Antena Meniu Search
x

Live Text Italia trece de Belgia şi se califică în semifinalele Euro 2020

Naţionala de fotbal a Italiei s-a calificat, vineri seara, în semifinalele Euro 2020, după ce s-a impus, cu 2-1, în disputa cu Belgia din faza sferturilor de finală.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 23:58

Belgia şi Italia se înfruntă în sferturile de finală de la Euro 2020
Belgia şi Italia se înfruntă în sferturile de finală de la Euro 2020 - Profimedia
  • Italia întâlneşte pe Spania în semifinalele Euro 2020.

Min. 97 - Este final de meci la Munchen. Italia se impune, cu 2-1, la capătul unui meci pe care l-a controlat din punct de vedere tactic. Italienii au fost mai eficienţi şi astfel au obţinut dreptul de a evolua într-o semifinală de vis cu naţionala Spaniei.

Min. 90 - Berardi vede cartonaşul galben. La italieni iese Chiesa şi intră Rafael Toloi.

Min. 79 - Schimbări în echipa Italiei. Ies Spinazzola şi Insigne şi intră Berardi şi Emerson Palmieri.

Min. 74 - Abia intrat pe teren, Chadli s-a accidentat şi este înlocuit cu Praet. La italieni intră Cristante în locul lui Verratti şi Bellotti în locul lui Immobile.

Pe acelaşi subiect

Min. 69 - Insigne şutează frumos, din unghi, şi Courtois respinge. La belgieni intră Chadli şi Mertens şi ies Tielemans şi Meunier.

Min. 62 - Belgia ratează prima mare ocazie a reprizei. Lukaku reia din patru metri şi Spinazzola respinge incredibil de pe linia porţii.

23.04 - Italia a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 45 - Este pauză la Munchen. Italia conduce, cu 2-1, după o primă repriză spectaculoasă. Cele două formaţii s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, astfel că am asistat la un spectacol de gală.

Min. 45 Belgia - Italia 1-2. Lukaku transformă un penalty obţinut de Doku şi reduce din diferenţă. Penaltiul a fost acordat din cauza unei imprudenţe comise de Di Lorenzo.

Min. 44 Belgia - Italia 0-2. Insigne înscrie cu un şut superb de la 20 de metri.

Min. 31 Belgia - Italia 0-1. Barella se distrează cu defensiva Belgiei şi punctează cu un şut superb, la colţul lung.

Min. 26 - Lukaku îl imită pe De Bruyne şi Donnarumma se opune din nou.

Min. 23 - Mare ocazie pentru Belgia. De Bruyne şutează frumos şi Donnarumma respinge cu greu în corner.

Min. 21 - Tielemans îşi ia revanşa imediat şi vede şi el cartonaşul galben.

Min. 20 - Verratti vede cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Tielemans.

Min. 13 - Bonucci a marcat pentru Italia, însă golul a fost anulat pentru offside graţie unei intervenţii a arbitrului video.

22.00 - Belgia a avut lovitura de start a meciului.

Roberto Martinez, antrenorul Belgiei, începe cu Courtois - Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen - Witsel, Tielemans, Thorgan Hazard - De Bruyne, Lukaku, Doku.

Roberto Mancini, antrenorul Italiei, începe Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Verratti - Chiesa, Immobile, Insigne.

În duelul de pe Allianz Arena, din Munchen, se înfruntă două dintre marile favorite ale competiţiei, echipe care traversează perioade foarte bune şi care au făcut spectacol inclusiv la Euro 2020.

Italia şi-a câştigat clar meciurile din grupă, 3-0 cu Turcia, 3-0 cu Elveţia şi 1-0 cu Ţara Galilor, partidă în care a folosit multe rezerve, dar a avut ceva emoţii în faza optimilor de finală, când a avut nevoie de prelungiri pentru a se impune, cu 2-1, împotriva Austriei. Italia a ajuns la 12 victorii consecutive şi este neînvinsă din septembrie 2018, când a pierdut un meci cu Portugalia, în deplasare, scor 0-1.

Belgia a bifat şi ea trei victorii în faza grupelor, 3-0 cu Rusia, 2-1 cu Danemarca şi 2-0 cu Finlanda, iar în optimi a trecut la mare luptă de Portugalia, 1-0, graţie unui gol marcat de Thorgan Hazard, fratele mai mic al superstarului Eden Hazard.

Belgia şi Italia, victorii împărţite în ultimele meciuri

Naţionalele de fotbal ale Belgiei şi Italiei s-au înfruntat de mai multe ori în ultimii ani, iar meciurile s-au dovedit a fi extrem de spectaculoase. De altfel, ultimele cinci meciuri s-au încheiat cu victorii la două goluri diferenţă, indiferent de numele învingătoarei. Italia a câştigat cu 2-0 la Euro 2000, cu 3-1 un amical în 2008 şi cu 2-0 meciul jucat la Euro 2016, în timp ce Belgia a câştigat cu 3-1 un amical din 1999 şi tot cu 3-1 un amical din 2015.

La Euro 2016, în ultimul meci direct, Italia s-a impus, cu 2-0, graţie golurilor marcate de Giaccherini şi Pelle. Dintre jucătorii care au evoluat atunci i-am putea revedea pe teren pe Bonucci, Immobile, Lukaku, Alderweireled, Vermaelen, Vertonghen, Courtois, Eden Hazard sau De Bruyne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Euro 2020 » Italia trece de Belgia şi se califică în semifinalele Euro 2020