Antena Meniu Search
x

28 de ani fără Mihaela Runceanu! Durerea părinţilor artistei nu s-a stins niciodată

După 28 de ani, părinţii Mihaelei Runceanu spun că tot nu au aflat întregul adevăr.

Vezi și

După 28 de ani, părinţii Mihaelei Runceanu spun că tot nu au aflat întregul adevăr. Cred că, pe 1 noiembrie 1989, în garsoniera fiicei lor nu a fost un singur criminal.  "Am plâns zece ani zi de zi", spun bătrânii care n-au găsit nici acum iertare pentru uciderea unicului copil. Au vorbit în exclusivitate pentru Observator. 

Cu mâinile firave, cu care ar fi vrut să-şi mângâie nepoţii, Elena şi Nicolae Runceanu aprind lumânări şi îngrjesc altarul ridicat în memoria fiicei lor. Aşa se simt mai aproape de Mihaela. "Aici am avut pianul ei, aici a cântat la vioară, aici copilaria şi-a petrecut-o."

Aici s-a întors, fără suflare, pe 1 noiembrie 1989, după ce a fost omorâtă, în toiul nopţii, de un amic care venise în garsoniera ei, cu nişte casete video. 

Asasinul a fost eliberat după 17 ani de închisoare şi şi-a refăcut viaţa, spun unele voci, în Marea Britanie. Durerea părinţilor ei nu s-a stins, însă, niciodată. "N-avem puterea şi nu ne-am gândit vreodată la o posibilitate de răzbunare.

Pe acelaşi subiect

Nici de iertare!"

Lucrurile ei, de care n-au putut să se despartă, le vorbesc despre tot ce s-a întâmplat în urmă cu aproape trei decenii. Părinţii le-au aşezat cu grijă într-o casă muzeu. 

Pianina a ajutat-o să ajungă una dintre cele mai iubite cântăreţe de muzică uşoară. Azi, însă, doar un festival pentru tinere talente îi mai poartă numele. Părinţii ei speră ca în curând fiica lor va avea un loc special şi la muzeul judeţean din Buzău. 

Şi se roagă pentru asta, în fiecare zi, la mormântul din cimitirul Dumbrava. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » 28 de ani fără Mihaela Runceanu! Durerea părinţilor artistei nu s-a stins niciodată