Antena Meniu Search
x

Live Text Franţa trece de Germania, la Euro 2020, după un meci controlat tactic

Naţionalele de fotbal a Franţei a debutat cu o victorie importantă la Euro 2020, oamenii lui Didier Deschamps impunându-se, cu 1-0, împotriva Germaniei, într-o partidă jucată chiar la Munchen.

de Redactia Observator

la 15.06.2021, 23:57

Mbappe a făcut ce a vrut cu apărarea Germaniei
Mbappe a făcut ce a vrut cu apărarea Germaniei - Profimedia
  • Franţa şi Germania fac parte din Grupa F de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Portugalia şi Ungaria.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 99 - Este final de meci la Munchen, după ce am avut prelungiri la prelungiri. Franţa se impune, cu 1-0, la capătul unui meci pe care l-a controlat în mare măsură, din punct de vedere tactic. Oamenii lui Didier Deschamps şi-au depus, deja, candidatura la câştigarea Euro 2020, în special graţie unor fotbalişti precum Varane, Kante, Mbappe sau Pogba, care au făcut aproape tot ce au vrut împotriva unui adversar tare precum Germania, chiar pe terenul nemţilor.

Min. 94 - Schimbare în echipa Franţei. Iese Rabiot şi intră Dembele.

Min. 89 - Prima schimbare în echipa Franţei. Iese Benzema şi intră Tolisso.

Min. 86 - Franţa înscrie din nou, însă reuşita lui Benzema este anulată pentru offside. Decizia, luată în urma unei verificări cu arbitrul video. Schimbări în echipa Germaniei. Intră Volland şi Emre Can şi ies Ginter şi Gosens.

Pe acelaşi subiect

Min. 74 - Schimbări în echipa în Germania. Intră Leroy Sane şi Timo Werner şi ies Gnabry şi Havertz.

Min. 54 - Răspunsul Germaniei nu se lasă aşteptat. Gnabry şutează periculos şi mingea ocoleşte de puţin poarta Franţei.

Min. 52 - Franţa ratează o nouă ocazie importantă. Rabiot scapă pe bine pe partea stângă şi şutul său nimereşte bara.

23.02 - Franţa a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 46 - Este pauză la Munchen. Franţa conduce, cu 1-0, după o primă repriză pe care a controlat-o în mare măsură, în special din punct de vedere tactic.

Min. 34 - Germania încearcă să reintre în joc, după golul încasat, dar Franţa se apără excelent.

Min. 21 Franţa - Germania 1-0. Hernandez centrează de pe stânga şi Hummels, presat de un adversar, trimite în propria poartă.

Min. 17 - Mbappe şutează frumos, din unghi, şi Neuer respinge cu emoţii.

Min. 16 - Pogba reia cu capul, puţin peste poarta adversă.

Min. 7 - Joshua Kimmich vede primul cartonaş galben al meciului.

22.00 - Germania a avut lovitura de start în poate cel mai aşteptat meci din faza grupelor.

21.50 - Iată cei 22 de fotbalişti care sunt titulari în meciul Franţa - Germania: 

Franţa: Hugo Lloris - Pavard, Varane, Kimpembe, Hernandez - Pogba, Kante, Rabiot - Benzema, Griezmann, Mbappe. Antrenor: Didier Deschamps.

Germania: Neuer - Ginter, Hummels, Rudiger - Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens - Havertz, Gnabry, Thomas Muller. Antrenor: Joachim Low.

Franţa - Germania poate fi oricând o finală de Campionat European sau de Campionat Mondial. De această dată, însă, cele două echipe se înfruntă încă din prima etapă a grupelor, însă nu este exclus ca cele două formaţii să se înfrunte, ulterior, şi într-o fază superioară a competiţiei, mai ales că există posibilitatea ca trei dintre cele patru echipe din grupă să se califice în faza optimilor de finală.

Franţa, o singură înfrângere în ultimele 20 de meciuri

Naţionala de fotbal a Franţei traversează o perioadă extraordinară. Franţa este vicecampioană europeană şi campioană mondială en-titre, iar specialiştii se aşteaptă ca francezii să dea lovitura şi la acest turneu, mai ales că abordează turneul final cu un lot plin de vedete.

De altfel, în ultimele 20 de meciuri jucate, Franţa a înregistrat o singură înfrângere, un incredibil 0-2 cu Finlanda, pe teren propriu, în noiembrie anul trecut. În rest, au fost 16 victorii şi numai trei egaluri şi încă ce victorii, 4-2 cu Croaţia, 7-1 cu Ucraina, 1-0 în Portugalia, 4-2 cu Suedia sau 3-0 cu Ţara Galilor.

Germania caută strălucirea de altă dată

Naţionala de fotbal a Germaniei şi-a pierdut din strălucire în ultimii ani. Dovadă stă faptul că Germania nu a reuşit să treacă de grupe la ultimul turneu final al Campionatului Mondial. Totuşi, Germania este o specialistă a Campionatelor Europene, fiind vicecampioană în 2008 şi ajungând până în semifinale în 2012 şi în 2016.

Germania a avut evoluţii inconstante în ultima perioadă, alternând victoriile la scor, 6-1 cu Irlanda de Nord sau 7-1 cu Letonia, cu înfrângerile uluitoare, 1-2 cu Macedonia de Nord sau 0-6 cu Spania.

Meciul dintre Franţa şi Germania este arbitrat de un spaniol şi se joacă la Munchen

Mult aşteptatul meci dintre Franţa şi Germania este arbitrat de o brigadă din Spania ce îl are la centru pe Carlos del Cerro Grande. Acesta este asistat de Juan Carlos Yuste Jimenez şi de Roberto Alonso Fernandez. Carlos del Cerro Grande are 45 de ani şi este arbitru internaţional din 2013. Ibericul şi-a făcut debutul cu un meci jucat între Scoţia şi Georgia, la nivel de echipe U19.

Germania speră să profite, în meciul cu Franţa, de avantajul terenului propriu, partida disputându-se la Munchen, pe Allianz Arena. Stadionul de 70.000 de locuri găzduieşte atât meciurile Germaniei din faza grupelor, cât şi al doilea meci din faza sferturilor de finală, respectiv o partidă care are loc pe 2 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Franţa trece de Germania, la Euro 2020, după un meci controlat tactic