Antena Meniu Search
x

Cod galben de ninsori în 22 de judeţe din ţară. Meteorologii anunţă zăpezi mari

De Ziua Internaţională a Zăpezii, staţiunile de la munte au fost Polul Alb al României. Zăpada a depăşit un metru pe pârtii, iar în văi a trecut de 5 metri.

Vezi și

De duminică seară, ninsorile se extind în sud, de la vest la est. 22 de judeţe sunt sub cod galben de ninsoare şi viscol. De Ziua Internaţională a Zăpezii, staţiunile de la munte au fost Polul Alb al României. Zăpada a depăşit un metru pe pârtii, în timp ce pe văi a trecut chiar şi de cinci metri

Într-o zi cu avertizări de cod galben de ninsoare pentru 22 de judeţe, pe pârtiile din ţară s-a sărbătorit Ziua Internaţională a Zăpezii.

Pe văi, însă, viscolul a aruncat zăpada în straturi groase de aproape cinci metri. La peste 1800 de metri, e în continuare pericol mare de avalanşă. Dificile sunt duminică seară şi drumurile de întoarcere spre casă pentru turiştii care şi-au petrecut sfârşitul de săptămână la munte.  

După ora 20, încep ninsorile şi vântul puternic. Autorităţile îi sfătuiesc pe şoferi să plece la drum, doar dacă este absolut necesar. Pe asfalt se va depune un strat gros de zăpadă. 

Meteorologii au emis două avertizări de cod galben. Prima vizează 14 judeţe din sud-vestul ţării şi zonele de munte din Mehedinţi, Alba, Sibiu, Prahova şi Dâmboviţa. A doua intră în vigoare spre dimineaţă pentru opt judeţe din est. În Dobrogea, vântul va viscoli zăpada cu o putere de peste 70 de kilometri pe oră.  

În Bucureşti, de duminică noapte, întâlnirea celor două fronturi de aer polar şi mediteranean va aduce mai întâi ploi, apoi lapoviţă şi, spre dimineaţă, ninsoare. 

GABRIELA BĂNCILĂ, director ANM: Este estimată o grosime a stratului de zăpadă, în jurul a 6-8 centimetri, izolat posibil 12 centimetri.

Autoritatile s-au confomat si iata ca au pregatIt zeci de tone de sare care vor fi imprastiate in noaptea urmatoare pe strazile din Capitala, astfel incat traficul de dim sa nu se transforme intr-un haos total.

În ţară, minimele vor scădea duminică noapte până la minus 14 grade, iar maximele de luni nu vor trece de 5 grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cod galben de ninsori în 22 de judeţe din ţară. Meteorologii anunţă zăpezi mari