Antena Meniu Search
x

GRUPA F LIVE Euro 2020. Program, rezultate, clasament - Totul se decide în ultima etapă

Franţa, Germania, Portugalia şi Ungaria fac parte din Grupa F de la Euro 2020, iar primele două clasate obţin calificarea directă în faza optimilor de finală, în timp ce a treia clasată aşteaptă rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă merge şi ea mai departe.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 23:08

Eder (Portugalia) a înscris golul victoriei în finala EURO 2016 disputată contra Franței
Eder (Portugalia) a înscris golul victoriei în finala EURO 2016 disputată contra Franței - Hepta / Sputnik / Vladimir Pesnya
  • Franţa, Germania, Portugalia şi Ungaria fac parte din Grupa F de la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Deşi formatul actual al turneului permite ca trei echipe să se califice mai departe, Grupa F de la EURO 2020 a fost numită "grupa morţii". Din ea fac parte Portugalia - campioană la EURO 2016 şi câştigătoarea Ligii Naţiunilor în 2018-2019, Franţa - vicecampioană la EURO 2016  şi campioană mondială în 2018 şi Germania - câştigătoare a Cupei Mondiale din 2015 şi a Cupei Confederaţiilor din 2017.

Grupa este completată de Ungaria, care se află la a patra calificare la un EURO și la a doua consecutivă după ce a participat și la ediția din 2016. În mod normal, maghiarii nu pot emite pretenții la calificarea în fazele eliminatorii dintr-o asemenea grupă, însă pot produce mari surprize și pot încurca multe calcule.

Programul meciurilor și rezultatele din grupa F

Grupa F de la Euro 2020 va avea loc între 15 și 23 iunie 2021, meciurile fiind găzduite de stadioanele din Budapesta și Munchen.

Pe acelaşi subiect
  • Portugalia - Franţa - miercuri, 23 iunie, Budapesta, ora 22.00
  • Germania - Ungaria - miercuri, 23 iunie, Munchen, ora 22.00

Ungaria - Portugalia 0-3. Cristiano Ronaldo, record și demonstrație de forță

Portugalia, campioana europeană en titre, a dispus de Ungaria cu 3-0, în primul meci al grupei F la EURO 2020. Portugalia se impune la capătul unui meci care l-a dominat aproape în totalitate. Este victoria de moral de care Portugalia avea nevoie, înainte de meciurile de foc cu Franţa şi Germania, celelalte două echipe din Grupa F de la Euro 2020.

Lusitanii au făcut diferenţa în ultimele minute ale jocului, prin reuşita norocoasă a lui Raphael Guerreiro (84) şi dubla vedetei Cristiano Ronaldo (87 - penalty, 90+2). Dacă prin prezenţa sa pe teren la Budapesta a devenit primul jucător care evoluează la cinci turnee finale EURO, golul din min. 87 l-a făcut şi primul fotbalist care marchează la cinci turnee finale, dar şi golgheterul all-time al EURO. Cristiano Ronaldo a ajuns la 11 goluri la turneele finale EURO, fiind urmat în clasamentul golgheterilor europeni de francezul Michel Platini, 9 goluri, şi de englezul Alan Shearer, 7 goluri.

Portugalia era neînvinsă în precedentele 13 întâlniri cu Ungaria (9 victorii și 4 egaluri), înscriind 30 de goluri și primind doar zece. În iunie 2016 Ungaria a condus însă de trei ori în meciul din grupa F, la Lyon, însă partida s-a terminat la egalitate. Chiar și-așa, Ungaria a terminat în fața viitoarei campioane în clasamentul grupei. Cristiano Ronaldo a înscris o dublă, iar Nani a reușit celalălalt gol al lusitanilor, în timp ce Balázs Dzsudzsák a marcat și el de două ori, după ce Zoltán Gera a deschis scorul. Acesta a fost singurul meci din ultimele șapte pe care Portugalia nu a reușit să îl câștige.

Ungaria - Portugalia - 0-3 / marţi, 15 iunie, Budapesta, [Raphael Guerreiro (84), Cristiano Ronaldo (87 - penalty, 90+2)]

Franţa trece de Germania, la Euro 2020, după un meci controlat tactic

Campioana mondială Franţa a învins Germania cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Fussball Arena din Munchen, în meciul său de debut în Grupa F a turneului final EURO 2020. Franţa a câştigat duelul ultimelor două campioane mondiale printr-un autogol, marcat de Mats Hummels (20). 

Franţa nu a pierdut niciun meci de deschidere la un turneu final EURO (şase victorii, trei egaluri), confirmând că este una dintre favoritele la ediţia din acest an. De partea cealaltă, Germania a arătat că mai mulţi dintre jucătorii săi de bază nu sunt în formă şi îi va fi greu să avanseze în fazele finale ale competiţiei. Germania a pierdut în premieră meciul său de debut la un EURO.

Franța și Germania s-au întâlnit pentru prima oară în faza grupelor la un turneu final. Meciul a fost o reeditare a semifinalei de la EURO 2016, când Franța s-a impus cu 2-0, la doi ani după ce Germania câștigase în sferturile Cupei Mondiale. De la acel meci s-au mai întâlnit de trei ori, inclusiv un 0-0 în Liga Națiunilor, la Munchen, în 2018. Griezmann a înscris de două ori în retur, ajutând Franța să câștige cu 2-1 pe Stade de France. 

Franța este astfel neînvinsă în ultimele șase partide cu Germania (4 victorii și 2 egaluri), de la un 0-1 în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 2014. Victoria din 2016 însă a fost prima venită în fazele eliminatorii, de la un 6-3 în play-off-ul pentru Cupa Mondială din 1958.

Franţa - Germania - 1-0 / marţi, 15 iunie, Munchen,  [Mats Hummels (20, autogol)]

Ungaria - Franţa 1-1. Campioana mondială se împiedică inexplicabil

Naţionala de fotbal a Franţei, campioana mondială en-titre, a intrat cu multă încredere în partida cu Ungaria, de la Budapesta, dar s-a lovit de o echipă a Ungariei extrem de ambiţioasă şi dispusă să se bată pentru fiecare minge pentru a obţine un rezultat care să o menţină în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Ungaria chiar a deschis scorul în finalul primei reprize, prin Fiola, şi a sperat până spre final la o victorie uriaşă, însă francezii au reuşit să egaleze prin Griezmann în minutul 66. Deşi au forţat obţinerea victoriei, francezii nu au mai găsit drumul spre poarta adversă, astfel că duelul dintre Franţa şi Ungaria s-a încheiat nedecis, 1-1, rezultat care complică foarte mult situaţia din Grupa F de la Euro 2020.

Ungaria și Franța se întâlnesc pentru prima oară după 16 ani, iar „albaștrii” au câștigat prima oară la Budapesta la ultima vizită, din 1990. Dacă pentru Ungaria asta este a doua apariție consecutivă la EURO, dar și a doua după 49 de ani, Franța a participat la fiecare turneu din 1992 și a ajuns în sferturile de finală sau mai bine în cinci din ultimele ase apariții, inclusiv în finala de pe teren propriu, din 2016. 

Aceasta este a cincea întâlnire la EURO dintre cele două formații, Ungaria fiind câștigătoare în trei din precedentele patru întâlniri, cealaltă fiind o remiză. De opt ori s-au întâlnit la Budapesta, cea mai recentă fiind o victorie cu 3-1 în martie 1990, în amical. Eric Cantona a marcat atunci de două ori, aducând prima victorie a Franței la Budapesta, unde suferise șase înfrângeri, inclusiv cu 13-1 în iunie 1927.

Portugalia - Germania 2-4. Cel mai spectaculos şi nebun meci de la Euro 2020

Portugalia - Germania candidează în mod cert la titlul de cel mai spectaculos şi nebun meci de la Euro 2020. Asta pentru că Portugalia a început meciul în forţă şi a deschis scorul, prin Cristiano Ronaldo, dar apoi am asistat la un iureş impresionant al Germaniei. Mai întâi, nemţii şi-au obligat adversarii să înscrie de două ori în propria poartă, prin Dias şi prin Guerreiro.

Apoi, după pauză, Havertz şi Gosens şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor. Păream să asistăm la un scor fluviu în favoarea Germaniei, însă Portugalia a avut forţa necesară să echilibreze jocul pe final. Totuşi, Portugalia nu a mai putut decât să înscrie un singur gol, prin Diogo Jota, astfel că Germania obţine o victorie extrem de importantă în lupta pentru calificarea în optimile de finală ale Euro 2020. Iar cum Franţa s-a împiedicat de Ungaria, totul se decide, în această grupă, în ultima etapă, când Germania porneşte favorită în partida cu Germania, iar Franţa şi Portugalia se înfruntă în reeditarea finalei de la Europeanul din 2016.

Clasament Grupa F

  • 1. Franţa - 4 puncte
  • 2. Germania - 3 puncte
  • 3. Portugalia - 3 puncte
  • 4. Ungaria - un punct

Ce meciuri urmează în Grupa F

Miercuri, 23 iunie, Portugalia - Franţa (Budapesta, ora 22.00)

O reeditare a finalei de la EURO 2016, Portugalia și Franța se vor întâlni într-un meci decisiv în grupa F. Portugalia a cucerit primul trofeu major pe terenul Franței, după golul marcat de Eder în prelungirile de pe Stade de France, oprind Franța să obțină al doilea titlu la EURO pe teren propriu și al treilea în general.

Până la acea finală, Franța câștigase zece partide consecutive în fața Portugaliei, iar în total s-a impus în 18 din cele 25 de partide (1 egal, 6 înfrângeri). Seria victoriilor Franței data din 1975, cu 2-0 amical pe Parc des Princes.

Miercuri, 23 iunie, Germania - Ungaria (Munchen, ora 22.00)

Ungaria are un record bun împotriva Germaniei și a câștigat două din ultimele trei partide de acolo. Seria de trei meciuri fără înfrângere pe tărâm german a fost încheiată acum cinci ani, deși acum există o diferență serioasă între valoarea celor două echipe. 

Acesta este primul meci oficial dintre cele două formații, după finala Cupei Mondiale din 1954, câștigată cu 3-2 de Germania de Vest. Ungaria învinsese Germania cu 8-3 în cadrul aceluiași turneu, în etapa precedentă. În total, Germania a câștigat 13 din cele 34 de meciuri cu Ungaria, iar șapte din cele zece înfrângeri venind în primele 14 meciuri dintre cele două țări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Euro 2020 » GRUPA F LIVE Euro 2020. Program, rezultate, clasament - Totul se decide în ultima etapă