Antena Meniu Search
x

Live Text Italia şi Ţara Galilor s-au calificat în optimile Euro 2020, din Grupa A, iar Elveţia aşteaptă rezultatele din celelalte grupe

Naţionalele de fotbal ale Italiei şi Ţării Galilor s-au calificat în optimile de finală ale Euro 2020, deşi Italia a învins, cu 1-0, pe Ţara Galilor în meciul direct jucat duminică seara.

de Redactia Observator

la 20.06.2021, 20:56

Italia a câştigat Grupa A de la Euro 2020 fără să primească gol în cele trei meciuri jucate
Italia a câştigat Grupa A de la Euro 2020 fără să primească gol în cele trei meciuri jucate - Profimedia
  • Italia, Ţara Galilor, Turcia şi Elveţia sunt echipele repartizate în Grupa A de la Euro 2020.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 94 - S-au încheiat ultimele meciuri din Grupa A de la Euro 2020. Italia trece de Ţara Galilor, cu 1-0, iar Elveţia învinge Turcia cu 3-1. Italia câştigă Grupa A, iar Ţara Galilor merge în optimi de pe locul 2, cu 4 puncte şi golaveraj 3-2. Elveţia a adunat şi ea patru puncte, dar a avut golaveraj 4-5 şi astfel termină grupa pe locul 3. Elveţia aşteaptă rezultatele din celelalte grupe pentru a vedea dacă se poate califica şi ea în faza optimilor de finală. Turcia, dezamăgitoare, a părăsit competiţia cu 0 puncte şi golaveraj 1-8.

Min. 68 Elveţia - Turcia 3-1. Shaqiri face dubla şi Elveţia încă speră la locul 2 în grupă.

Min. 62 Elveţia - Turcia 2-1. Kahveci înscrie primul gol al Turciei de la Euro 2020.

Min. 55 - Ampadu, de la Ţara Galilor, vede cartonaşul roşu pentru un fault dur.

Pe acelaşi subiect

20.03 - S-au reluat ultimele meciuri din Grupa A de la Euro 2020, Italia - Ţara Galilor şi Elveţia - Turcia.

Min. 45 - Este pauză în cele două meciuri din Grupa A. Italia conduce pe Ţara Galilor, cu 1-0, iar Elveţia are 2-0 cu Turcia. La aceste rezultate, Italia câştigă grupa, iar Ţara Galilor merge în optimi de pe locul 2, însă Elveţia poate spera şi ea la o calificare miraculoasă.

Min. 39 Italia - Ţara Galilor 1-0. Pessina deschide scorul şi situaţia se complică în grupă. În acest moment Ţara Galilor este încă pe locul 2, dar Elveţia mai are nevoie de două goluri, înscrise de ea sau de Italia, pentru a răsturna situaţia.

Min. 26 Elveţia - Turcia 2-0. Shaqiri înscrie şi el pentru Elveţia. Elveţienii ştiu că au nevoie de o victorie la o diferenţă cât mai mare de scor pentru a putea spera la locul 2, în cazul în care Ţara Galilor pierde cu Italia.

Min. 6 Elveţia - Turcia 1-0. Seferovic deschide scorul şi, în acest moment, Elveţia poate spera inclusiv la o calificare în optimi de pe locul 3.

19.00 - Au început ultimele meciuri din Grupa A de la Euro 2020.

Aflăm, duminică, tot ce se poate afla în legătură cu lupta din Grupa A pentru calificarea în optimile de finală de la Euro 2020. Italia este deja calificată, însă are nevoie de cel puţin un egal din meciul cu Ţara Galilor pentru a fi sigură de câştigarea grupei. Iar cum un rezultat de egalitate mulţumeşte ambele echipe, Italia câştigă grupa, iar Ţara Galilor se califică şi ea în optimi, gurile rele au început deja să vorbească despre o posibilă înţelegere între cele două echipe. Mai ales că miza locului 1 nu este foarte mare. Atât echipa de pe locul 1, cât şi cea de pe locul 2 joacă în prima zi cu meciuri din optimi, 26 iunie, într-un alt oraş decât cele cu care s-au obişnuit până acum.

Duelul dintre Elveţia şi Turcia se anunţă a fi unul de foc. Învingătoarea poate spera la o calificare în optimi de pe locul 3. Elveţia are şi avantajul că dacă învinge, iar Ţara Galilor pierde la scor cu Italia, poate urca pe locul 2 şi poate fi sigură de accederea în faza optimilor de finală. Turcia, care a dezamăgit până acum, mai are doar de doi bani speranţe la optimi, având 0 puncte şi 0-5 golaveraj după primele două etape.

Italia - Ţara Galilor, meci arbitrat de Ovidiu Haţegan

Meciul dintre Italia şi Ţara Galilor se joacă la Roma, pe Olimpico, şi este arbitrat de românul Ovidiu Haţegan. Acesta este asistat de Radu Ghinguleac şi de Sebastian Gheorghe. Este al doilea meci condus de brigada din România la Euro 2020, după duelul dintre Polonia şi Slovacia încheiat cu scorul de 2-1 pentru slovaci. 

Italia traversează o perioadă fabuloasă şi este greu de crezut că se poate împiedica de Ţara Galilor. Italienii au 10 victorii la rând fără gol primit, perioadă în care Immobile şi ai lui au marcat de nu mai puţin de 31 de ori. Mai mult, Italia a făcut spectacol aproape de fiecare dată când a dat piept cu Ţara Galilor. Au fost două victorii cu 4-0, în 2003 şi în 1999, dar şi un 4-1 în 1969 şi o victorie cu 2-0 obţinută în deplasare, în 1998. Totuşi, Ţara Galilor a reuşit să bată şi ea o dată pe Italia, 2-1, în 2002, când pentru italieni jucau Inzaghi, Vieri sau Del Piero, iar la galezi străluceau Craig Bellamy, Simon Davies, John Hartson, Ryan Giggs sau Garry Speed.

Elveţia - Turcia, ultima şansă pentru cele două echipe

Elveţia şi Turcia se înfruntă într-un meci care are loc la Baku, în Azerbaidjan, pe Stadionul Olimpic. Partida este arbitrată de o brigadă din Slovenia alcătuită din Slavko Vincic, Tomaz Klancnik şi Andraz Kovacic. Vincic este la al doilea meci pe care îl conduce la Euro 2020, după ce a arbitrat şi duelul dintre Spania şi Suedia, încheiat 0-0.

Învingătoarea dintre Elveţia şi Turcia poate spera la calificarea în faza optimilor de finală, în timp ce învins este eliminată. Un egal nu mulţumeşte pe nimeni, fiind aproape imposibil ca Elveţia să se califice de pe locul 3 cu două puncte. Niciuna dintre echipe nu traversează o perioadă deosebită, chiar dacă Elveţia a avut o serie de şase victorii consecutive înainte de Euro 2020. Pe de altă parte, Turcia are avantajul meciurilor directe, câştigând trei dintre ultimele patru confruntări cu Elveţia. Ultimul meci direct s-a jucat la Euro 2008, când Turcia s-a impus, cu 2-1, graţie golurilor marcate de Şemih Şenturk şi Arda Turan, respectiv Hakan Yakin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Italia şi Ţara Galilor s-au calificat în optimile Euro 2020, din Grupa A, iar Elveţia aşteaptă rezultatele din celelalte grupe