Antena Meniu Search
x

Live Text Spania trece de Elveţia, după penaltiuri, şi se califică în semifinalele Euro 2020

Naţionala de fotbal a Spaniei s-a calificat în semifinalele Euro 2020, după ce a trecut la penaltiuri de echipa Elveţiei.

de Redactia Observator

la 02.07.2021, 23:16

Spania a învins Elveţia în sferturile de finală de la Euro 2020
Spania a învins Elveţia în sferturile de finală de la Euro 2020 - Profimedia
  • Atacantul Oyarzabal a marcat golul victoriei pentru Spania.

Elveţia - Spania 2-4. Oyarzabal transformă cu siguranţă penaltiul decisiv şi Spania se califică în semifinale. Deşi a avut în Sommer un portar fantastic, Elveţia nu a reuşit să mai producă o surpriză. Ibericii înfruntă pe Belgia sau pe Italia în penultimul act al competiţiei.

Elveţia - Spania 2-3. Vargas şutează peste poartă.

Elveţia - Spania 2-3. Gerard Moreno transformă cu siguranţă.

Elveţia - Spania 2-2. Akanji şutează slab şi Unai Simon apără.

Pe acelaşi subiect

Elveţia - Spania 2-2. Sommer apără fantastic şutul lui Rodri.

Elveţia - Spania 2-2. Schar şutează slab şi Unai Simon apără.

Elveţia - Spania 2-2. Dani Olmo transformă cu siguranţă.

Elveţia - Spania 2-1. Gavranovic transformă cu siguranţă.

Elveţia - Spania 1-1. Sergio Busquets ratează primul penalty, şutând în bară.

Min. 120 - Se termină şi a doua repriză de prelungiri. Meciul se decide la lovituri de departajare.

Min. 119 - Schimbare în echipa Spaniei. Intră Rodri în locul lui Pedri.

Min. 113 - Intră Thiago Alcantara în locul lui Pau Torres. Continuă sarabanda ocaziilor la poarta lui Sommer. Portarul elveţienilor are o evoluţie eroică.

21.14 - Spania a avut lovitura de start în a doua repriză de prelungiri.

Min. 105 - S-a încheiat prima repriză de prelungiri a meciului dintre Spania şi Elveţia. Cele două formaţii sunt în continuare la egalitate, 1-1, în ciuda ocaziilor uriaşe ratate de iberici în prelungiri.

Min. 101 - La elveţieni au intrat Mbabu şi Schar şi au ieşit Zakaria şi Widmer. Spania ratează ocazie după ocazie la poarta Elveţiei.

Min. 97 - Spania a ratat câteva ocazii uriaşe în primele minute ale primei reprize de prelungiri.

Min. 91 - În echipa Spaniei a intrat Oyarzabal în locul lui Ferran Torres.

20.55 - Elveţia a avut lovitura de start în prima repriză de prelungiri.

Min. 90 - Centralul englez Michael Oliver a pus capăt primelor 90 de minute ale meciului. Cum cele două formaţii sunt la egalitate, 1-1, urmează două reprize suplimentare de câte 15 minute.

Min. 90 - Laporte vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 90 - Schimbări în cele două formaţii. A intrat Marcos Llorente în locul lui Koke. A intrat şi Fassnacht în locul lui Zuber.

Min. 81 - Schimbări în echipa Elveţiei. Intră Sow şi Gavranovic şi ies Shaqiri şi Seferovic.

Min. 77 - Remo Freuler vede direct cartonaşul roşu pentru un tackling dur. Elveţia rămâne în inferioritate numerică.

Min. 68 Elveţia - Spania 1-1. Surpriză de proporţii în Rusia. Shaqiri egalează cu un şut trimis printre picioarele portarului advers.

Min. 67 - Widmer vede primul cartonaş galben al meciului pentru un fault asupra lui Sergio Busquets.

Min. 64 - Încă o ocazie mare ratată de Elveţia. Şutul lui Zuber este respins in extremis de Unai Simon.

Min. 56 - Ocazie mare ratată de Elveţia. Zakaria a reluat cu capul puţin pe lângă poarta adversă.

Min. 54 - Schimbare în echipa Spaniei. A intrat Gerard Moreno în locul lui Morata.

Min. 46 - În echipa Spaniei a intrat Dani Olmo în locul lui Sarabia.

20.01 - Elveţia a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului.

Min. 45 - Este pauză la St. Petersburg. Spania conduce, cu 1-0, după o primă repriză pe care a controlat-o, la nivel de posesie a balonului, dar în care ibericii au redus din turaţie după deschiderea scorului.

Min. 23 - Schimbare în echipa Elveţiei. A ieşit Embolo, accidentat, şi a intrat Vargas.

Min. 9 Elveţia - Spania 0-1. Jordi Alba şutează din unghi, mingea este deviată de Zakaria şi intră în poarta Elveţiei.

19.00 - Spania a avut lovitura de start a meciului.

Vladimir Petkovic, antrenorul Elveţiei, începe cu Sommer - Widmer, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodriguez - Zakaria, Freuler, Zuber - Embolo, Shaqiri, Seferovic.

Luis Enrique, antrenorul Spaniei, începe cu Unai Simon - Azpilicueta, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba - Koke, Sergio Busquets, Pedri - Ferran Torres, Morata, Sarabia.

Elveţia a reuşit performanţa de a ajunge în această fază a competiţiei deşi a terminat abia pe locul al treilea Grupa A, grupă din care au mai făcut parte Italia, Ţara Galilor şi Turcia. A fost 1-1 cu Ţara Galilor, 0-3 cu Italia şi 3-1 în meciul decisiv cu Turcia, victorie care a permis Elveţiei să prindă in extremis un loc în faza optimilor de finală.

În optimi de finală, Elveţia a produs una dintre marile surprize ale competiţiei, elevii lui Vladimir Petkovic reuşind să revină, de la 1-3, şi să elimine pe Franţa, campioana mondială şi vicecampioana europeană en-titre, la lovituri de departajare. Meciul dintre Elveţia şi Franţa s-a jucat la Bucureşti, pe Arena Naţională, şi a fost considerat unul dintre cele mai frumoase meciuri jucate la Euro 2020.

Spania a terminat pe locul 2 Grupa E, grupă din care au mai făcut parte Suedia, Slovacia şi Polonia. Spania s-a chinuit în primele două meciuri, 0-0 cu Suedia şi 1-1 cu Polonia, dar s-a dezlănţuit în ultimul meci din grupă, 5-0 cu Slovacia. Spania a făcut o adevărată demonstraţie de forţă şi în faza optimilor de finală, chiar dacă a avut ceva emoţii când a condus pe Croaţia cu 3-1, în minutul 84, şi a fost egalată în prelungiri. Până la urmă s-a terminat 5-3 pentru Spania, după 120 de minute, iar ibericii sunt printre puţinele echipe care au reuşit să înscrie câte cinci goluri în două meciuri la rând jucate la un turneu final.

Elveţia, o singură victorie în 22 de meciuri cu Spania

Naţionala de fotbal a Spaniei porneşte drept mare favorită în confruntarea cu Elveţia, în ciuda faptului că elveţienii au trecut de Franţa în faza optimilor de finală. Avantajul Spaniei este dat şi de palmaresul din meciurile directe. Cele două formaţii s-au întâlnit de 22 de ori până acum, iar Elveţia a câştigat un singur meci, alte cinci partide încheindu-se la egalitate.

Culmea este că şi singura victorie a Elveţiei obţinută împotriva Spaniei a venit într-un moment potrivit pentru iberici. A fost un 1-0 în prima etapă a grupelor de la Campionatul Mondial din 2010, din Africa de Sud. Gelson Fernandes a marcat singurul gol al meciului de atunci, însă după eşecul respectiv ibericii au avut timp să se trezească şi să câştige turneul final obţinând şase victorii la rând, 2-0 cu Honduras, 2-1 cu Chile, 1-0 cu Portugalia, 1-0 cu Paraguay, 1-0 cu Germania şi 1-0 cu Olanda.

Ultimul meci direct s-a jucat în noiembrie anul trecut, în UEFA Nations League. A fost un 1-1 la Basel, un meci în care Spania a egalat în minutul 89, prin Gerard Moreno, după ce Sergio Ramos a ratat două penaltiuri.

Elveţia - Spania se joacă la St. Petersburg şi este arbitrat de o brigadă din Anglia

Meciul dintre Elveţia şi Spania, din sferturile de finală ale Euro 2020, Campionatul European de fotbal, se joacă în Rusia, pe Krestovsky Stadium, din St. Petersburg. Este al şaptelea meci de la Euro 2020 care se joacă pe arena din Rusia. S-au mai jucat câte trei meciuri din grupele B şi E. Deşi a făcut parte din Grupa E, Spania nu a jucat niciun meci în Rusia, ea jucându-şi meciurile din grupă pe teren propriu, la Sevilla.

Meciul dintre Elveţia şi Spania, din sferturile de finală de la Euro 2020, Campionatul European de fotbal, este arbitrat de o brigadă din Anglia condusă la centru de Michael Oliver. Acesta este asistat de compatrioţii săi Stuart Burt şi Simon Bennett. Este doar al treilea meci pe care Michael Oliver îl arbitrează la Euro 2020, după Ungaria - Franţa 1-1 şi Suedia - Polonia 3-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Euro 2020 » Spania trece de Elveţia, după penaltiuri, şi se califică în semifinalele Euro 2020