Antena Meniu Search
x

Live Text Elveţia trece de Franţa, la penaltiuri, şi se califică în sferturile de finală de la Euro 2020

Naţionala de fotbal a Elveţiei a produs, luni seara, cea mai mare surpriză de la Euro 2020 reuşind să elimine pe Franţa, campioana mondială şi vicecampioana europeană en-titre, încă din faza optimilor de finală. A fost 8-7 pentru Elveţia, după lovituri de departajare, la capătul unui meci nebun găzduit de Arena Naţională din Bucureşti.

de Redactia Observator

la 29.06.2021, 00:52

Apărarea Elveţiei l-a redus la tăcere pe superstarul Mbappe
Apărarea Elveţiei l-a redus la tăcere pe superstarul Mbappe - Profimedia
  • Elveţia dă piept cu Spania în sferturile de finală de la Euro 2020.

Franţa - Elveţia 7-8, după lovituri de departajare, şi Elveţia se califică în sferturile de finală de la Euro 2020, Campionatul European de fotbal. Mbappe, marea vedetă a Franţei, a ratat penaltiul decisiv. Şutul său a fost respins de Sommer şi campioana mondială şi vicecampioana europeană en-titre părăseşte Euro 2020 încă din faza optimilor de finală. Franţa a condus cu 3-1, dar spiritul de luptă al unor Seferovic şi Gavranovic a ajutat echipa să lupte până la final şi să dea lovitura. Elveţia a continuat să creadă în şansa ei, iar această încredere i-a fost răsplătită. Însă cel mai mult au câştigat fanii fotbalului, extaziaţi de un nou meci absolut superb şi plin de dramatism la Euro 2020, după confruntarea dintre Spania şi Croaţia câştigată de iberici cu 5-3, după prelungiri.

Franţa - Elveţia 7-8. Mehmedi înscrie cu siguranţă.

Franţa - Elveţia 7-7. Kimpembe transformă cu siguranţă.

Franţa - Elveţia 6-7. Vargas înscrie şi el cu emoţii. Lloris a atins mingea, dar nu a putut să o deturneze din drumul spre gol.

Pe acelaşi subiect

Franţa - Elveţia 6-6. Thuram înscrie cu emoţii. Sommer a ghicit colţul, dar nu a putut să respingă balonul.

Franţa - Elveţia 5-6. Akanji înscrie şi el.

Franţa - Elveţia 5-5. Giroud înscrie din penalty.

Franţa - Elveţia 4-5. Schar înscrie cu siguranţă de la punctul cu var.

Franţa - Elveţia 4-4. Pogba înscrie şi el cu un şut spectaculos.

Franţa - Elveţia 3-4. Gavranovic transformă cu siguranţă.

Min. 120 - Se termină şi a doua repriză de prelungiri. Franţa şi Elveţia sunt în continuare la egalitate, 3-3, astfel că echipa calificată în faza sferturilor de finală se decide la penaltiuri.

Min. 111 - Mbappe şutează slab, din unghi, şi mingea loveşte doar plasa laterală. În echipa Franţei a intrat Thuram în locul lui Coman.

Min. 108 - Akanji vede cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Pogba.

00.16 - Elveţia a avut lovitura de start în a doua repriză de prelungiri a meciului de la Bucureşti.

Min. 105 - S-a încheiat prima repriză de prelungiri a meciului de la Bucureşti. Franţa şi Elveţia sunt în continuare la egalitate, 3-3.

Min. 96 - Iese Seferovic, epuizat din cauza efortului depus, şi intră Schar.

Min. 95 - Şutul lui Pavard este respins cu greu în corner de Sommer. Mare ocazie ratată de Franţa!

Min. 94 - Benzema este accidentat, iar în locul lui intră Giroud.

Min. 91 - Pavard vede cartonaşul galben pentru un fault dur.

23.58 - Franţa a avut lovitura de start în prima repriză de prelungiri.

Min. 95 - Se fluierul finalul meciului de la Bucureşti, însă cum Franţa şi Elveţia sunt la egalitate, 3-3, ne pregătim de prelungiri, două reprize a câte 15 minute.

Min. 94 - Coman a avut golul victoriei în vârful ghetei, însă şutul său a nimerit bara. Ce ocazie a ratat Franţa!

Min. 90 Franţa - Elveţia 3-3. Schimbările ofensive ale lui Vladimir Petkovic dau roade. Gavranovic egalează, cu un şut frumos, după o pasă extraordinară a lui Xhaka. Incredibil final de meci la Bucureşti!

Min. 89 - Coman vede şi el cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 87 - Schimbare în echipa Elveţiei. Intră Mehmedi şi iese Ricardo Rodriguez. Schimbare şi în echipa Franţei. Intră Sissoko în locul lui Griezmann.

Min. 81 Franţa - Elveţia 3-2. Şi totuşi Elveţia încă este în meci. Seferovic înscrie cu o superbă lovitură cu capul şi ne aşteaptă un final incandescent.

Min. 79 - Încă două schimbări în echipa Elveţiei. Au ieşit Embolo şi Zuber şi au intrat Vargas şi Fassnacht.

Min. 75 Franţa - Elveţia 3-1. Pogba înscrie cu un şut superb trimis, de la 25 de metri, direct în vinclul porţii adverse. Este şah şi mat, fiind greu de crezut că Elveţia mai poate să revină pe tabelă. Între timp Xhaka a văzut şi el cartonaşul galben.

Min. 73 - Schimbări în echipa Elveţiei. Au ieşit Shaqiri şi Widmer şi au intrat Mbabu şi Gavranovic.

Min. 62 - Ricardo Rodriguez a văzut cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 59 Franţa - Elveţia 2-1. Benzema înscrie din nou. Sommer a respins şutul lui Griezmann din unghi, dar mingea a sărit la atacantul lui Real Madrid şi acesta a împins balonul în poartă.

Min. 57 Franţa - Elveţia 1-1. Benzema restabileşte egalitatea. Atacantul lui Real Madrid a scăpat printre fundaşii Elveţiei şi a înţepat elegant balonul pe lângă Sommer.

Min. 57 - Mbappe şutează frumos, din unghi, şi mingea ocoleşte de puţin poarta adversă.

Min. 55 - Momente incredibile pe Arena Naţională din Bucureşti. Elveţia primeşte un penalty, după o intervenţie a arbitrului video, însă Ricardo Rodriguez execută slabă şi Hugo Lloris reţine în doi timpi.

Min. 46 - Didier Deschamps, antrenorul Franţei, forţează în repriza a doua. L-a aruncat în lupta pe Coman în locul lui Lenglet.

23.03 - Franţa a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Bucureşti.

Min. 45 - Este pauză la Bucureşti. Elveţia conduce, cu 1-0, după o primă repriză dominată tactic de elveţieni şi în care fundaşii lui Vladimir Petkovic au reuşit să reducă la tăcere superstarurile din naţionala Franţei.

Min. 32 - Elvedi vede cartonaşul galben pentru un fault dur asupra lui Griezmann.

Min. 30 - Varane vede cartonaşul galben pentru un fault dur.

Min. 16 Franţa - Elveţia 0-1. Surpriză de proporţii la Bucureşti. Seferovic deschide scorul, pentru Elveţia, cu o superbă lovitură cu capul.

Min. 1 - Didier Deschamps, antrenorul Franţei, a început cu Hugo Lloris - Pavard, Varane, Lenglet, Kimpembe - Pogba, Kante, Rabiot - Benzema, Griezmann, Mbappe. Vladimir Petkovic, antrenorul Elveţiei, a început cu Sommer - Widmer, Elvedi, Akanji, Ricardo Rodriguez - Freuler, Xhaka, Shaqiri, Zuber - Seferovic, Embolo.

22.00 - Elveţia a avut lovitura de start a meciului de la Bucureşti.

Partida dintre Franţa şi Elveţia este ultima de la turneul final care se joacă pe Arena Naţională din Bucureşti. Francezii sunt mari favoriţi, dar echipa antrenată de Didier Deschamps a arătat destul de rău în meciurile cu Ungaria şi Portugalia, din grupă, astfel că elveţienii sunt pregătiţi să-şi joace şansa până la capăt.

Franţa s-a calificat în faza optimilor de finală după ce a câştigat Grupa F, aşa-numita Grupă a Morţii, deşi a adunat doar cinci puncte din trei partide. A fost victoria cu 1-0 obţinută împotriva Germaniei, un scor mai mic decât diferenţa tactică dintre cele două echipe. Apoi, Franţa a făcut două egaluri, un neverosimil 1-1 cu Ungaria şi un 2-2 chinuit cu Portugalia, meci în care trei dintre cele patru goluri marcate s-au înscris din penalty.

Elveţia a prins in extremis calificarea în faza optimilor de finală, după ce a ocupat doar locul 3 în Grupa A, fiind depăşită atât de Italia, câştigătoarea clară a grupei, cât şi de Ţara Galilor, la golaveraj. Elveţia s-a chinuit cu Ţara Galilor, 1-1, şi a fost surclasată de Italia, 0-3, însă a câştigat clar, scor 3-1, meciul decisiv cu Turcia din ultima etapă.

Elveţia nu a mai bătut pe Franţa din 1992

Naţionala de fotbal a Elveţiei are o misiune aproape imposibilă în confruntarea cu Franţa de la Bucureşti, din optimile de finală ale Euro 2020. Acest lucru este dat şi de palmaresul dintre cele două formaţii care ne arată că Elveţia nu a mai bătut pe Franţa din 1992, când a fost 2-1 într-un meci amical.

În ultimele şapte meciuri directe au fost trei victorii la scor ale Franţei, 2-0 în 2003, 3-1 în 2004 şi 5-2 în 2014, dar şi patru rezultate de egalitate, ultimul înregistrat chiar la Euro 2016, când cele două echipe au făcut 0-0 în ultima etapă din grupe şi s-au calificat la braţ în faza următoare a competiţiei.

Atunci, Griezmann, Pogba sau Hugo Lloris îi înfruntau pe Shaqiri, Xhaka sau Emolo, fotbalişti care s-ar putea înfrunta şi luni seara, pe Arena Naţională din Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Euro 2020 » Elveţia trece de Franţa, la penaltiuri, şi se califică în sferturile de finală de la Euro 2020