Antena Meniu Search
x

Live Text Germania surclasează Portugalia şi reintră în lupta pentru optimile de finală ale Euro 2020

Naţionala de fotbal a Germaniei a obţinut, sâmbătă seara, o victorie extrem de importantă, nemţii impunându-se, cu 4-2, împotriva Portugaliei, în etapa a doua a grupelor de la Euro 2020.

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 20:57

Germania a surclasat echipa Portugaliei, la Euro 2020
Germania a surclasat echipa Portugaliei, la Euro 2020 - Profimedia
  • Portugalia şi Germania fac parte din Grupa F de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Ungaria şi Franţa.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 95 - Este final de meci la Munchen. Germania se impune, cu 4-2, după unul dintre cele mai frumoase meciuri de până acum de la Euro 2020. Nemţii au început prost partida şi au fost conduşi, dar au reuşit să revină în stil de mare campioană, după ce şi-au dat seama că nu mai au nimic de pierdut. Succesul Germaniei complică şi mai mult situaţia din Grupa F de la Euro 2020, grupă din care mai fac parte Franţa şi Ungaria.

Min. 87 - Intră Sane în locul lui Gnabry, în echipa Germaniei.

Min. 83 - Intră Andre Silva în locul lui Diogo Jota. Între timp Germania a ratat o ocazie mare, şutul lui Goretzka ocolind de puţin poarta adversă.

Min. 79 - Renato Sanches şutează violent şi mingea loveşte bara porţii apărate de Neuer.

Pe acelaşi subiect

Min. 77 - Ginter vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 73 - Schimbări în echipa Germaniei. Au intrat Goretzka şi Sule şi au ieşit Havertz şi Gundogan.

Min. 67 Portugalia - Germania 2-4. Diogo Jota reduce din diferenţă. Portughezii au centrat de pe stângă, Cristiano Ronaldo a reîntors balonul în faţa porţii, de pe stânga, şi Diogo Jota a împins balonul în plasă.

Min. 66 - Cartonaş galben pentru Havertz, pentru un fault comis asupra lui Cristiano Ronaldo.

Min. 64 - Schimbare în echipa Portugaliei. A intrat Joao Moutinho în locul lui Bruno Fernandes.

Min. 60 Portugalia - Germania 1-4. După ce şi-a servit colegii ideal, în câteva momente, Gosens îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor. Portugalia este knock-down. Imediat după golul marcat, Gosens a fost înlocuit cu Halstenberg. De asemenea, a intrat şi Emre Can în locul lui Hummels.

Min. 58 - Schimbare în echipa Portugaliei. A intrat Rafa Silva în locul lui William Carvalho.

Min. 52 Portugalia - Germania 1-3. Nemţii surclasează din nou defensiva adversă, mingea ajunge în faţa porţii şi Havertz îndeplineşte o simplă formalitate.

Min. 46 - La portughezi a ieşit Bernardo Silva şi a intrat Renato Sanches.

20.03 - Portugalia a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 48 - Este pauză la Munchen. Germania conduce, cu 2-1, după una dintre cele mai spectaculoase reprize de la Euro 2020. Portugalia a deschis scorul, după un contraatac de zile mari, însă Germania a întors rezultatul graţie a doua autogoluri venite în urma unor faze în care apărarea Portugalia a cedat sub iureşul de nestăvilit al nemţilor. Germania a ratat şi alte ocazii importante pe final, arătând în sfârşit ca o echipă capabilă să cucerească trofeul pus în joc.

Min. 40 Portugalia - Germania 1-2. Iureşul Germaniei nu poate fi oprit. Guerreiro înscrie în propria poartă şi Germania întoarce rezultatul la Munchen.

Min. 35 Portugalia - Germania 1-1. Momentele bune ale Germaniei de după golul marcat de Cristiano Ronaldo dau roade. Havertz a înscris cu o reluare din apropiere.

Min. 15 Portugalia - Germania 1-0. Apărarea Germaniei este taxată la prima acţiune ofensivă a Portugaliei. Cristiano Ronaldo înscrie, după ce balonul a mai trecut pe la Bernardo Silva şi Diogo Jota. Lecţie de contraatac a Portugaliei.

Min. 11 - Germania domină categoric startul partidei. Nemţii chiar au reuşit să înscrie un gol, dar reuşita a fost anulată pe motiv de offside.

19.00 - Germania a avut lovitura de start a meciului.

Fernando Santos, antrenorul Portugaliei, începe cu Rui Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Bernardo Silva, William Carvalho, Bruno Fernandes, Danilo Pereira, Diogo Jota - Cristiano Ronaldo.

Joachim Low, antrenorul Germaniei, începe cu Neuer - Ginter, Hummels, Rudiger - Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens - Havertz, Gnabry, Muller.

Portugalia şi Germania abordează meciul de pe Allianz Arena din posturi diferite. Portugalia a făcut o demonstraţie de forţă cu Ungaria, la Budapesta, impunându-se cu 3-0. Chiar dacă s-a desprins abia pe final, Portugalia a controlat jocul în totalitate şi nu a lăsat nicio şansă adversarei.

De partea cealaltă, Germania a cedat cu Franţa, 0-1, şi are mare nevoie de victorie cu Portugalia pentru a mai putea spera la calificarea în faza optimilor de finală. Totuşi, Germania a arătat o formă modestă şi rămâne de văzut dacă Joachim Low a reuşit să-şi remonteze jucătorii după eşecul suferit.

Germania a câştigat ultimele patru meciuri jucate împotriva Portugaliei

Germania - Portugalia poate fi considerat, deja, un clasic al fotbalului mondial. Cele două formaţii s-au întâlnit de 10 ori, iar Germania are un avantaj considerabil în ceea ce priveşte meciurile directe, bifând cinci victorii şi trei egaluri până acum.

De altfel, Germania nu a mai pierdut în faţa Portugaliei de la Euro 2000, când se înclina, scor 0-3, în faţa unei echipe din rândurile căreia a strălucit Sergio Conceicao, autor al unui hattrick. Germania a câştigat ultimele patru meciuri directe jucate cu Portugalia şi a făcut-o în stil mare, reuşind să înscrie 11 goluri şi să încaseze doar trei. La Mondialul din 2014, în ultimul meci direct, Germania s-a impus, cu 4-0, însă a făcut-o după ce Portugalia a rămas în 10 la 0-2, în minutul 37, după eliminarea lui Pepe. Atunci a strălucit Thomas Muller, jucător care a marcat trei goluri şi care ar urma să evolueze şi în partida de la Euro 2020.

Portugalia - Germania, meci arbitrat de o brigadă din Anglia

Meciul dintre Portugalia şi Germania, de la Euro 2020, este condus de o brigadă din Anglia ce îl are la centru pe Anthony Taylor. Acesta este asistat de conaţionalii săi Gary Beswick

şi Adam Nunn. Anthony Taylor are 42 de ani şi este arbitru internaţional din 2013. Anthony Taylor a arbitrat mai multe meciuri importante precum Supercupa Europei de anul trecut, când Bayern Munchen a trecut de FC Sevilla după prelungiri, dar şi meciul dintre Danemarca şi Finlanda, din prima etapă a grupelor de la Euro 2020, când toată lumea ştie deja ce a păţit Christian Eriksen.

Meciul dintre Portugalia şi Germania este al doilea care se joacă la Euro 2020 pe Allianz Arena, din Munchen, după cel câştigat de Franţa împotriva Germaniei, scor 1-0. Germania joacă şi al treilea meci din grupă, cel cu Ungaria, tot la Munchen, Allianz Arena urmând să mai găzduiască, de la Euro 2020, şi o partidă din faza sferturilor de finală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Euro 2020 » Germania surclasează Portugalia şi reintră în lupta pentru optimile de finală ale Euro 2020