Antena Meniu Search
x

Video 22 de poliţişti de frontieră, reţinuţi pentru şpăgi de 5 euro. Pentru că n-au avut loc toţi în arestul din Dolj, au fost transferaţi şi în alte judeţe

"Taxă" de 5 euro ca să treci Vama Calafat. Atât cereau şoferilor 22 de poliţişti de frontieră. Cu toţii au fost reţinuţi după ce procurorii au descoperit că luau mită pe bandă rulantă de doi ani de zile. Au fost atât de mulţi încât unii dintre ei n-au mai avut loc şi au fost duşi în arestul din judeţul învecinat. Anchetă este şi în Vama Sculeni din Iaşi, unde există suspiciuni că poliţiştii închideau ochii la alte nereguli.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 22.11.2023, 17:30

Vezi și

În cele 26 de locuinţe, procurorii au găsit sume de bani, 140.000 de euro şi 70.000 de lei, dar şi mai multe obiecte de contrabandă cum ar fi parfumuri sau ţigări. Reţeaua era una bine pusă la punct, astfel că fiecare agent cerea câte 5 euro fiecărei maşini care trecea vama, iar mai apoi banii erau împărţiţi cu şefii de tură.

Şefii de tură primeau aproape 20 de euro

Şefii de tură primeau aproape 20 de euro. Nu sunt sume mari, dar în fiecare zi vama e traversată de mii de maşini. Totul ar fi ieşit la iveală în urma unui denunţ. Poliţiştii sunt acum cercetaţi pentru abuz în serviciu şi dare de mită.

O situaţie similară a fost şi în Vama Sculeni din Iaşi, acolo unde procurorii anticorupţie fac cercetări pentru fix aceleaşi fapte de corupţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » 22 de poliţişti de frontieră, reţinuţi pentru şpăgi de 5 euro. Pentru că n-au avut loc toţi în arestul din Dolj, au fost transferaţi şi în alte judeţe