarea nominalizărilor: „Premiile Grammy rămân corupte. Datoraţi transparenţă mie, fanilor mei şi industriei”. Artistul a făcut referire la procesul prin care sunt aleşi nominalizaţii, care este secret şi identitatea celor ce alcătuiesc comitetele care îi aleg nu este dezvăluită public.

Ulterior, el nu a mai abordat subiectul. A cântat în pauza Super Bowl 2021, show considerat unul dintre cele mai bune din toate timpurile, iar apoi a declarat pentru The New York Times că va boicota aceste premii cel puţin până când va fi schimbat ceva.

„Din cauza comitetelor secrete, nu voi mai permite casei mele de discuri să îmi înscrie muzica la premiile Grammy”, a spus el.

Harvey Mason Jr., preşedintele interimar al Recording Academy, a declarat toamna trecută că nu are niciun control asupra selecţiilor. El s-a arătat de asemenea suprins de absenţa lui The Weeknd şi a confirmat că artistul era aşteptat să cânte la gala programată iniţial pentru 31 ianuarie. „A existat un număr record de înscrieri în acest an neobişnuit şi competitiv”, a transmis Mason Jr. „Înţelegem că The Weeknd este dezamăgit că nu a fost nominalizat. Am fost suprins şi pot empatiza cu felul în care se simte. Muzica lui de anul acesta a fost excelentă şi contribuţia lui la comunitatea muzicală este demnă de admiraţia tuturor. Ne-ar fi plăcut să îl avem de asemenea pe scena Grammy. Din păcate, în fiecare an sunt mai puţine nominalizări decât numărul artiştilor care merită. Dar ca singurele premii votate de omologi, vom continua să recunoaştem şi să sărbătorim excelenţa în muzică în timp ce vom atrage atenţia asupra numeroşi artişti minunaţi care formează comunitatea noastră globală. Ca să fiu clar, votul în toate categoriile s-a încheiat cu mult înainte ca reprezentaţia lui The Weeknd de la Super Bowl să fie anunţată, astfel că nu a influenţat în vreun fel procesul nominalizărilor”.

Pentru a 64-a ediţie, perioada de eligibilitate este de 13 luni (1 septembrie 2020 - 30 septembrie 2021), în urma întârzierilor provocate de pandemie. 

Prima rundă de vot va avea loc în perioada 22 octombrie - 5 noiembrie. Nominalizările pentru Grammy 2022 vor fi anunţate marţi, 23 noiembrie.  Ultima rundă de vot va avea loc între 6 decembrie 2021, iar pe 31 ianuarie va avea loc, la Los Angeles, a 64-a gală a premiilor Grammy, care va fi transmisă de CBS şi Paranount+. Recording Academy nu va prezenta anul acesta două programe pentru trofee onorifice - Grammy Hall of Fame şi Special Merit Awards.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Entertainment » Premiile Grammy 2022. Nominalizările vor fi anunţate la finalul lunii noiembrie