Antena Meniu Search
x

Galerie foto 200 de sicrie au ajuns în mare, în urma unei alunecări de teren în Italia

O alunecare de teren din regiunea italiană Liguria a distrus o parte din cimitirul din orașul Camogli. Aproape 200 de sicrie au ajuns în mare, iar două capele au fost distruse.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 23.02.2021, 14:00

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Dezastru într-o regiune italiană, unde o alunecare de teren masivă a afectat cimitirul din localitatea Camogli. O parte a acestuia, amplasat pe linia de coastă, s-a surpat și aproximativ 200 de sicrie au ajuns în mare, iar două capele, cu tot cu trupurile decedaților, au avut aceeași soartă. Sicriele au căzut de la o înălțime de aproape 50 de metri, scrie Sky TG24

Eroziunea litoralului a provocat, ieri, o alunecare de teren în zona promontoriului pe care se află cimitirul din stațiunea Camogli. Mai mulţi îngrijitori au fost martorii momentului în care o parte din locurile de veci au luat-o la vale de pe stâncă.

Pompierii italieni au început deja să consolideze construcţia şi să recupereze sicriele, cu ajutorul Pazei de Coastă. Autorităţile vor fi nevoite să identifice din nou mormintele afectate.

Tino Revello, un consilier local, a declarat că zona se afla deja în atenția autorităților, iar lucrări de consolidare se aflau în desfășurare.

“10 sicrie au fost recuperate”, potrivit municipalității. Echipele de intervenții au luat măsuri pentru a evita agravarea situației.

„Municipalitatea primise o finanțare de aproape 500.000 de euro pentru a interveni în părțile din vestul și estul zonei prăbușite. Zona prăbușită fusese deja consolidată, în în trecut, și au considerat-o mai solidă în comparație cu celelalte", potrivit autorităților. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » 200 de sicrie au ajuns în mare, în urma unei alunecări de teren în Italia