113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI. Ministrul Sănătății: Transferul pacienților, în curs
Un număr de 113 persoane erau internate vineri dimineaţa la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, dintre care zece la ATI, a anunţat Ministerul Sănătăţii.
"Din primele date transmise de către Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, în această dimineaţă se aflau internate în unitatea sanitară un număr de 113 persoane, din care 10 persoane în ATI", a precizat MS.
Potrivit sursei citate, toţi pacienţii vor fi transferaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa, la Spitalul de Pneumoftiziologie şi un spital mobil ISU. "La solicitarea ministrului interimar al Sănătăţii, au fost activate de către DSP Constanţa şi unităţile sanitare din Medgidia şi Mangalia, în caz de nevoie. n acest moment, echipele sunt în misiune de intervenţie", arată MS.
Un incendiu a fost semnalat vineri dimineaţă Spitalul de boli infecţioase din Constanţa, fiind degajări mari de fum. Pompierii din mai multe judeţe intervin. Se pare că şapte persoane au decedat (iniţial, autorităţile au anunţat nouă victime; bilanţul a fost rectificat ulterior).
Ministrul Sănătății: Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați
- Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Florin Cîţu i-a cerut lui Raed Arafat să meargă la fața...
- Incendiu la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Celula de criză, activată la MAI. Surse: 9...
- Imagini dramatice la incendiul din Constanța. Un pacient este resuscitat în curtea spitalului de Boli...
"După ce ISU va finaliza intervenția va comunica cum a decurs. Am dispus DSP Constanța să găsească soluții pentru relocarea pacienților, majoritatea vor fi duși la Județean, la Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Militar, dacă e nevoie și la Medgidia.
Din informațiile pe care le avem, 113 pacienți erau internați, din care 10 la ATI. Este în curs evacuarea în totalitate și transferul pacienților. Cel mai important lucru acum e de a asigura locuri pentru pacienții care trebuie externați și preluați. Nu am informații dacă sunt persoane din corpul medical care au fost afectate sau rănite în urma intervenției.
Când știm cauza, știm cine a greșit și unde, dacă sunt cauze obiective sau subiective. Să vedem exact unde a fost produs incendiul. Dacă vorbim de ATI, e vorba de o secție cu supraveghere permanentă. Dacă cauza e legată de infrastructură, suprasolicitare de instalații, e o situație, dacă e alt motiv, e altă situație", a afirmat ministrul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰