Antena Meniu Search
x

Cum a apărut Christian Eriksen la antrenamentele colegilor din naționala Danemarcei. ”A fost ceea ce ne trebuia”

Christian Eriksen și-a surprins colegii de la naționala Danemarcei cu o vizită la antrenamente, după ce a fost externat din spital. A fost pentru prima dată când întreaga echipă s-a reunit, de când Eriksen a fost dus de urgență la spital, în urmă cu o săptămână.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 20.06.2021, 12:06

Cum a apărut Christian Eriksen la antrenamentele colegilor din naționala Danemarcei. ”A fost ceea ce ne trebuia”
Cum a apărut Christian Eriksen la antrenamentele colegilor din naționala Danemarcei. ”A fost ceea ce ne trebuia” - Profimedia Images

Mijlocașul în vârstă de 29 de ani s-a prăbușit pe teren în timpul meciului împotriva Finlandei, după ce a suferit un stop cardiac. Danezul a fost resuscitat pe teren și, ulterior, medicii i-au implantat un defibrilator cardiac intern pentru a-i salva viața.

Nu este clar dacă danezul va mai putea juca vreodată fotbal, însă e cert că și-a revenit după cele suferite și a fost suficient de apt pentru a fi externat după o săptămână de la incidentul dramatic.

Christian Eriksen a fost externat la o săptămână după stopul cardiac

Christian Eriksen le-a făcut o vizită colegilor lui, care erau la antrenament, imediat după externare, spre surprinderea colegului Christian Norgaard, care a făcut o declarație pentru ESPN.

Pe acelaşi subiect

„Nu știam că vine, așa că am oprit sesiunea de antrenament când a sosit. Părea să aibă o dispoziție bună și a dat o energie bună echipei. Ni s-a permis să-l îmbrățișăm și a fost minunat să-l vedem umblând cu fiul său. A fost o zi bună din multe puncte de vedere. A fost ceea ce ne trebuia”, a spus Christian Norgaard, pentru The Sun.

Și fundașul Joakim Maehle a adăugat: „A fost emoționant, deoarece ultima dată când l-am văzut zăcea acolo pe teren. Știam că e bine, dar este complet diferit să-l vedem în viața reală”.

Danezul are şanse minime să mai joace fotbal la cel mai înalt nivel

Danemarca speră că impulsul moral al vizitei lui Eriksen la antrenamente poate avea o influență pozitivă asupra rezultatelor echipei în meciurile viitoare. În acest moment, Danemarca are nevoie de o victorie împotriva Rusiei, ca să încheie pe locul trei, ceea ce ar putea însemna o calificare.

Însă viitorul lui Christian Eriksen ca fotbalist în Italia este aproape compromis. Nu poate fi exclusă complet posibilitatea de a-l vedea pe "Maestro" din nou pe teren în Serie A, dar acum şansele lui sunt reduse. Şi oricum, în cel mai bun caz, o posibilă revenire nu ar fi o realitate decât după câteva luni, la sfârşitul unui proces foarte lung de refacere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Cum a apărut Christian Eriksen la antrenamentele colegilor din naționala Danemarcei. ”A fost ceea ce ne trebuia”