Antena Meniu Search
x

Live Text Ungaria - Portugalia 0-3. Cristiano Ronaldo şi ai lui, demonstraţie de forţă la Budapesta

Naţionala de fotbal a Portugaliei a debutat cu o victorie clară la Euro 2020, Cristiano Ronaldo şi compania reuşind să se impună, cu 3-0, într-un meci disputat marţi, împotriva Ungariei, chiar la Budapesta.

de Redactia Observator

la 15.06.2021, 20:56

Cristiano Ronaldo a rămas om de bază în jocul Portugaliei
Cristiano Ronaldo a rămas om de bază în jocul Portugaliei - Profimedia
  • Ungaria şi Portugalia au fost repartizate în Grupa F de la Euro 2020, grupă din care mai fac parte Franţa şi Germania.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 96 - Este final de meci la Budapesta. Portugalia se impune, cu 3-0, la capătul unui meci care l-a dominat aproape în totalitate. Este victoria de moral de care Portugalia avea nevoie, înainte de meciurile de foc cu Franţa şi Germania, celelalte două echipe din Grupa F de la Euro 2020.

Min. 93 Ungaria - Portugalia 0-3. Portughezii se joacă cu defensiva adversă şi Cristiano Ronaldo face dubla. Ungaria este knock-out.

Min. 88 - Schimbare în echipa Portugaliei. A ieşit Bruno Fernandes şi a intrat Joao Moutinho.

Min. 87 Ungaria - Portugalia 0-2. Cristiano Ronaldo punctează dintr-un penalty acordat în urma faultului comis de Orban.

Pe acelaşi subiect

Min. 86 - Willy Orban vede cartonaşul galben.

Min. 85 Ungaria - Portugalia 0-1. Portughezii deschid scorul. Şutul lui Guerreiro este deviat. Mingea îl depăşeşte pe Gulacsi şi intră în poartă.

Min. 81 - Schimbări în echipa Portugaliei. Au ieşit Diogo Jota şi William Carvalho şi au intrat Renato Sanches şi Andre Silva.

Min. 80 - Ungurii înscriu, prin Schon, dar golul este anulat pe motiv de offside.

Min. 80 - Loic Nego vede cartonaşul galben.

Min. 78 - Schimbări în echipa Ungariei. Au ieşit Kleinheisler şi Rolland Sallai şi au intrat Siger şi Schon.

Min. 77 - Portughezii cer penalty, pentru un posibil henţ, însă arbitrii decid că nu a existat intenţie.

Min. 71 - Schimbare în echipa Portugaliei. A ieşit Bernardo Silva şi a intrat Rafa Silva.

Min. 68 - Bruno Fernandes şutează periculos, de la distanţă, şi Gulacsi respinge in extremis. Sunt momente în care Portugalia domină copios jocul, dar nu găseşte soluţii pentru a desface defensiva adversă.

Min. 57 - Roland Sallai şutează frumos, din stânga, şi Rui Patricio reţine în doi timpi. Ocazie importantă pentru Ungaria.

Min. 50 - Momente bune de joc în startul reprizei secunde. Mai întâi o lovitură cu capul a lui Pepe este respinsă cu greu de portarul echipei Ungariei. Apoi, Adam Szalai şutează de la distanţă şi Rui Patricio reţine.

20.02 - Portughezii au avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 47 - Este pauză la Budapesta. Ungaria şi Portugalia sunt la egalitate, 0-0, după o primă repriză controlată în mare măsură de echipa Portugaliei.

Min. 44 - Cristiano Ronaldo scapă singur cu portarul advers, dar trimite peste poartă dintr-o poziţie ideală.

Min. 40 - Vine imediat şi răspunsul Portugaliei. Şutul lui Diogo Jota, din apropiere, este respins de portarul Ungariei.

Min. 38 - Ruben Dias vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 37 - Adam Szalai ratează o ocazie mare pentru Ungaria. Reluarea sa cu capul a fost reţinută de Rui Patricio.

Min. 31 - Portugalia continuă să controleze jocul, dar pare că şi-a pierdut din viteză. Portughezii încearcă mult să deschidă apărarea adversă cu baloane jucate în cele două flancuri ale atacului.

Min. 14 - Portugalia controlează startul partidei. Cristiano Ronaldo şi colegii săi par că au o viteză în plus faţă de adversarii lor.

Min. 5 - Diogo Jota ratează prima mare ocazie a meciului. Şutul acestuia, trimis din apropiere, a fost respins cu dificultate de portarul ungurilor.

19.00 - A început meciul de la Budapesta.

Echipele de start pentru meciul Ungaria - Portugalia. Italianul Marco Rossi, antrenorul Ungariei, începe cu Gulacsi - Botka, Orban, Szalai - Lovrencsics, Kleinheisler, Nagy, Schafer, Fiola - Szalai, Sallai. Fernando Santos, antrenorul Portugaliei, răspunde cu Rui Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, Carvalho, Bruno Fernandes - Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota.

Partida începe la 19.00, ora României, şi are loc pe Arena Ferenc Puşkaş, din Budapesta, stadion care are 56.000 de locuri şi care ar urma să fie arhiplin la ora startului partidei, Ungaria obţinând posibilitatea de a juca partida cu stadionul plin la capacitate maximă.

De altfel, acesta este argumentul pe care şi mizează echipa antrenată de Marco Rossi, ungurii sperând că fanii din tribune să creeze o atmosfera deosebită astfel încât să complice viaţa echipei Portugaliei.

Ungaria, 11 meciuri fără înfrângere

Deşi nu pare tocmai un nume care să impună respect printre cele mai importante naţionale din fotbalul mondial, Ungaria traversează o perioadă excelentă. Are 11 meciuri la rând fără înfrângere şi speră să bifeze marţi un nou rezultat favorabil, rezultat care să o menţină în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Ungaria au înregistrat şapte victorii şi patru egaluri în ultimele 11 meciuri jucate, reuşind inclusiv un 1-0 în Serbia, un 0-0 în Rusia, un 2-0 cu Turcia sau un 3-1 în Bulgaria. Sigur, acum lipseşte vedeta echipei, mijlocaşul Dominik Szoboszlai, accidentat, însă Marco Rossi are la dispoziţie fotbalişti care vor să-şi vândă scump pielea pentru a bifa transferuri la echipe mai importante.

Portugalia, încă dependentă de geniul lui Cristiano Ronaldo

Portugalia intră în competiţie din postura de campioană europeană en-titre, iar portughezii caută soluţii pentru a da din nou lovitura şi a-şi păstra trofeul cucerit în 2016. Echipa a avut un parcurs bun în ultimii ani, bifând 18 victorii, nouă egaluri şi doar două înfrângeri de la Cupa Mondială din 2018 şi până în prezent.

Însă, în multe momente echipe pare, în continuare, dependentă de geniul lui Cristiano Ronaldo, fotbalist care inclusiv în preliminariile pentru Euro 2020 a marcat 11 dintre cele 22 de goluri ale Portugaliei.

Meciul dintre Ungaria şi Portugalia este condus de un arbitru din Turcia 

Partida dintre Ungaria şi Portugalia, de la Budapesta, este condusă de Cuneyt Cakir, din Turcia, la centru. Cakir este asistat de doi compatrioţi, Bahattin Duran şi Tarik Ongun. Cuneyt Cakir are 44 de ani şi este arbitru internaţional din 2006, conducând multe meciuri importante de-a lungul carierei.

Printre altele, Cuneyt Cakir a arbitrat trei meciuri de la Cupa Mondială din Brazilia, din 2014, şi trei meciuri de la Cupa Mondială din Rusia, din 2018. Arbitrul turc a condus semifinala Olanda - Argentina de la Cupa Mondială din 2014, dar şi semifinala Croaţia - Anglia de la Cupa Mondială din 2018.

Arena Ferenc Puşkaş, pe care se joacă meciul dintre Ungaria şi Portugalia, mai găzduieşte meciurile Ungaria - Franţa (19 iunie, ora 16.00) şi Portugalia - Franţa (23 iunie, ora 22.00), din faza grupelor, dar şi al treilea meci din faza optimilor de finală (27 iunie, ora 19.00).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Euro 2020 » Ungaria - Portugalia 0-3. Cristiano Ronaldo şi ai lui, demonstraţie de forţă la Budapesta