Antena Meniu Search
x

Live Text Ucraina trece de Macedonia de Nord, la Euro 2020, şi poate spera la calificarea în optimile de finală

Naţionala de fotbal a Ucrainei a făcut un pas mare spre calificarea în faza optimilor de finală de la Euro 2020, după ce a câştigat, cu 2-1, meciul cu Macedonia de Nord disputat joi, la Bucureşti.

de Redactia Observator

la 17.06.2021, 17:54

Ucrainenii sunt favoriţi în meciul cu Macedonia de Nord
Ucrainenii sunt favoriţi în meciul cu Macedonia de Nord - Profimedia
  • Ucraina şi Macedonia de Nord fac parte din Grupa C de la Euro 2020, grupă în care au mai fost repartizate Olanda şi Austria.
  • Meciurile de la Euro 2020 se joacă în perioada 11 iunie - 11 iulie.

Min. 94 - Este final de meci pe Naţional Arena din Bucureşti. Ucraina se impune, cu 2-1, la capătul unui meci pe care l-a dominat în mare măsură, dar în care a avut ceva emoţii pe final, când macedonenii au forţat egalarea. Ucraina face un pas mare spre calificarea în optimile de finală de la Euro 2020, în timp ce Macedonia de Nord este ca şi eliminată, în condiţiile în care a pierdut primele două meciuri, iar în ultima etapă dă piept cu Olanda.

Min. 92 - Schimbare în echipa Ucrainei. Iese Malinovsky şi intră Eduard Sobol.

Min. 85 - Ucraina primeşte un penalty, după un henţ al lui Avramovski, însă Malinovsky execută slab şi portarul Macedoniei de Nord reuşeşte să respingă. Între timp Macedonia de Nord a mai făcut două schimbări. Au intrat Ristevski şi Trickovski şi au ieşit Ademi şi Velkovski.

Min. 78 - Schimbări în cele două formaţii. La Macedonia de Nord a ieşit Bardhi şi a intrat Avramovski. La ucraineni a ieşit Şaparenko şi a intrat Sidorciuk.

Pe acelaşi subiect

Min. 70 - Schimbări în echipa Ucrainei. Au ieşit Yarmolenko şi Yaremchuk, cei doi marcatori, şi au intrat Tsygankov şi Besiedin. Andrei Şevcenko încearcă să rupă ritmul jocului, într-un moment în care Macedonia forţează egalarea. 

Min. 59 - Velkovski vede cartonaşul galben pentru un fault.

Min. 56 Ucraina - Macedonia de Nord 2-1. Alioski înscrie cu un şut din apropiere. A fost un penalty obţinut de Pandev şi executat slab de Alioski. Totuşi, atacantul macedonenilor a avut şansă. Mingea respinsă de Bushchan i-a revenit tot lui şi Alioski a înscris din a doua încercare.

Min. 47 - Macedonia de Nord începe în forţă repriza a doua şi Trajkovski ratează o ocazie importantă.

Min. 46 - Schimbări în echipa Macedoniei de Nord. Au ieşit Spirovski şi Nikolov şi au intrat Churlinov şi Trajkovski.

17.01 - Ucraina a avut lovitura de start în repriza a doua.

Min. 46 - Este pauză pe Naţional Arena. Ucraina conduce, cu 2-0, la capătul unei prime reprize pe care a dominat-o cu autoritate.

Min. 43 - Şaparenko vede cartonaşul galben pentru o simulare.

Min. 34 Ucraina - Macedonia de Nord 2-0. Yaremchuk înscrie şi el pentru Ucraina, după ce a făcut-o şi în meciul cu Olanda. Atacantul Ucrainei a scăpat singur cu portarul advers şi l-a executat cu un şut plasat. Macedonia de Nord este groggy.

Min. 29 Ucraina - Macedonia de Nord 1-0. Yarmolenko deschide scorul, cu o reluare din apropiere, după minute bune în care ucrainenii au asediat poarta adversă.

Min. 8 - Şutul lui Malinovsky, de la distanţă, este scos cu greu de Dimitrievski.

Andrei Şevcenko, antrenorul Ucrainei, a început cu Bushchan - Karavaev, Zabarnyi, Matvienko, Mikolenko - Shaparenko, Stepanenko, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Malinovsky.

Igor Angelovski, antrenorul Macedoniei de Nord, a început cu Dimitrievski - Ristovski, Velkovski, Musliu - Nikolov, Ademi, Spirovski, Alioski - Pandev, Bardhi, Elmas.

16.00 - Macedonia de Nord a avut lovitura de start a meciului.

Partida dintre Ucraina şi Macedonia de Nord reprezintă ultima şansă pentru ambele formaţii de a se menţine în lupta pentru calificarea în faza optimilor de finală. Asta după ce Ucraina şi Macedonia de Nord au debutat cu înfrângeri la Euro 2020. Ucraina a cedat în meciul cu Olanda, jucat la Amsterdam, 2-3, în timp ce Macedonia de Nord a fost surclasată de Austria, la Bucureşti, scor 3-1.

Astfel, ambele formaţii au nevoie de victorie pentru a continua să spere la calificarea în optimile de finală ale Euro 2020. Un nou eşec înseamnă aproape sigur eliminarea din competiţie, în timp ce un egal ar defavoriza mai mult echipa Macedoniei de Nord, formaţie care, în ultima etapă din grupe, are de jucat împotriva Olandei, la Amsterdam.

Ucraina, joc remarcabil împotriva Olandei 

Ucraina vine după un meci bun făcut în Olanda şi în care a fost la câteva minute de a obţine un egal de vis. Ucraina a avut puterea să revină de la 0-2, a punctat prin Yarmolenko şi Yaremchuk, dar nu a putut să ţină de scor, astfel că a trebuit să se recunoască învinsă într-un meci în care a evoluat aproape de la egal la egal cu marea favorită a Grupei C de la Euro 2020.

Eşecul suferit împotriva Olandei a reprezentat prima înfrângere suferită de această echipă din noiembrie anul trecut. Ucraina venea după şase meciuri în care a bifat două victorii şi patru egaluri. Ucrainenii au ceva probleme de efectiv. Tsygankov este în continuare indisponibil, iar Zubkov, care a rezistat doar 13 minute cu Olanda, ar putea lipsi şi el.

Macedonia de Nord, entuziasm şi atât cu Austria

Macedonia de Nord este în mod cert o pată de culoare la acest Euro 2020. Calificată în premieră la un turneu final, Macedonia de Nord a arătat mult entuziasm în partida cu Austria, din prima etapă a grupeor, dar acest lucru nu s-a concretizat şi pe tabela de marcaj.

Macedonia de Nord a cedat clar în faţa Austriei, 1-3, la capătul unui meci dominat clar de austrieci şi în care macedonenii au reuşit să puncteze doar graţie unei gafe comise de portarul advers. Chiar şi aşa, Macedonia de Nord poate produce surprize, Bardhi, Pandev şi Elmas fiind fotbalişti care pot produce surprize pe faza de atac.

Ucraina - Macedonia de Nord, primul meci de la Euro arbitrat de o brigadă din Argentina

Meciul dintre Ucraina şi Macedonia de Nord este primul de la Euro arbitrat de o brigadă din Argentina care îl are la centru pe Fernando Rapallini. Acesta urmează să fie asistat de doi compatrioţi, Juan Pablo Belatti şi Diego Bonfa. Decizia vine în urma unui schimb de experienţă stabilit între UEFA şi CONMEBOL, forul care supraveghează evenimentele fotbalistice din America de Sud. La schimb, arbitri din Europa ar urma să conducă meciuri din America de Sud. Fernando Rapallini are 43 de ani şi este arbitru internaţional din 2014. Până acum, Rapallini şi-a atins apogeul carierei în 2019, când a condus meciuri de la Campionatul Mondial de tineret şi de la Copa America.

Meciul dintre Ucraina şi Macedonia de Nord este al doilea de la Euro 2020 care se joacă pe Arena Naţională din Bucureşti, după duelul dintre Austria şi Macedonia de Nord. Dacă la primul meci au fost ceva probleme în ceea ce priveşte numărul de spectatori, specialiştii se aşteaptă ca la partida dintre Ucraina şi Macedonia de Nord să se ocupe toate cele 13.000 de locuri disponibile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Euro 2020 » Ucraina trece de Macedonia de Nord, la Euro 2020, şi poate spera la calificarea în optimile de finală