Antena Meniu Search
x

Video 165 de ani de la Mica Unire. Festivităţi şi ceremonii în marile oraşe din ţară: spectacolele pregătite de autorităţi

Astăzi se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor Române sau Mica Unire. Pe 24 ianuarie 1859, Moldova se unea cu Ţara Românească, iar domnitor al ambelor principate era ales Alexandru Ioan Cuza. Iar pentru că este zi liberă naţională românii petrec.

de Adrian Obreja

la 24.01.2024, 09:24

Vezi și

În absolut toate oraşele ţării vor fi organizate o serie de activităţi care să marcheze această zi importantă, mai ales în cele două oraşe cu rol cheie în Unire, Iaşi şi Focşani. La Iaşi, activităţile vor începe la ora 10:00, cu un spectacol de muzică populară, vor continua cu o serie de alocuţiuni ale oficialităţilor, depuneri de coroane, defilarea soldaţilor, iar la ora 18:00 ziua se va încheia. La Focşani, activităţile vor începe la ora 16:00 cu intonarea imnului, alocuţiuni ale oficialităţilor, depuneri de coroane şi evident Hora Unirii la care sunt invitaţi să participe toţi cei prezenţi.

E o zi extrem de importantă în istoria României, se împlinesc 165 de ani de la Unirea Principatelor când a fost ales domn Alexandru Ioan Cuza. În cei 7 ani de domnie a reuşit să pună bazele României moderne, au fost înfiinţate primele universităţi din ţară, învăţământul primar a devenit obligatoriu şi a fost înfinţat şi primul Guvern, sub conducerea lui Mihail Kogălniceanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » 165 de ani de la Mica Unire. Festivităţi şi ceremonii în marile oraşe din ţară: spectacolele pregătite de autorităţi