Antena Meniu Search
x

Live Text Anglia se împiedică de Scoţia, la Euro 2020, şi pare departe de o echipă care să câştige competiţia

Naţionalele de fotbal ale Angliei şi Scoţiei au încheiat la egalitate, 0-0, meciul jucat vineri seara în etapa a doua a grupelor de la Euro 2020.

de Redactia Observator

la 18.06.2021, 23:51

Raheem Sterling nu a putut să aducă strălucirea în atacul Angliei, în meciul cu Scoţia de la Euro 2020
Raheem Sterling nu a putut să aducă strălucirea în atacul Angliei, în meciul cu Scoţia de la Euro 2020 - Profimedia
  • Anglia şi Scoţia fac parte din Grupa D de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Croaţia şi Cehia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 93 - Este final de meci pe Wembley. Anglia şi Scoţia termină la egalitate, 0-0, un meci pe care englezii l-au dominat însă au făcut-o steril, dându-le emoţii adversarilor practic doar în primele 20 de minute. Anglia este departe de o echipă care vrea să câştige turneul final, în timp ce Scoţia trebuie să joace la victorie în ultima etapă, cu Croaţia, pentru a mai putea spera la calificarea în faza optimilor de finală.

Min. 87 - ODonnell vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 85 - Schimbare în echipa Scoţiei. Intră Nisbet şi iese Adams. 

Min. 76 - Schimbare în echipa Scoţiei. A ieşit Gilmour şi a intrat Armstrong.

Min. 74 - Schimbare surprinzătoare în echipa Angliei. Intră Rashford în locul lui Harry Kane.

Min. 63 - Ocazie mare ratată de Scoţia. Şutul lui Dykes, din vole, este respins de pe linia porţii de Reece James. Schimbare în echipa Angliei. A ieşit Foden şi a intrat Grealish.

Min. 48 - Anglia începe în forţă repriza a doua. Şutul lui Mount este scos cu greu de portarul Scoţiei.

23.01 - Anglia a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză pe Wembley. Anglia şi Scoţia sunt la egalitate, 0-0. Anglia a început meciul în forţă şi a dominat clar în primele 20 de minute. Ulterior, Scoţia a echilibrat jocul şi chiar a dat emoţii unui adversar mult mai bine cotat.

Min. 30 - Ocazie mare pentru Scoţia. ODonnell şutează frumos, din vole, şi Pickford respinge cu mari emoţii.

Min. 16 - McGinn vede primul cartonaş galben al partidei.

Min. 12 - Anglia ratează prima mare ocazie a meciului. Englezii au avut un corner de pe dreapta, Stones s-a înălţat remarcabil, a lovit balonul cu capul şi mingea a lovit bara porţii adverse.

22.00 - Scoţia a avut lovitura de start a meciului.

Gareth Southgate, antrenorul Angliei, a început cu Pickford - James, Stones, Mings, Shaw - Foden, Rice, Phillips, Mount - Kane, Sterling.

Steve Clarke, antrenorul Scoţiei, a început cu Marshall - McTominay, Hanley, Tierney - ODonnell, McGinn, Gilmour, McGregor, Robertson - Dykes, Adams.

Duelul dintre Anglia şi Scoţia se anunţă, din start, a fi unul dezechilibrat, mai ales în condiţiile în care Anglia are avantajul terenului propriu, partida având loc pe Stadionul Wembley, din Londra.

În plus, Anglia a debutat cu o victorie la turneul final, 1-0 cu Croaţia, vicecampioana mondială en-titre, în timp ce Scoţia a pierdut clar, acasă, duelul cu Cehia, scor 0-2. Chiar şi aşa, scoţienii sunt conştienţi că un nou rezultat negativ îi scoate din lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală, astfel că sunt decişi să-şi vândă scump pielea pe Wembley.

Al 12-lea meci direct între Anglia şi Scoţia

Anglia şi Scoţia s-au întâlnit de 11 ori, de-a lungul istoriei. Anglia a câştigat şapte meciuri, două partide s-au încheiat la egalitate, iar de două ori a câştigat Scoţia. Totuşi, Scoţia nu a mai bătut echipa Angliei din noiembrie 1999, 1-0 chiar pe Wembley, în preliminariile pentru Euro 2020.

În plus, trebuie precizat că Anglia a ratat victoria şi în ultimul meci direct cu Scoţia. A fost 2-2 la Glasgow, în iunie 2017, într-un meci contând pentru preliminariile Mondialului din 2018. Atunci, Oxlade-Chamberlain a deschis scorul în minutul 70, Griffiths a întors rezultatul pentru scoţieni, cu două goluri marcate în minutele 87 şi 90, iar Kane a egalat pentru Anglia la ultima fază a meciului.

Anglia - Scoţia, meci arbitrat de o brigadă din Spania

Partida dintre Anglia şi Scoţia, din etapa a doua a grupelor Euro 2020, este arbitrată de o brigadă din Spania ce îl are la centru pe Antonio Mateu Lahoz, din Spania. Acesta este asistat de conaţionalii săi Pau Cebrian Devis şi Roberto Diaz Perez del Palomar. Antonio Mateu Lahoz are 44 de ani, este arbitru internaţional din 2011 şi a arbitrat multe meciuri importante inclusiv partide de la Cupa Mondială din 2018 sau finala de UEFA Champions League din acest an, dintre Manchester City şi Chelsea Londra. Lahoz este al doilea meci pe care îl arbitrează la Euro 2020, după ce, în prima etapă, a condus duelul dintre Belgia şi Rusia.

Partida dintre Anglia şi Scoţia este a doua care se joacă pe Stadionul Wembley, din Londra, după duelul dintre Anglia şi Croaţia, din prima etapă a grupelor. Anglia joacă acasă şi ultimul meci din grupe, cel cu Cehia. Apoi, Wembley ar mai trebui să găzduiască două meciuri din faza optimilor de finală, dar şi semifinalele şi finala competiţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Euro 2020 » Anglia se împiedică de Scoţia, la Euro 2020, şi pare departe de o echipă care să câştige competiţia