Antena Meniu Search
x

Video 15 copii din Prahova au văzut pentru prima dată marea. Adolescenţii au contribuit şi la salvarea naturii

Fericire mare pentru 15 copii din judeţul Prahova. Adolescenţii au ajuns pentru prima dată la mare, în cadrul unui program de voluntariat, organizat cu ajutorul unei asociaţii. Pe lângă bucuria de a vedea pentru prima dată litoralul Mării Negre, copiii au contribuit şi la salvarea naturii, printr-un proiect de ecologizare.

de Redactia Observator

la 03.06.2023, 10:07

Vezi și

Echipaţi cu mănuşi şi saci de gunoi, cei 15 elevi ai Liceului Teoretic din Slănic, judeţul Prahova, au păşit pentru prima dată pe litoralul Mării Negre. Au participat, împreună cu alţi voluntari, la o acţiune de ecologizare prin care au curăţat plaja din zona Cazinoului Mamaia. "Cred că ei merită sprijin şi un impuls. Am înţeles că sunt olimpici, că au note bune şi cred că pentru ei asta e de folos şi îi va încuraja pe viitor să muncească din ce în ce mai mult să obţină ceea ce îşi doresc", spune un voluntar.

După acţiunea de pe plajă, copiii au mers la Delfinariu

Alături le-au fost şi profesorii, care le-au explicat cât de importantă este această acţiune, dar şi despre cum că viața marină este amenințată de poluarea cu plastic. "Înseamnă responsabilizare pentru ei, înseamnă să înveţe ceea ce este un mediu curat. Dar responsabilitate în primul rând pentru noi toţi", a declarat Constantin Brăileanu, profesor. Proiectul se numește "Mare de bine" şi îşi propune să le ofere noi experienţe copiilor, pe care să şi le amintească pentru toată viaţa.

"Ne ocupăm de ecologizarea plajei din Constanţa impreună cu voluntarii noştri. Este nevoie de conştientizare şi de educare în acest sens, pentru un mediu mult mai curat", a declarat Andreea Oprea, directoare asociaţiei. După acţiunea de pe plajă, copiii au mers la Delfinariu, s-au plimbat cu telegondola şi au vizitat frumuseţile oraşului Constanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » 15 copii din Prahova au văzut pentru prima dată marea. Adolescenţii au contribuit şi la salvarea naturii