Antena Meniu Search
x

17 imigranți, găsiți înghesuiți într-o camionetă, la Vama Borș

Polițiștii de frontieră din Borș au prins, joi, 23 mai, 17 cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-o camionetă condusă de un leton.

de Redactia Observator

la 23.05.2019 , 12:17

Imigranți prinși la Vama Borș
Imigranții încercau să iasă ilegal din România - Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră din Borș au prins, joi, 23 mai, 17 cetățeni străini care încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-o camionetă condusă de un leton.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, joi dimineaţă, în jurul orei 6.30, la Punctul de Trecere al Frontierei Borş, judeţul Bihor, s-a prezentat pentru ieşirea din ţară un cetăţean leton, în vârstă de 23 de ani, la volanul unei autoutilitare marca Mercedes, înmatriculată în Anglia.

În baza analizei de risc specifice şi cu sprijinul colegilor de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, au fost găsite ascunse, în compartimentul marfă al autovehiculului, şaptesprezece imigranți, dintre care şaisprezece adulţi (13 bărbaţi şi 3 femei) şi o minoră.

Articolul continuă după reclamă

O minoră printre imigranți

Aceștia au fost duși la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că grupul era format din paisprezece cetăţeni din Irak, doi din Siria şi unul din Iran, minora având 15 ani, iar adulţii având vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.

În cadrul cercetărilor s-a stabilit că şoferul autoutilitarei urma să-i transporte pe cetăţenii străini în Germania.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru trafic de migranţi pentru şoferul autoutilitarei şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale ce se impun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Ascultaţi manele?
Observator » Evenimente » 17 imigranți, găsiți înghesuiți într-o camionetă, la Vama Borș