Antena Meniu Search
x

20 aprilie: s-a născut cel mai crud om din istorie. Lucruri bizare despre ADOLF HITLER

Adolf Hitler s-a născut pe 20 aprilie 1889. Faptele sale continuă să fie şi astăzi aprig discutate. Unii îl asociează chiar cu Anticristul, spunând că s-a născut sub “zodia” 666. Pe de altă parte, istoricii continuă să descopere şi astăzi lucruri şi teorii inedite despre viaţa dictatorului.

la 20.04.2014, 23:01

 În 1889 în Braunau am Inn, Austria se năştea omul care urma să şocheze întreaga lume. Pe lângă odioasele crime, Hitler a dat dovadă de un comportament total diferit în viaţa privată. Când nu ucidea era un sensibil pictor şi mare iubitor de ciocolată. Mânca şi până la două kilograme de ciocolată pe zi. De asemenea, se spune că adăuga şi zahăr la vinul roşu înainte să-l bea, precum şi că ceaiul îl bea cu până la cinci linguriţe de zahăr.

În ceea ce priveşte latura sa artistică, Hitler a încercat să urmeze o educaţie în arte şi a aplicat la Academia de Arte Fine din Viena, dar a fost respins de două ori în 1907 şi din nou în 1908, motivul fiind că era “nepotrivit pentru pictură”.

Chiar dacă nu a reuşit să intre la Academie, el a continuat să picheteze şi, culmea ironiei, operele proprii le vindea dealerilor de artă, dintre care cei mai mulţi erau evrei.

Interesant este şi faptul că Hitler a fost arestat pe 11 noiembrie 1923, în urma unor evenimente întâmplate la Beer Hall Putsch care au dus la condamnare sa pentru înaltă trădare. A fost condamnat la cinci ani de prizonierat la închisoarea Landsberg, dar a primit în final tratament special din partea personalului instituţiei.

Pentru că suferea de insomnie, Hitler lucra cel mai mult în timpul nopţii şi adormea aproximativ la 4-5 dimineaţa, trezindu-se în jurul orei 11 dimineaţa. Se spunea şi că se temea de întuneric şi avea mereu pe cineva care să îi cânte la un instrument sau care să urmărească filme alături de el şi să îi vorbească până la răsăritul soarelui. În plus, o servitoare îi verifica mereu patul înainte să meargă la culcare.

De asemenea, Hitler se temea de moarte. Aşa că nu lăsa niciodată pe nimeni să îl bărbierească, preferând să se îngrijească de unul singur. Obşnuia să ţipe în timp ce era tuns şi era paranoic în privinţa faptului că frizerul putea să îl omoare în timpul acestui proces.

Totuşi, nu se temea doar pentru propria viaţă. Pentru că îşi dorea ca armata sa să fie cea mai puternică, a inventat ceva care să îi ţină departe de bolile cu transmitere sexuală pe soldaţi. Aşa a apărut păpuşa gonflabilă.

Această invenţie a fost o misiune top secretă în timpul războiului. O păpuşă era destul de mică pentru a încăpea în rucsacul unui soldat şi pentru a fi astfel transportată oriunde. Fabricile care produceau păpuşile au fost distruse în timpul bombardamentului asupra oraşului Dresden, în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Hitler nu obişnuia nici să bea, nici să fumeze ţigări. Nu suporta ca cineva să fumeze în prezenţa lui. Dacă cineva avea o întâlnire cu el, persoana respectivă era sfătuită să nu fumeze ore întregi înainte de întâlnirea la care era programat şi să se asigure că hainele nu miroseau a tutun. Hitler ura acest miros atât de mult încât a încercat să interzică fumatul. Totuşi, el însuşi a fumat timp de 20 de ani înainte să îşi dea seama că era nesănătos.

Hitler a creat autobahn-ul: o reţea de autostrăzi care sunt în folosinţă şi astăzi. A condus ş un proiect pe baza unei idei proprii de “maşină a poporului” – Volks Wagen. Deşi acest concept a lansat compania Volkswagen, designul actual a fost creat de Josef Ganz, un inginer evreu.

foto: couriermail.com.au

rense.com

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » 20 aprilie: s-a născut cel mai crud om din istorie. Lucruri bizare despre ADOLF HITLER