Antena Meniu Search
x

Litoralul, pustiu și trist de 1 Mai, în plină pandemie de coronavirus (Video)

Marea ne cheamă la ea. Degeaba. Plajele aglomerate, răsăritul şi băile în mare au rămas amintiri la un an-lumină depărtare. Astăzi, pe litoral bate briza mării, iar singurele care se bucură de vremea minunată sunt păsările cerului.

de Redactia Observator

la 01.05.2020, 21:47

Vezi și
  • Cele mai cunoscute plaje de pe litoralul românesc, pustii de 1 Mai.
  • Polițiștii au patrulat de zor pentru a se asigura că lumea respectă restricțiile.

Marea ne cheamă la ea. Degeaba. Plajele aglomerate, răsăritul şi băile în mare au rămas amintiri la un an-lumină depărtare. Astăzi, pe litoral bate briza mării, iar singurele care se bucură de vremea minunată sunt păsările cerului.

Mamaia. Cea mai extravagantă staţiune de la malul mării. Aici, petrecerile de 1 Mai depăşeau orice imaginaţie. Tinerii dansau pe mese, şampania venea cu roaba, iar patronii cluburilor se întreceau să aducă DJ-i renumiţi.

Totul pare acum la un an... lumină. Privite de sus, barurile şi terasele par decoruri de film care îşi aşteaptă personajele. Prin cluburile aliniate pe plajă bate azi... briza mării. 

Aşa arată majoritatea plajelor din Mamaia şi Constanţa în această perioadă. Sunt kilometri întregi pustii. O imagine la care nimeni nu s-ar fi gândit cu siguranţă lunile sau anii care au trecut. Pe de altă parte, o imagine care ar trebui să ne facă optimişti prin prisma faptului că iată mulţi dintre noi au ales în cele din urmă să respecte regulile impuse.

În Vama Veche, faţă de miile de tineri care ar fi ocupat plaja în aceste zile, azi doar doi tineri erau la malul mării. Asta până când Poliţia le-a stricat petrecerea.

Dacă plaja ar fi fost plină, cu siguranţă ar fi existat tineri care ar fi încercat tradiţionala baie în mare, indiferent de cât de rece este apa. Astăzi are 12 grade Celsius. Unii ar fi încercat mai timid, alţii cu siguranţă ar fi fost mult mai curajoşi.

Parcă în ciuda turiştilor care nu au ajuns pe litoral, soarele a ieşit în zori din mare şi a aprins cerul Vămii. 

De 1 Mai, în Vama Veche, răsăritul era cel mai aşteptat moment. Tinerii stăteau pe nisip şi strigau soarelui să iasă din mare. Acum, plaja este pustie, iar singurul ecou a rămas cel al DJ-ilor care mixează singuri.

Andrei Şoşa, manager club: Şi acum sunt live. Cred că sunt 500 de oameni care se uită încontinuu. Se aude pe fundal în spate. E un cuib de rândunele în spate. Cred că şi deranjăm. 

Primul răsărit care îi va aduce pe turişti la mare ar putea fi după 15 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Litoralul, pustiu și trist de 1 Mai, în plină pandemie de coronavirus (Video)