Mesajul Patriarhului Daniel pentru elevii care încep examenele de Evaluare Natională 2021 și Bacalaureat 2021
Patriarhul Daniel a transmis luni un mesaj destinat elevilor care încep marţi examenele de Evaluare Naţională 2021, iar de săptămâna viitoare, cele de Bacalaureat 2021, în care a spus că acestea reprezintă „cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală”.
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a subliniat, pentru început, că, alături de familie, „Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar”.
El este de părere că „în formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru pshihic-afectiv şi intelectual”.
„Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii”.
Mesajul patriarhului continuă: „În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesori lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret”, potrivit news.ro.
- Noi reguli la Evaluarea naţională 2021 şi Bacalaureat 2021. Cum se vor desfăşura examenele elevilor din anii...
- Evaluarea Naţională 2021. Examene fără triaj epidemiologic și fără luarea temperaturii. Ghidul publicat de...
- Evaluarea Naţională 2021. Schimbări pentru examenul din acest an: elevii au primit 15 minute în plus şi pot...
Reguli noi la Evaluarea naţională 2021 şi Bacalaureat 2021
Evaluarea Naţională 2021 şi Bacalaureat 2021 vor fi susţinute fără triaj epidemiologic, iar în ceea ce priveşte probele, elevii vor avea o libertate mai mare de exprimare. Masca de protecţie rămâne obligatorie, la fel şi păstrarea distanţei de un metru între elevi. În schimb, nu se va mai efectua triajul epidemiologic la intrarea în şcoală şi nu vor mai fi necesare acele panouri de plexiglass.
Pentru prima dată, elevii vor avea cu 15 minute mai mult pentru acest examen, dar atenţie doar pentru a completa datele de identificare care ulterior vor fi secretizate. Acest timp nu se va scurge din cele 120 de minute puse la dispoziţie pentru rezolvarea subiectelor.
Tot pentru prima dată, elevii vor avea voie să sublinieze cuvintele din lucrarea rezolvată la limba română şi vor avea voie să facă marcaje sau desene ale figurilor geometrice la matematică, lucru care până acum nu erau posibile.
Evaluarea Naţională 2021 începe în 22 iunie
Elevii vor susţine examene scrise la Limba şi literatura română şi la Matematică, iar acolo unde este cazul, şi la Limba şi literatura maternă. Examenul va avea şi o etapă specială, programată din 28 iunie, destinată candidaţilor care, conform certificatului medical, nu s-au putut înscrie în prima etapă.
Media obţinută la examen este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat recent că repartizarea computerizată va avea loc la sfârşitul lunii iulie, mai târziu decât în anii anteriori.
Calendarul complet:
7 - 11 iunie 2021 - Înscrierea la evaluarea naţională
22 iunie 2021 - Limba şi literatura română, proba scrisă
24 iunie 2021 - Matematică, proba scrisă
25 iunie 2021 - Limba şi literatura maternă, proba scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) - Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 - ora 19:00) - 30 iunie 2021 (ora 8:00 - ora 12:00) Depunerea contestaţiilor
30 iunie - 4 iulie 2021 - Soluţionarea contestaţiilor
4 iulie 2021 - Afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰