Antena Meniu Search
x

Live Text Spania face egal cu Polonia, la Euro 2020, şi tremură serios pentru calificarea în optimile de finală

Naţionalele de fotbal ale Spaniei şi Poloniei se înfruntă, sâmbătă seara, într-un meci contând pentru etapa a doua a grupelor de la Euro 2020, Campionatul European de fotbal.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 23:56

Duelul dintre Spania şi Polonia, de la Euro 2020, a avut numeroase dueluri încinse
Duelul dintre Spania şi Polonia, de la Euro 2020, a avut numeroase dueluri încinse - Profimedia
  • Spania şi Polonia fac parte din Grupa E de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Suedia şi Slovacia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 96 - Este final de meci la Sevilla. Spania nu reuşeşte să treacă nici de Polonia, deşi a avut avantajul terenului propriu. Partida s-a încheiat la egalitate, 1-1. Ibericii au dominat, au avut mai multe ocazii, au ratat şi un penalty, dar, în cele din urmă, Polonia scoate un punct din această partidă, graţie plusului de eficienţă şi al apărării eroice. 

Min. 95 - Rodri vede şi el cartonaşul galben pentru o intervenţie cinică.

Min. 94 - Lewandowski vede cartonaşul galben pentru un fault asupra lui Laporte. Lewandowski şi-a luat revanşa după ce a fost tamponat de mai multe ori de adversarul său direct.

Min. 87 - Iese şi Morata, din echipa Spaniei, şi intră Oyarzabal.

Pe acelaşi subiect

Min. 86 - Spaniolii ratează ocazie după ocazie. Este asediuu la poarta Poloniei, însă polonezii se apără eroic. Schimbare în echipa Poloniei. Iese Bednarek şi intră Dawidowicz. Tot la polonezi intră Linetty în locul lui Moder.

Min. 81 - Pau Torres vede cartonaşul galben pentru un cot aplicat lui Lewandowski.

Min. 67 - Schimbări în cele două formaţii. La polonezi, intră Frankowski în locul lui Swiderski. La spanioli au ieşit Gerard Moreno şi Koke şi au intrat Sarabia şi Fabian Ruiz.

Min. 65 - Morata şutează frumos, din unghi, şi portarul polonezilor respinge în corner.

Min. 61 - Schimbare în echipa Spaniei. A ieşit Dani Olmo şi a intrat Ferran Torres.

Min. 59 - Jozwiak vede cartonaşul galben.

Min. 57 - Spania ratează un penalty prin Gerard Moreno. Şutul său a lovit bara, a sărit la Morata, iar acesta a trimis pe lângă poartă. La faza penaltiului, Moder a văzut cartonaşul galben.

Min. 54 Spania - Polonia 1-1. Polonezii centrează de pe dreapta, iar Lewandowski înscrie cu o lovitură cu capul. Spaniolii au cerut fault în atac, la duelul dintre Lewandowski şi Laporte, însă centralul a validat golul. La polonezi a intrat Kozlowski în locul lui Klich.

23.03 - Spania a avut lovitura de start în repriza a doua a meciului de la Sevilla.

Min. 46 - Este pauză la Sevilla. Spania conduce, cu 1-0, după o primă repriză pe care a controlat-o, dar în care a avut mari emoţii pe final, când Polonia a ratat o dublă-ocazie imensă.

Min. 42 - Dublă ocazie pentru Polonia. Swiderski şutează violent, în bară, mingea sare la Lewandowski, iar reluarea acestuia este respinsă in extremis de Unai Simon.

Min. 38 - Klich vede cartonaşul galben.

Min. 34 - Gerard Moreno reia puţin pe lângă poarta adversă.

Min. 26 Spania - Polonia 1-0. Morata deschide scorul, după o fază confuză. Atacantul a împins balonul în plasă, după o centrare a lui Moreno. Iniţial, asistentul a ridicat fanionul pentru offside, însă Orsato a acordat golul în urma intervenţiei VAR.

Min. 6 - Polonia are prima ocazie a meciului. Şutul lui Klich se duce puţin alături.

Luis Enrique, antrenorul Spaniei, a început cu Unai Simon - Marcos Llorente, Laporte, Pau Torres, Jordi Alba - Koke, Rodri, Pedri - Gerard Moreno, Morata, Dani Olmo.

Paulo Sousa, antrenorul Poloniei, a început cu Szczesny - Bereszynski, Glik, Bednarek - Jozwiak, Moder, Klich, Puchacz - Swiderski, Lewandowski, Zielinski.

22.00 - Polonia a avut lovitura de start a meciului.

Spania şi Polonia se înfruntă într-un meci contând pentru Grupa E, grupă în care au mai fost repartizate echipele Suediei şi Slovaciei. Iar Spania şi Polonia au mare nevoie de victorie în acest meci pentru a se menţine în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală, astfel că partida de la Sevilla, de pe Estadio de La Cartuja, se anunţă a fi una extrem de încinsă.

Spania a debutat cu un egal la Euro 2020, 0-0 cu Suedia, la capătul unui meci dominat steril de iberici şi în care Spania a arătat că este departe de vremurile în care domina fotbalul continental şi chiar mondial. De partea cealaltă, Polonia a cedat în prima etapă, 1-2 cu Slovacia, după un meci în care slovacii au reuşit să-l anihileze pe atacantul Robert Lewandowski, principalul om de gol al polonezilor.

Spania a surclasat aproape de fiecare dată echipa Poloniei

Spania şi Polonia îşi măsoară forţele pentru a şasea oară în istorie, iar toate cele cinci meciuri de până acum au fost câştigate de iberici. Mai mult, Spania a câştigat patru dintre cele cinci meciuri directe la cel puţin două goluri diferenţă, semn că ibericii sunt obişnuiţi să facă spectacol de fiecare dată când întâlnesc echipa Poloniei.

Ba chiar la ultimul meci direct, în iunie 2010, s-a înregistrat şi cea mai mare diferenţă de scor de până acum. A fost un 6-0 pentru Spania într-un meci în care pentru iberici străluceau Xabi Alonso, Xavi, David Silva, David Villa sau Iniesta, în timp ce Polonia îi avea în componenţă pe Glik, Zewlakow, Murawski, Blaszczykowski sau chiar Lewandowski.

Spania - Polonia, meci arbitrat de o brigadă din Italia

Meciul dintre Spania şi Polonia, din etapa a doua a grupelor Euro 2020, este arbitrat de o brigadă din Italia ce îl are la centru pe Daniele Orsato. Acesta este asistat de compatrioţii săi Alessandro Giallatini şi Fabiano Preti. Daniele Orsato are 45 de ani, este arbitru internaţional din 2010 şi a arbitrat, printre altele, finala UEFA Champions League de anul trecut, dintre Paris Saint Germain şi Bayern Munchen. Orsato este la al doilea meci de la Euro 2020, după ce a condus şi partida dintre Anglia şi Croaţia.

Meciul dintre Spania şi Polonia, din etapa a doua a grupelor Euro 2020, se joacă pe Estadio de La Cartuja, din Sevilla. Este al doilea meci de la Euro 2020 găzduit de arena din Sevilla, după Spania - Suedia 0-0. Ibericii joacă acasă şi ultimul meci din grupe, cel cu Slovacia. Apoi, arena din Sevilla găzduieşte şi un meci din faza optimilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » Spania face egal cu Polonia, la Euro 2020, şi tremură serios pentru calificarea în optimile de finală