Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 11 persoane, printre care șase copii, au fost rănite după un impact violent între trei mașini pe Drumul Morții E85, în Suceava. A fost activat Planul Roșu

Accident cumplit într-o intersecţie la intare pe E85, supranumit „Drumul Morţii“. 11 persoane, dintre care 6 minori, au fost rănite, după o ciocnire violentă între trei maşini. Totul s-ar fi întâmplat pentru ce unul dintre şoferi nu ar fi acordat prioritate. Din cauza numărului mare de victime s-a activat imediat Planul Roşu de intervenţie. 

de Angela Bertea

la 06.08.2024 , 08:29

Accidentul s-a petrecut în localitatea suceveană Cumpărătura. Într-o întersecţie, doi şoferi au oprit la semnele rutiere. La un moment dat, un al treilea şofer, a uitat de regulile de circulaţie şi a făcut un viraj nepermis.

"Cealată maşină stătea în faţa nostră. Acea albă l-a lovit pe el şi el ne-a lovit pe noi", spune unul dintre șoferi. 

"Aveau programare la medic. Nu a acordat prioritate la stop", spune o rudă. 

Vezi și

A fost activat Planul Roșu

Pe acelaşi subiect

Rezultatul a fost cumplit. 12 persoane au fost implicate, şi 11 rănite, printre care şase copii. Speriaţi de amploarea evenimentului ceilalţi participanţi la trafic au dat alarma. Imediat salvatorii au activat Planul Roşu de intervenţie.

"După efactuarea triajului medical au fost transportate către spital un număr de 9 persoane, dintre care şase copii şi trei adulţi", a spus Ionuț Cobziuc, ISU Suceava.

"Victimele au prezentat leziuni uşoare, contuzii, traumatisme cranio-cerebrale minore, dar au fost transportate la Spitalul Judeţean Suceava pentru investigaţii suplimentare", a declarat Dr Adriana Morari, purtătorul de cuvânt SAJ Suceava.

"Nepoţelul s-a dus la spital că el dormea şi era cu centura", a spus o victimă.

Între timp, în urma accidentului şi ceilalţi şoferi au avut de suferit. Circulaţia a fost blocată aproape o oră aici, în acestă intersecţie, până când drumul a fost eliberat. 

Zona în a avut loc coliziunea este cunoscută pentru zecile de accidente rutiere care s-au petrecut de-a lungul anilor, însă, în ciuda acestor statistici subre, autorităţile nu a luat nicio măsură.

"Am solicitat un sens giratoriu, au spus că după studile de trafic nu pot exectuta un sens giratoriu", spune Neculai Miron - primar comună

Însă a primit promisiunea că în perioada următoare în zonă vor fi făcute benzi de accelerare. Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » 11 persoane, printre care șase copii, au fost rănite după un impact violent între trei mașini pe Drumul Morții E85, în Suceava. A fost activat Planul Roșu