Antena Meniu Search
x

Curs valutar

23 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Moment de reculegere la Ambasada SUA de la Bucureşti

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, şi oficiali ai Ambasadei au ţinut, miercuri, un moment de reculegere la împlinirea a 23 de ani de la atentatele retoriste din 11 septembrie 2001. ”Moştenirea acelei zile este una de unitate şi putere, nu doar pentru Statele Unite, ci şi pentru partenerii noştri globali”, au transmis oficialii reprezentanţei diplomatice.

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 14:27

”Astăzi, comunitatea Ambasadei SUA a ţinut un moment de reculegere în amintirea solemnă a evenimentelor tragice din 11 septembrie 2001. Onorăm cele aproape 3000 de vieţi pierdute, curajul primilor oameni care au intervenit şi rezilienţa familiilor îndoliate. Moştenirea acelei zile este una de unitate şi putere, nu doar pentru Statele Unite, ci şi pentru partenerii noştri globali”, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşri, pe pagina oficială de Facebook.

Profimedia

Oficialii reprezentanţei diplomatice au adăugat că ”România a fost şi continuă să fie un aliat ferm, iar astăzi ne amintim că, în momente de adversitate, suntem mai puternici împreună”.

Articolul continuă după reclamă

VEDEŢI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI DE LA 11 SEPTEMBRIE 2001

Pe acelaşi subiect

Peste 1.100 dintre cei care şi-au pierdut viaţa nu au fost identificaţi nici până azi

În total, 2.753 de persoane au fost date dispărute după atacurile asupra turnurilor gemene de la World Trade Center din 11 septembrie 2001. Au fost emise certificate de deces pentru toate cele 2.753 de persoane, deşi activitatea de potrivire a numelor victimelor cu rămăşiţele de la faţa locului continuă.

Două dintre victime au fost identificate în 2023, prin probe ADN avansate, la 22 de la momentul atacului. Este vorba despre un bărbat şi o femeie, respectiv a 1.648-a şi cea a 1.649-a victimă identificate de Biroul Medicului Legist Şef.

Peste o mie o sută de victime nu au fost identificate nici până în ziua de astăzi.

Ceremonii de comemorare vor fi în toată America, iar preşedintele Joe Biden va susţine astăzi un discurs care să marcheze cei 23 de ani de la cea mai neagră zi din istoria Statelor Unite. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi fost victima unei încercări de fraudare?
Observator » Evenimente » 23 de ani de la atentatele din 11 septembrie 2001. Moment de reculegere la Ambasada SUA de la Bucureşti