Antena Meniu Search
x

Live Text Spania învinge echipa Croaţiei şi se califică în sferturile de finală de la Euro 2020, după cel mai frumos meci de la turneul final

Spania s-a calificat în sferturile de finală de la Euro 2020, după ce a trecut de echipa Croaţiei cu scorul de 5-3, la capătul a 120 de minute de joc.

de Redactia Observator

la 28.06.2021, 21:40

Meciurile dintre Spania şi Croaţia au fost mai mereu extrem de încinse
Meciurile dintre Spania şi Croaţia au fost mai mereu extrem de încinse - Profimedia
  • Spania dă piept cu învingătoarea dintre Franţa şi Elveţia, în faza sferturilor de finală de la Euro 2020.

Min. 120 - Este final de meci la Copenhaga. Şi ce meci a fost! Spania se impune, cu 5-3, după prelungiri şi se califică în faza sferturilor de finală. Au fost opt goluri plus alte câteva ocazii uriaşe. Am văzut un spectacol fotbalistic, un meci de toată frumuseţea, iar ambele echipe merită felicitate pentru efortul depus.

Min. 120 - Dani Olmo ratează şi el o ocazie uriaşă. Şutul său loveşte bara porţii apărate de Livakovic.

Min. 114 - Schimbare în echipa Croaţiei. Intră Ivanusec în locul lui Modric.

21.17 - Spania a avut lovitura de start în a doua repriză de prelungiri a meciului de la Copenhaga.

Pe acelaşi subiect

Min. 105 - S-a încheiat prima repriză de prelungiri dintre Croaţia şi Spania. Spania s-a desprins pe tabelă, profitând de erorile din defensiva adversă. Rămâne de văzut dacă echipa Croaţiei mai are forţa necesară pentru o nouă revenire.

Min. 104 Croaţia - Spania 3-5. Dani Olmo îl lansează pe Oyarzabal şi acesta înscrie cu un şut plasat.

Min. 101 - La spanioli intră Rodri în locul luI Sergio Busquets.

Min. 100 Croaţia - Spania 3-4. Alvaro Morata o duce pe Spania în avantaj. A reuşit o preluare frumoasă în careul advers şi l-a executat pe Livakovic cu mult sânge rece.

Min. 96 - Ocazie mare ratată de Croaţia. Unai Simon scoate incredibil şutul lui Kramaric.

20.58 - Croaţia a avut lovitura de start în prima repriză de prelungiri a meciului de la Copenhaga.

Min. 97 - Se fluieră finalul meciului de la Copenhaga. Cum însă Croaţia şi Spania sunt la egalitate, 3-3, ne pregătim pentru două reprize de câte 15 minute de prelunigiri. Spania părea, la un moment dat, să câştige clar această partidă, însă Croaţia a reuşit o revenire fenomenală pe final şi a dus meciul în prelungiri. Oare ce ne mai rezervă această partidă nebună?

Min. 92 Croaţia - Spania 3-3. Nebunie totală la Copenhaga. Orsic centrează de pe stânga şi Pasalic înscrie cu o superbă lovitură cu capul.

Min. 88 - La spanioli intră Oyarzabal în locul lui Ferran Torres.

Min. 85 Croaţia - Spania 2-3. Orsic reduce din diferenţă, după un carambol produs în careul mic al spaniolilor. Golul a fost validat cu ajutorul arbitrului video care a relevat faptul că Unai Simon a respins cu piciorul din spatele liniei porţii.

Min. 84 - Caleta Car vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 79 - Schimbări şi în echipa Croaţiei. Au intrat Budimir şi Pasalic şi au ieşit Kovacic şi Vlasic.

Min. 76 Croaţia - Spania 1-3. Ferran Torres este lansat excelent la limita offside-ului, evită elegant un adversar şi îl execută cu sânge rece pe Livakovic. La spanioli au intrat Jordi Alba şi Fabian Ruiz şi au ieşit Gaya şi Koke.

Min. 73 - Brozovic vede cartonaşul galben pentru proteste. Schimbare în echipa Croaţiei. A intrat Brekalo în locul lui Juranovic.

Min. 71 - Schimbări în echipa Spaniei. Intră Dani Olmo şi Pau Torres şi ies Sarabia şi Eric Garcia.

Min. 67 - Schimbare în echipa Croaţiei. Intră Orsic în locul lui Rebic. Gvardiol şutează din câţiva metri şi Unai Simon reţine cu siguranţă. Ocazie importantă pentru Croaţia.

Min. 57 Croaţia - Spania 1-2. Ferran Torres centrează de pe stânga şi Azpilicueta punctează cu o superbă lovitură cu capul.

Min. 46 - În echipa Croaţiei a intrat Kramaric în locul lui Petkovic.

20.03 - Croaţia a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Copenhaga.

Min. 45 - Este pauză la Copenhaga. Croaţia şi Spania sunt la egalitate, 1-1, după o primă repriză dominată de iberici şi în care croaţii au fost ţinuţi în viaţă de gafa uriaşă a portarului Unai Simon.

Min. 38 Croaţia - Spania 1-1. Ibericii egalează după un atac prelungit. Livakovic a intervenit excelent la şutul unui spaniol, din câţiva metri, dar nu a mai putut face nimic la bomba trimisă de Sarabia.

Min. 20 Croaţia - Spania 1-0. Surpriză de proporţii la Copenhaga. După ce au dominat copios startul de meci, spaniolii se văd conduşi pe tabelă după o fază de Cascadorii Râsului. Un fotbalist spaniol a pasat spre propriul portar, de la centrul terenului, însă portarul Unai Simon nu a reuşit să controleze balonul şi mingea a intrat în poartă.

Min. 20 - Moment încins la poarta Croaţiei. Morata reia cu capul, mingea loveşte un adversar, iar centralul lasă jocul să continue, deşi ibericii au solicitat penalty pentru un posibil henţ. Arbitrul video nu a intervenit, semn că decizia a fost una corectă.

Min. 16 - Koke ratează cea mai mare ocazie de până acum. Mijlocaşul spaniol scapă singur cu portarul advers, însă şutul său, pe jos, este respins incredibil de Livakovic.

Min. 10 - Spania controlează startul meciului, însă fără să-şi creeze ocazii semnificative la poarta Croaţiei.

19.00 - Spania a avut lovitura de start în meciul de la Copenhaga.

UPDATE, 18.25: Zlatko Delic, antrenorul Croaţiei, începe cu Livakovic - Juranovic, Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric, Brozovic, Kovacic - Vlasic, Petkovic, Rebic.

Luis Enrique, antrenorul Spaniei, începe cu Unai Simon - Azpilicueta, Eric Garcia, Laporte, Gaya - Koke, Sergio Busquets, Pedri - Ferran Torres, Morata, Sarabia.

S-a ajuns la această situaţie, ca două forţe ale fotbalului mondial să se înfrunte încă din faza optimilor de finală, după ce atât Croaţia, vicecampioana mondială en-titre, cât şi Spania, campioana mondială din 2010 şi campioana europeană din 1964, 2008 şi 2012, nu au reuşit să-şi câştige grupele în care au fost implicate.

Croaţia a terminat pe locul 2 Grupa D, după ce a început prost competiţia, cu un punct obţinut din primele două meciuri, 0-1 cu Anglia şi 1-1 cu Cehia, şi a dat lovitura abia pe final, când Croaţia a învins Scoţia cu 3-1, chiar la Glasgow.

Spania a avut un parcurs oarecum asemănător în Grupa E. A bifat doar două puncte din primele două meciuri, 0-0 cu Suedia şi 1-1 cu Polonia, deşi a avut avantajul terenului propriu. Ibericii au strălucit abia în ultimul meci din grupă pe care l-au câştigat la scor, 5-0 cu totuşi modesta echipă a Slovaciei.

Croaţia şi Spania, victorii împărţite în meciurile directe

Croaţia şi Spania se înfruntă pentru a opta oară de când Croaţia a devenit naţiune de sine stătătoare, la începutul anilor 1990. Iar bilanţul confruntărilor directe este extrem de echilibrat până acum. Cele două echipe au bifat câte trei victorii, iar o confruntare s-a încheiat la egalitate.

La Euro 2016, în faza grupelor, Croaţia a trecut de Spania, 2-1, la capătul unui meci în care Morata a deschis scorul pentru iberici, iar Kalinic a egalat pentru Croaţia, înainte de pauză, iar Perisic marca golul victoriei în minutul 87. La 1-1, Sergio Ramos rata un penalty pentru Spania în minutul 72.

Croaţia îşi lua practic revanşa după ce, la Euro 2012, tot în faza grupelor, Spania bătea Croaţia, cu 1-0, graţie unui gol marcat de Jesus Navas, în minutul 88, într-un meci decisiv pentru calificarea în faza sferturilor de finală.

În 2018, Croaţia şi Spania s-au întâlnit de două ori în grupele UEFA Nations League. Au fost două meciuri extrem de spectaculoase şi în care s-au marcat, în total, nu mai puţin de 11 goluri. Spania a câştigat acasă cu 6-0, după un meci magnific făcut de Marco Asensio, fotbalist care aparţine de Real Madrid. Mijlocaşul ofensiv a încheiat partida respectiv cu un gol, trei pase de gol şi un autogol provocat.

Croaţia şi-a luat, oarecum, revanşa în partida retur de pe teren propriu. A fost 3-2, după 0-0 la pauză şi un gol al victoriei marcat de fundaşul Tin Jedvaj în minutul 93. De altfel, Jedvaj a marcat în acel meci singurele sale goluri de la echipa naţională, reuşind o dublă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Spania învinge echipa Croaţiei şi se califică în sferturile de finală de la Euro 2020, după cel mai frumos meci de la turneul final