Anglia câştigă cu Cehia şi se califică în optimile EURO 2020 de pe primul loc al Grupei D. Croaţia urcă pe poziţia a doua după victoria din Scoţia

De Redactia Observator.
Publicat: 22.06.2021, 23:45.
Actualizat: 22.06.2021, 23:52

Anglia a câştigat meciul cu Cehia, scor 1-0, şi se califică în optimi de pe primul loc al Grupei D, cu 7 puncte. Croaţia a urcat pe locul 2 după ce a învins Scoţia cu 3-1 şi a întrecut Cehia la golaveraj. Cehii, care se aflau pe primul loc al grupei înaintea ultimelor meciuri, au picat până pe poziţia a treia după eşecul de pe Wembley şi mai ales după ce Croaţia a câştigat în Scoţia cu 3-1.

LIVE TEXT Cehia - Anglia şi Croaţia - Scoţia, meciurile care decid calificatele Grupei D în optimile EURO 2020

Profimedia

Scorurile la pauză: CEHIA - ANGLIA 0-1 / CROAŢIA - SCOŢIA 1-1

Citește și:

Echipele de start la Cehia - Anglia:

Echipele de start la Croaţia - Scoţia

Cehia - Anglia este meciul vedetă al serii având în vedere că se întâlnesc primele două clasate din Grupa D. În mod surprinzător, Cehia este pe primul loc, cu 4 puncte. Anglia este pe locul 2, cele două fiind departajete de golaveraj. Un rezultat de egalitate le-ar califica pe ambele, fără a mai conta ce se întâmplă la Croaţia - Scoţia.

În cazul unei înfrângeri, calculele se complică pentru Anglia şi Cehia. Cehii stau cel mai bine la capitolul golaveraj, plus 2, în timp ce Anglia are plus 1. Croaţia are minus 1, iar Scoţia stă cel mai slab, cu minus 2.

Cehia a avut parcursul normal şi aşteptat la EURO 2020: a început cu o victorie în faţa Scoţiei şi a remizat cu vicecampioana mondială, Croaţia. Anglia, pe de altă parte, a avut rezultate inverse: a câştigat ceea ce era considerat cel mai greu meci al grupei, cel cu Croaţia, dar a remizat cu Scoţia.

Croaţia - Scoţia, meciul speranţei

Deşi afişul de prezentare al UEFA o consideră pe Croaţia drept gazdă, meciul se joacă pe Hampden Park din Glasgow. Cele două naţionale au câte un punct înaintea partidei, iar o victorie este crucială pentru ambele.

Indiferent de rezultatul de la Cehia - Anglia, Croaţia şi Scoţia sunt obligate să câştige. Un egal e sinonim cu eliminarea pentru cele două echipe. Nici o victorie nu asigură automat prezenţa în optimi, dar oferă o şansă în plus la o calificare de pe locul 3 din grupă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.