Antena Meniu Search
x

1.300 de butelii cu gaze periculoase, interzise în Uniunea Europeană, descoperite în Portul Constanţa

Poliţiştii români de frontieră au descoperit, în cursul zilei de joi, în Portul Constanţa, 1.300 de butelii cu gaze periculoase, interzise în Uniunea Europeană.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 12.03.2021, 16:53

Buteliile cu gaze periculoase, din Portul Constanţa, au fost descoperite într-un automarfar provenit din Turcia
Gazele din buteliile descoperite în Portul Constanţa sunt extrem de nocive pentru stratul de ozon - Poliţia de Frontieră
  • Gazele din buteliile descoperite în Portul Constanţa sunt extrem de nocive pentru stratul de ozon.

Buteliile, care conţineau în jur de nouă tone de gaze periculoase, au fost descoperite într-un automarfar sosit din Turcia.

Conform reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, buteliile conţineau gaz floururat, o substanţă extrem de nocivă pentru stratul de ozon şi care este interzisă atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul Uniunii Europene.

Valoarea buteliilor cu gaze periculoase, stabilită la câteva sute de mii de lei

Buteliile cu gaz şi ansamblul rutier au fost sigilate de către autorităţile vamale. Valoarea buteliilor cu gaz şi a ansamblului rutier a fost stabilită la circa 900.000 de lei.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa au decis să deschidă dosar penal pentru comiterea infracţiunii de transport şi tranzit de substanţe şi preparate periculoase, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare, "urmând ca la finalizarea anchetei să fie dispuse măsurile legale care se impun".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » 1.300 de butelii cu gaze periculoase, interzise în Uniunea Europeană, descoperite în Portul Constanţa