Antena Meniu Search
x

Bucureştiul va încasa 3,6 milioane de euro de pe urma EURO 2020. Restricţiile anti-covid au redus suma cu 10,6 milioane de euro

EURO 2020 va începe vineri, 11 iunie, şi se va încheia peste o lună, pe 11 iulie. EURO a ajuns la cea de-a 16-a ediţie, o ediţie care a intrat deja în istorie.

Bucureştiul va încasa 3,6 milioane de euro de pe urma EURO 2020. Restricţiile anti-covid au redus suma 10,6 milioane de euro
Arena Naţională va găzdui 4 meciuri de la EURO 2020 - Profimedia

Este pentru prima dată când un EURO se dispută în mai mult de două ori, primul Campionat European care beneficiază de tehnologia VAR şi primul la care antrenorii au voie să îşi construiască un lot format din 26 de jucători.

Bucureşti este unul dintre cele 11 oraşe gazdă ale EURO 2020. Pe Arena Naţională se vor disputa patru meciuri de la EURO 2020, trei din faza grupelor şi unul din faza optimilor. Reţeta financiară pentru Bucureşti este însă una modesta.

Londra, oraşul finalei, are cele mai mari încasări

Potrivit unei analize realizate de PitchInvasion, Bucureşti va încasa 3,6 milioane de euro de pe urma EURO 2020, prin hoteluri, restaurante şi baruri. Dacă nu ar fi existat restricţiile anti-covid, capitala ar fi putut atrage 14,2 milioane de euro.

Pe acelaşi subiect

Londra, oraşul finalei EURO 2020, va câştiga cea mai mare sumă, aproximativ 27,3 milioane de euro. Sankt-Petersburg, cu aproximativ 25,7 milioane de euro, se află pe locul doi în topul încăsărilor, în timp ce Budapesta este pe trei, cu 20 de milioane de euro.

Arena Națională găzduiește meciuri din Grupa C

Prima partidă va avea loc pe Național Arena duminică, 13 iunie, de la ora 19, când Macedonia de Nord va întâlni Austria.

Ulterior, joi, 17 iunie, se va disputa la București o altă partidă a grupei C, cea dintre Ucraina și Macedonia de Nord, de la ora 16, urmând ca ultimul meci din faza grupelor să se desfășoare pe Național Arena, luni, 21 iunie, atunci când Austria va juca împotriva Ucrainei, începând cu ora 19.

Optime de finală, la București

Pe lângă cele trei meciuri din faza grupelor, Arena Națională din București va găzdui și una dintre optimile de finală. Este vorba mai exact de meciul cu numărul 42, care se va desfășura luni, 28 iunie, începând cu ora 22, atunci când câștigătoarea grupei F o va întâlni în teren pe a treia clasată a uneia dintre grupele A,B sau C.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Euro 2020 » Bucureştiul va încasa 3,6 milioane de euro de pe urma EURO 2020. Restricţiile anti-covid au redus suma cu 10,6 milioane de euro