Antena Meniu Search
x

Italia trece clar de Elveţia şi se califică în optimile de finală de la Euro 2020

Naţionala de fotbal a Italiei a obţinut, miercuri seara, calificarea în optimile de finală ale Euro 2020, după ce s-a impus clar, scor 3-0, în confruntarea cu Elveţia din etapa a doua a grupelor.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 23:56

Italia a trecut fără drept de apel de Elveţia
Italia a trecut fără drept de apel de Elveţia - Profimedia
  • Italia şi Elveţia fac parte din Grupa A de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Turcia şi Ţara Galilor.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 94 - Este final de meci pe Olimpico. Italia obţine o nouă victorie clară, cu acelaşi rezultat ca şi în partida cu Turcia, 3-0, şi obţine, deja, calificarea în optimile de finală ale Euro 2020. A fost un nou meci fără istoric, Elveţia părând, ca şi Turcia, o victimă sigură împotriva unei echipe a Italiei în mare formă.

Min. 89 Italia - Elveţia 3-0. Immobile pune capăt meciului punctând cu un şut superb, de la distanţă.

Min. 87 - Schimbări în echipa Italiei. Ies Locatelli şi Barella şi intră Cristante şi Pessina.

Min. 84 - Iese Freuler şi intră Sow, în echipa Elveţiei.

Pe acelaşi subiect

Min. 79 - Embolo vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 75 - Chiesa îl găseşte excelent pe Immobile, dar şutul său ocoleşte de puţin poarta adversă. La elveţieni a ieşit Xhaqiri şi a intrat Vargas.

Min. 69 - Schimbări în echipa Italiei. Intră Federico Chiesa şi Toloi şi ies Berardi şi Insigne.

Min. 58 - Schimbări în echipa Elveţiei. Ies Schar şi Mbabu şi intră Zuber şi Widmer.

Min. 52 Italia - Ţara Galilor 2-0. Locatelli face dubla cu un şut superb, de la 20 de metri, şi Italia se poate gândi, deja, la optimile de finală.

Min. 49 - Abia intrat pe teren, Gavranovic vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 46 - Elveţia a făcut o schimbare la pauză. A ieşit Seferovic şi a intrat Gavranovic.

23.03 - Italia a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 47 - Este pauză la Roma. Italia conduce, cu 1-0, la capătul unui reprize pe care a dominat-o atât tactic, cât şi la nivel de viteză de joc. Italienii însă au părut că nu mai forţează după marcarea golului, în timp ce Elveţia nu a găsit soluţii pentru a pune apărarea adversă în dificultate.

Min. 26 Italia - Elveţia 1-0. Inevitabilul se produce. Locatelli îl lansează excelent pe Berardi, acesta avansează şi trimite în faţa porţii de unde acelaşi Locatelli, nemarcat, îndeplineşte o simplă formalitate.

Min. 24 - Schimbare în echipa Italiei. Chiellini nu mai poate continua meciul, din cauza unor probleme medicale, iar locul său în echipă a fost luat de Acerbi.

Min. 20 - Chiellini înscrie pentru Italia, însă golul este anulat în urma unei decizii venite de la arbitrul video. Fundaşul Italiei a punctat cu o reluare din apropiere, după un corner, dar în prealabil a lovit balonul cu mâna, astfel că golul a fost anulat pentru henţ.

Min. 14 - Italia domină startul de meci de pe Olimpico, dar nu reuşeşte să-şi creeze şanse importante de a marca.

22.00 - Elveţia a avut lovitura de start a meciului.

Roberto Mancini, antrenorul Italiei, începe cu Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Spinazzola - Barella, Jorginho, Locatelli - Berardi, Immobile, Insigne.

Vladimir Petkovic, antrenorul Elveţiei, începe cu Sommer - Elvedi, Schar, Akanji - Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez - Shaqiri - Seferovic, Embolo.

Italienii intră în meci din postură de mare favorită. Au avantajul terenului propriu, au palmaresul de partea lor, dar au arătat şi o formă deosebită la duelul cu Turcia din prima etapă a grupelor.

Elveţia nu a strălucit în partida cu Ţara Galilor, 1-1, însă elveţienii merg la Roma pentru a-şi vinde scump pielea, mai ales în condiţiile în care fiecare punct contează în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Italia, neînvinsă din septembrie 2018

Italia traversează o perioadă extraordinară. Este neînvinsă din septembrie 2018, respectiv de când a pierdut, cu 0-1, meciul cu Portugalia din UEFA Nations League. De atunci, Squadra Azzura este mare favorită. A adunat 23 de victorii şi doar cinci egaluri. Iar Italia chiar a bifat câteva victorii remarcabile, 6-0 cu Liechtenstein, 3-0 în Grecia, 5-0 în Liechtenstein, 3-0 în Bosnia Herţegovina, 9-1 cu Armenia, 6-0 cu Moldova, 4-0 cu Estonia, 4-0 cu Cehia sau 7-0 cu San Marino, semn că Italia nu mai reprezintă acel fotbal închis, bazat în special pe apărare.

La Euro 2020, Italia vrea să răzbune ultimele nereuşite de la turneele finale la care a participat. Italienii au ajuns doar până în sferturi de finală la Euro 2016 şi au ratat calificarea la Mondialul din 2018, astfel că ultimul mare succes al Squadrei Azzura datează tocmai din 2012, când Italia a jucat finala Campionatului European găzduit de Polonia şi Ucraina.

Elveţia, opt meciuri fără înfrângere

Egalul înregistrat în partida cu Ţara Galilor, din prima etapă a grupelor Euro 2020, a reprezentat al optulea meci la rând al Elveţiei fără înfrângere. Oamenii antrenaţi de Vladimir Petkovic sunt neînvinşi din noiembrie anul trecut, 1-2 cu Belgia. De atunci, Elveţia a bifat şase victorii şi două egaluri, iar remarcabile au fost victoriile cu Ucraina, 3-0, din Bulgaria, 3-1, şi cu Liechtenstein, 7-0.

Elveţia nu este obişnuită cu elita fotbalului. Are patru calificări la Europene până acum. În 2016 s-a oprit în faza optimilor de finală, iar în 1996, 2004 şi 2008 nu a reuşit să treacă de faza grupelor. Nici în ceea ce priveşte participarea la Mondiale nu stă mai grozav. Cele mai bune rezultate au fost sferturile de finală bifate în 1934, 1938 şi 1954.

Italia - Elveţia este arbitrat de o brigadă din Rusia şi se joacă pe Olimpico din Roma

Partida dintre Italia şi Elveţia, din etapa a doua a grupelor Euro 2020, este arbitrat de o brigadă din Rusia ce îl are la centru pe Sergei Karasev. Acesta este asistat de Igor Demeşko şi Maksim Gavrilin. Sergei Karasev are 42 de ani şi este arbitru internaţional din 2010. A arbitrat numeroase meciuri la nivel internaţional, inclusiv două partide jucate de FC Barcelona în UEFA Champions League, în perioada 2016-2017.

Meciul Italia - Elveţia din etapa a doua a grupelor Euro 2020 se joacă la Roma, pe Olimpico, fiind a doua partidă de la Euro 2020 găzduită de arena italiană, după jocul de debut, dintre Italia şi Turcia, scor 3-0. Olimpico găzduieşte şi ultimul meci al Italiei din grupe, cel cu Ţara Galilor, de pe 20 iunie, dar şi un meci din faza sferturilor de finală, pe 3 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Italia trece clar de Elveţia şi se califică în optimile de finală de la Euro 2020