Antena Meniu Search
x

Live Text Ţara Galilor trece de Turcia, la Euro 2020, şi se poate gândi la o eventuală calificare în faza optimilor de finală

Naţionala de fotbal a Ţării Galilor a făcut un pas mare spre calificarea la Euro 2020, după ce s-a impus, scor 2-0, în confruntarea cu Turcia din etapa a doua a grupelor.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 20:57

Galezii au pus în dificultate echipa Turciei
Galezii au pus în dificultate echipa Turciei - Profimedia
  • Turcia şi Ţara Galilor fac parte din Grupa A de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Italia şi Elveţia.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 97 - Este final de meci la Baku. Ţara Galilor se impune, pe merit, cu 2-0, la capătul unui meci în care galezii au făcut ce au vrut cu defensiva mult prea visătoare a Turciei. Cu patru puncte din două partide, Ţara Galilor se poate gândi, deja, la o eventuală calificare în faza optimilor de finală. Turcia este o umbră a echipei care impresiona în duelul cu Olanda din martie, 4-2, şi mai are şanse minime la locul 3 şi o eventuală calificare în faza optimilor de finală.

Min. 95 Turcia - Ţara Galilor 0-2. Roberts dă lovitura pe final, după o fază în care galezii au făcut şah-mat defensiva Turciei.

Min. 85 - Schimbare în echipa Ţării Galilor. Iese Ramsey şi intră Harry Wilson.

Min. 83 - Schimbare în echipa Turciei. Iese Cengiz Under şi intră Kahveci.

Pe acelaşi subiect

Min. 80 - Gareth Bale trece din nou pe lângă gol. Reluarea sa cu capul este reţinută de portarul turcilor.

Min. 75 - Schimbare în echipa Turciei. Iese Karaman şi intră Dervisoglu.

Min. 73 - Schimbare în echipa Ţării Galilor. Iese Allen şi intră Ampadu.

Min. 72 - Schimbare în echipa Turciei. Iese Meras şi intră Muldur.

Min. 62 - Momente incredibile la poarta Turcilor. Mai întâi Bale ratează aiurea un penalty obţinut tot de el. Atacantul galezilor a şutat mult peste poartă de la punctul cu var. Apoi, la doar câteva secunde, Bale este din nou aproape de gol. O degajare a lui Cakir l-a lovit, iar balonul a ocolit de puţin poarta Turciei.

Min. 58 - Turcia forţează egalarea, însă tot Ţara Galilor ratează o ocazie mare. Cakir respinge cu greu un şut trimis de galezi de la câţiva metri de poarta Turciei.

Min. 46 - Au fost două schimbări la pauză, în echipa Turciei. Au intrat Demiral şi Yazici şi au ieşit Yokuslu şi Tufan. 

20.02 - A început repriza a doua a meciului de la Baku.

Min. 46 - Este pauză la Baku. Ţara Galilor conduce, cu 1-0, după o primă repriză în care acţiunile în viteză ale galezilor au dezmembrat defensiva turcilor şi doar lipsa de inspiraţie a lui Ramsey a făcut ca diferenţa de scor să nu fie mai mare.

Min. 43 Turcia - Ţara Galilor 0-1. Bale îl lansează excelent pe Ramsey, peste defensiva turcilor, şi mijlocaşul galezilor punctează cu o execuţie elegantă.

Min. 32 - După un început bun al galezilor, Turcia a pus stăpânire joc şi a avut momente de asediu la poarta adversă. Galezii au fost obligaţi să respingă de două ori de pe linia porţii.

Min. 22 - Ţara Galilor domină startul de meci. Galezii sunt extrem de periculoşi şi şi-au creat multe momente favorabile. Au cerut chiar penalty, la un posibil henţ, însă arbitrul a decis să lase jocul să continue, considerându-se că nu a existat intenţie pentru a juca balonul cu mâna.

Min. 6 - Ţara Galilor ratează prima mare ocazie a meciului. Şutul lui Ramsey este scos cu greu de Cakir.

19.00 - A început meciul dintre Turcia şi Ţara Galilor.

Senol Guneş, antrenorul Turciei, începe cu Cakir - Celik, Ayhan, Soyuncu, Meras - Calhanoglu, Yokuslu, Tufan - Cengiz Under, Burak Yilmaz, Karaman.

Robert Page, antrenorul Ţării Galilor, începe cu Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Bale, Morrell, Allen, James - Ramsey - Moore.

Partida se joacă la Baku (Azerbaidjan), pe Stadionul Olimpic, fiind deja al doilea meci de la Euro 2020 jucat pe arena respectivă, după ce în weekend am avut Ţara Galilor - Elveţia.

Ţara Galilor are un oarecare avantaj moral, în condiţiile în care a debutat la Euro 2020 cu un egal, 1-1 cu Elveţia, însă Turcia este văzută favorită de specialişti, în ciuda eşecului usturător înregistrat în duelul cu Italia, 0-3.

Turcia a părut o echipă obosită împotriva Italiei, însă bookmakerii consideră că selecţionerul Senol Guneş are toate calităţile necesare pentru a-i revitaliza pe Burak Yilmaz şi compania.

De partea cealaltă, Ţara Galilor îşi pune toate speranţele în acest meci. Pe de o parte pentru că un succes le-ar asigura galezilor, în mare măsură, calificarea în faza optimilor de finală. Pe de altă parte, galezii sunt convinşi că le este aproape imposibil să scoată punct sau puncte din ultimul meci din grupă, cel cu Italia de pe "Olimpico" din Roma.

Primul meci direct între Turcia şi Ţara Galilor, după 24 de ani

Turcia şi Ţara Galilor s-au întâlnit de şase ori, de-a lungul istoriei, însă ultimul meci direct a fost în urmă cu aproape 24 de ani, respectiv în august 1997. Şi a fost un meci de povestit nepoţilor, turcii impunându-se, cu 6-4, într-o partidă jucată în preliminariile Mondialului din 1998.

Legendarul Hakan Şukur marca de patru ori pentru Turcia într-un meci în care era 3-3 încă de la pauză şi 4-4 cu un sfert de oră înainte de final. În ciuda victoriei obţinute de echipa Turciei, Şukur şi compania au ratat calificarea la turneul final, din grupa respectivă promovând Olanda şi Belgia la turneul final, ultima după ce a trecut de Irlanda la baraj.

Turcia - Ţara Galilor, meci arbitrat de o brigadă din Portugalia

Duelul dintre Turcia şi Ţara Galilor, de la Baku, este arbitrat de o brigadă din Portugalia şi care îl are la centru pe Artur Soares Dias. Acesta este asistat de Rui Tavares şi Paulo Soares. 

Artur Soares Dias are 41 de ani şi este arbitru internaţional din 2010. Soares a arbitrat numeroase meciuri din cupele europene, dar şi de la turnee finale de tineret precum Campionatul European sau Campionatul Mondial. Soares Dias a devenit însă celebru în 2017, când el şi familia sa au primit ameninţări cu moartea din partea unor susţinători ai echipei FC Porto.

Este primul meci pe care brigada portugheză îl conduce la Euro 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Ţara Galilor trece de Turcia, la Euro 2020, şi se poate gândi la o eventuală calificare în faza optimilor de finală