Antena Meniu Search
x

Mai mulţi spectatori la semifinalele şi finala EURO 2020. Guvernul britanic a ridicat la 75% gradul de ocupare a stadionului Wembley

Guvernul britanic a ridicat de la 50 la sută la 75 la sută gradul de ocupare a Stadionului Wembley la semifinalele şi finalele Euro-2020, informează BBC, citat de news.ro. Asta înseamnă că peste 60.000 de spectatori vor putea asista din tribune la fazele finale al turneului.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 22.06.2021, 18:02

Mai mulţi spectatori la semifinalele şi finala EURO 2020. Guvernul britanic a ridicat la 75% gradul de ocupare a stadionului Wembley
- Profimedia

Creşterea va însemna, de asemenea, cea mai mare mulţime adunată pentru un eveniment sportiv în Marea Britanie după mai mult de 15 luni. "Este o veste minunată că atât de mulţi fani vor putea urmări ultimele trei meciuri ale Euro-2020 pe Wembley", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Guvernul Marii Britanii a amânat ridicarea tuturor restricţiilor până la 19 iulie, însă partidele de pe Stadionul Wembley, împreună cu alte competiţii sportive, vor beneficia de capacitate suplimentară în cadrul programului său de testare a evenimentelor.

Capacitatea cele mai mari arene din Regatul Unit a fost redusă la 22.500 (25 la sută) pentru partidele din grupă, la Euro-2020, dar aceasta va fi extinsă la 45.000, în jur de 50 la sută din numărul maxim de locuri, pentru două meciuri din optimi, înainte de semifinale şi finală.

UEFA a precizat, marţi, că nu există planuri pentru mutarea semifinalelor şi finalei Euro 2020 de pe Stadionul Wembley. Stadionul naţional al Angliei va găzdui cinci meciuri eliminatorii, dar un reprezentant al UEFA a afirmat săptămâna trecută că există un plan de urgenţă, în cazul în care fanii străini ar fi obligaţi să intre într-o carantină de zece zile la sosirea în Regatul Unit, conform protocoalelor referitoare la coronavirus în Marea Britanie.

Pe acelaşi subiect

Cazurile de infectare cu noul coronavirus au crescut în ultimele săptămâni în Marea Britanie, alimentate de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India, cu 10.633 teste pozitive înregistrate într-o zi, luni.

Presa internaţională a scris recent că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, este gata să mute semifinalele şi finala la Budapesta, în timp ce premierul italian Mario Draghi a cerut ca meciurile de ultimele faze să fie disputate în altă parte, considerând Roma o alternativă potrivită.

Cu toate acestea, forul de conducere al fotbalului european rămâne angajat să găzduiască cele mai importante trei meciuri ale turneului pe Wembley.

"UEFA, Federaţia Engleză de Fotbal şi autorităţile engleze lucrează îndeaproape şi cu succes pentru a organiza semifinalele şi finala Euro-2020 pe Stadionul Wembley şi nu există planuri de a schimba locul acestor meciuri", a declarat, marţi, un purtător de cuvânt al UEFA . Semifinalele Euro-2020 sunt la 6 şi 7 iulie, iar finala, la 11 iulie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Euro 2020 » Mai mulţi spectatori la semifinalele şi finala EURO 2020. Guvernul britanic a ridicat la 75% gradul de ocupare a stadionului Wembley